Cornelia & Gucci

KOMMENTERA! vad tycker ni? :)

Emma & Flippan

KOMMENTERA! vad tycker ni? 

orkar ni läsa?

godkväll! har fixat filmerna från igår, lägger upp dom i två olika inlägg eftersom att alla som använder internet får dubbla headers och inte kan se fler än 1 videofyme film per inlägg? tror det är så faktist!

Idag var jag hos pappa påvägen hem därifrån var vi på granngården, en hoppgjord & ett par gummisnodds säkerhets stigbyglar blev det! fast det var bruna snoddar+ lädergrejer så jag köpte svarta som jag bytte till på en gång! Köpte också musli & betfor till hjärtat.

Sen direkt till Ågesta där vi hade teori vi löshoppade först två stycken 2-åriga russ, en seg ponny & lilla Mackan som är superduktig.

Efter det åkte jag till stallet och fixade åt Gucci! världens bästa häst det finns verkligen inga ord som kan beskriva hur mycket jag älskar henne & vad hon betyder för mig! hon står och kollar efter mig i fönstret när jag kommer & går och det känns så hämskt... Det kom en ny häst till stallet idag, Kreta heter hon! En skimmel och jag vet inte hur Gucci kommer reagera hon är väldigt konstig mot skimmlar... rasist? ja typ.

förlåt att jag skrev så långt.. lägger upp filmer snart.

Hööks imorgon!

Imorgon ska jag åka med Sofi till Hööks! Ska bli roligt! :) Jag har inte bestämmt vad jag ska handla, men något ska jag ha med mig hem!

Nu ska jag stänga av datorn och umgås lite med min familj och dricka lite té osv. Så jag bloggar mer imorgonbitti! ;)




Bilder från idag!

Jag red ju Flippan idag som jag sa och det gick som sagt inte så jätte bra. Ibörjan var hon jätte spänd och skönt in bakdelen under sig och hoppade och galopperade iväg, inte så långt dock. När jag väl började arbeta henne kändes hon jätte bra och lugn och även när jag började trava fram. Tränade jätte mycket på att göra halvhalter, och det gick bättre och bättre. Efter skrittpausen blev hon åter igen jätte spänd och då gick det rätt så dåligt. Tog inte mina halvhalter och det kändes som att jag fick ta tag i henne flera gånger. Ibland så tappade hon allt och drog upp huvudet så då fick jag börja om. Ibland så blev hon rädd och hoppade iväg. När det kändes bra till slut travade jag av och då var hon fin men ibland så spände hon sig osv. så jag travade av tills hon var lugn och allt kändes bra.

Jag hoppade sedan av och ledde henne ut på en promenad eftersom att hon älskar att gå ut i naturen! Det kändes ändå rätt så bra, för jag är så glad varje gång jag får rida henne! :)













Sofi har fottat alla bilder! :)


Min dag

Jag kom hem från Flippan för drygt 40 minuter sedan! Efter det har jag ätit middag och bytt om + att jag har laddat över bilderna från idag! :)

Jag och Sofi var i stallet rätt så länge idag så vi var jätte trötta påvägen hem. Vi började med att hämta Flippan, som absolut inte ville komma in. Sprang bara iväg och busade! Jag hade glömt att ta med mig morötter så jag gick tillbaka ner till stallet och hämtade lite havre i en hink, och då gick det jätte bra att komma in! ;) När vi fick Flippan så började jag mocka hennes box och började borsta henne osv. Sen tog det ett tag att hämta lindor, paddar och träns för först ramlade typ alla schabrak ner, sen skulle jag bestämma vilket schabrak och lindor jag skulle ha! Det fick bli blåa lindor till ett blått schabrak med rosa kant ;)

Ridningen gick väl sådär, berättar mer sedan i ett annat inlägg då bilderna också kommer upp!

Nu ska jag fixa bilderna och så skriver jag snart igen! ;)


Flippan bus idag!


är hos minn pappa

Hejsan förlåt att jag inte har bloggat men jag hann tyvär inte igår och nu är jag hos pappa så jag har inga program eller bilder! men Emma la ju in några bilder på när jag red Gucci! dom var rätt så fula för jag kan verkligen inte rida utan speglar! min sits blir helt hämsk! aja ni lär ju se det på filmerna som kommer upp ikväll... Ska inte rida prinsessan idag utan hon får vila. det har hon verkligen förtjänat! Ska börja tömköra henne någon dag också, får se hur det går. hejdå!
mine beUTY fin sits jotack jag VET!


Ont i ryggen

Jag har fått jätte ont i ryggen. Det hugger till så fort jag vrider på mig. Jätte jobbigt! :S Jag hoppas att det går bra att rida ändå!


Ännu en stallet-dag idag!

Gomorron kära läsare, nu har jag vaknat till liv. Eller det gjorde jag för drygt en halvtimme sedan.. Idag så ska jag ju åka och rida Flippan :D Jag tror att jag ska rida i ridhuset idag för det är rätt så tråkigt väder och Flippan får vila imorgon. Så rider jag ut på onsdag! :) Jag har alltid så svårt att bestämma vad jag ska träna på, men idag så ska jag faktiskt träna på halvhalter, låg och rund form och rakriktning. Västervarv är svårast med Flippan. Hon kan inte sträcka ut sin högersida och tar inte stödet på vänster så jag måste verkligen träna på det!

Nu ska jag strax börja fixa mig iordning och äta frukost. Jag känner mig jätte seg idag, så jag hoppas att det går över sen! ;)

Jag vet inte om jag hinner blogga när jag kommer hem från Flippan för jag tror att jag kanske åker med till Ågesta. Men det har jag inte bestämmt ännu så vi får se när jag bloggar igen!




Lång dag framför mig!

Nu ska jag gå och lägga mig! Imorron blir det en lång dag i stallet, tur att Sofi är med mig så slipper jag gå den långa vägen till Flippan själv! Hon lär säkert fotta mig om jag har tur! ;)


saknar ponnyn redan!


Cornelia och Gucci 27 februari 2011

Här kommer bilderna på Cornelia och Gucci idag! Blev både dressyr och lite hoppning! :)






Förlåt att det har tagit så lång tid för det här inlägget, men jag påbörjade det för över en timme sedan men bilderna har krånglat jätte mycket så jag har fått göra om flera gånger! :S

Men nu är jag klar! Det fick inte bli så många bilder eftersom att det tog sån tid!


Trailer för den 27:e Februari 2011!

Här kommer en trailer för videosarna vi kommer klippa ihop på oss! :D Dock kommer det vara en video på Emma och en på Cornelia!:D
     
Enjoy! Och kommentera gärna! :)



Emma och Flippan 27 februari 2011

Nu kommer bilderna på mig och Flippan! :D Lägger snart upp bilderna på Cornelia och Gucci sen, så att det blir två inlägg istället för ett med massor av bilder och lite huller om buller.. ;)


Flippan ville inte in. Hon hade precis fått sitt hö ju!





Fina ponnyn! Bilderna i ridhuset blir så otroligt mörka att dom nästan inte går att ljusa upp i Photoshop! Men Cornelia var en jätte bra fotograf iallafall! :D


Gårdagens ridpass!

Pirat på markarbete:
Jag red ju Pirat igår på markarbete. Det gick faktiskt bra och han var jätte fin i dressyren. I "hoppningen" gick det väl också bra, jag kom över alla bommar! Nej men han var iallafall jätte duktig! Jag hoppas att jag får han nästa lördag då det är dressyr! ;)








En stallet-dag!

Nu har jag precis kommit hem ifrån stallet! :) Cornelia åkte hem till sig och jag till mig så vi ska inte sova över inatt, tyvär. Just nu håller jag på och laddar upp alla bilder från dagen och även bilderna på mig och Pirat sen igår. Så bilder kommer upp alldeles strax! ;) Vi filmade idag också med Cornelias digitalkamera, så dom kommer också upp när hon har klippt ihop dom och lagt till musik och sånt! Väldigt spännande! ;)

Nu ska jag snart äta middag så jag lägger upp alla bilder och sånt efter det! :D

Juste, vi kollade när La Venza klipptes. Vilken björnpäls säger jag bara! Hon blev iallafall super fin! Johanna lär lägga upp bilder på henne som nyrakad sen! ;) www.lavenza.blogg.se


Smygtitt från La Venzas klippning. Ett klippt ben och ett oklippt. Vilken skillnad!


Våra försök till videoblogg!




Godmorgon!

Nu har vi vaknat och håller på att fixa oss. Vi ska snart äta frukost och sedan gå hemm till min mamma (emmas) och sedan åka till Flippan! :) Efter Flippan åker vi hem till Cornelia och sedan till Gucci! ;)

Vi ska filma när vi rider så ni får filmer sen när vi kommer hem! Spännande ;)

Juste vi har försökt att videoblogga nu på morgonen men det blev så fail så det blev ingen men ni ska få våra försök! ;)





Vi e trötta, vi ska sova

Godnatt kära läsare, nu ska vi sova. Vi är fett trötta :O

Iallafall så har vi tjänat 4 kr på bloggen! Fett coola vi är! ;)




Bilder från tävlingen

Här kommer bilderna från tävlingen idag på mig och Cindy! :)








Bästa Cindy!


Cornelia kommer hit!

Idag ska Cornelia sova här! :D Vi bestämde det nyss, haha. Ska bli jätte roligt! Vi kommer säkert att påbörja vårat lilla projekt! ;) Imorgon så åker vi till Flippan och hon ska ev. filma mig och Flippan och sedan så ska vi antagligen åka till Gucci och jag filmar henne och Gucci och sen ska hon kanske sova hos mig igen. Men det får vi se imorgon! ;)




Pikeur kavaj



Jag måste hissa Pikeur kavajerna! Dom är så otroligt snygga och jätte sköna. Dom är inte förkorta i ärmarna och figursydda. Jag har en Pikeur och jag älskar den! Det är nästan min käraste ägodel! ;) Nej, men dom är verkligen super bra! Så jag rekommenderar er som letar kavajer, att Pikeur kavajerna är riktigt bra! ;)

                          
                                             Den här kavajen har jag! :)


lördag!

hejsan! idag gick jag med Johanna bort till Ågesta från stallet och kollade på när hon tävlade sedan gick jag tillbaka med dom så hann inte se Emma tävla! :( Fixade iordning Guccis nya box också och hon fick flytta redan idag! mysigt med massa nytt strö och helt nu krubba, 2 fönster mm. ett är mot vägen och när jag gick stog hon och kollade efter mig.. hon är så hilma tillgiven så det känns nästan sorgligt.. det är allas dröm att ha en sån häst och min dröm gick i uppfyllelse men nu vill jag inte åka från stallet när hon slutar äta och står och kollar ända tills vi har åkt iväg med bilen :') älskling är bäst finns inget vackrare.

I stallet var det några ågesta tjejer som jag red med.. fick panik på vägen och ville vända men det kom en plogbil och bla bla. Men jag red iallafall med en sväng och sen tillbaka över en äng men hon blev jättestressad och rädd eftersom hon blev ensam först skrittade jag tills hon blev lydig och sltade försöka kicka runt sig och stegra som hon gör när hon blir rädd, sen när jag hade kontroll så travade vi hela biten tills vi kom upp på vägen där skrittade vi hem och då blev Gucci sitt vanliga lugna jag igen! fast mina fingrar, aj säger jag bara! sen släppte jag in gucci i sin nya box!

nu ska jag snart åka till Emma ska bara packa lite och äta sen ska ni minsann få en eller ett par videobloggar! :D

Vann LB klassen!

Nu har precis ätit lite mat och bytt om från stallkläder. Jag kom hem från tävlingen för ungerfär 30 minuter sedan. Jag har inte bloggat så mycket igår och idag pga. att jag sov hos Elin och vi satt inte vid datorn och idag var jag i stallet hela dagen fram tills nu.

Först så red jag ju min vanliga lektion kl.12. Vi hade markarbete och jag red ponnyn Pirat! :D Det gick super bra och han var verkligen jätte fin! Hoppning är som sagt inte min starka sida men jag tycker att det gick bra iallafall och vi fick rida rätt mycket dressyr ändå ;)

Sedan så tävlade jag ponnyn Cindy på en träningstävling i Dressyr! ♥ Det gick super bra! Hon var jätte fin på framridningen, hur mjuk som helst och jätte duktig. Jag fick dock inte rida fram i 20 minuter som jag skulle tyvär... Eftersom att Cindy kan dumma sig lite inne på banan, iallafall n'r det är i lilla ridhuset så tänkte jag att det här skulle vara mer en träning för mig och Cindy så att hon fick vänja sig att vara ensam i lilla ridhuset.

Inne på banan så travar jag runt, främst vid läktaren så att hon skulle vänja sig. Hon kändes lite spänd men jag bara drev på och ställde henne bort ifrån det. Det gick något fort kändes det som och jag drev nästan hela tiden, för jag ville att hon inte skulle hinna tänka så mycket, att hon alltid skulle vara sysselsatt! Vi tog oss igeom programmet gallant! tyvär fick vi en fel fattning i vänstergaloppen men annars gick det hur bra som helst! Hon var super bäst!

Jag och Cindy vann LB klassen för ponny med 64,13%! Jag är så himla stolt över Cindy och jag är så glad att hon kanske har kommit över sina dumma fasoner. Så jag är jätte glad att det gick så bra för oss! Cindy och jag är tillbaka! ;)

Bilderna från tävlingen kommer upp snart! Anna ska bara ladda in dom på sin dator och skicka över dom till mig sen ;) Bilderna från lektionen idag kommer upp imorgon för min mamma tog hem kameran hem till sig...


Bild från KM-final 2010 på mig och Cindy!



penga problem

det här är saker som jag verkligen behöver ha! men jag vet inte hur jag nånsin kommer att få råd till det... eftersom jag måste köpa alla hästgrejer för egna pengar och det ska även räcka till kläder och skor till mig själv. för det får jag 900 kronor i månaden.. jag har så mycket pengar att köpa saker för. min mamma fattar inte att det är dyrt att ha häst.

det här måste jag köpa för mina egna pengar pga snåla föräldrar...
kavaj
vita ridbyxor
gråa/enfärgade ridbyxor
senskydd
hopplatta
tävlingsschabrak (till både hopp och dressyr!)
ridstövlar
tävlingströja (kl)

fast jag ska tvinga pappa♥ att hjälpa och betala lite för han är snäll och int ealls lika snål som mamma!!

godmorgon

vaknade för ett tag sen har ätit lite frukost och satte på datan för ska snart till stallet och hjälpa/cocha Johanna som ska vara med på en programridning idag! :) jag kanske ska rida efter det och isåfall vet jag inte vad jag ska göra det är ju typ plusgrader nu? annars skulle jag tagit nått skutt på volten så bebis blir glad var länge sen jag hoppade! hoppade barbacka för typ 3 veckor sen... ramla av då. hihi :) vi hörs senare!

videoblogg!

lite, eller aa väldigt pinsamt.. Jag vet att jag ser helt helt efterbliven ut men snälla bry er inte om det! ;)

galen uteritt!

Hejsan är hemma nu efter en Galen uteritt! det blir alltid galet om man rider med Johanna eftersom hon galloperar om och galopperar iväg när man är helt oförberädd! min knasponny bara stegrar när jag stannar men Gulle vart lite orolig! haha kul iallafall! Vi gjorde aa ganska många videobloggar.. Vill ni se? coches.blogg.se lavenza.blogg.se gulleojag.blogg.se haha skitkul! fast gucci stegrade sig så att filmerna stängdes av för jag tappade kameran :( men jag låter helt stört och jag hade världens fulaste först dunjacka och en väst över det! fatta hur mupp det ser ut! ska ladda upp nu! Gucci var bäst idag älskar hene mest!
ojdå.. bra bild!


Hemma nu

Nu är jag hemma ifrån skolan. Sitter med Elin och kollar på Top Model. Jag ska sova hos henne idag :)

Imorgon blir de ridning kl. 12 och sedan ska jag tävla med Cindy! Är lite nervös eftersom att hon blir så knasig inne i lilla ridhuset. Så vi får se hur det går! ;)

men nu ska jag och elin gå hem till henne! Bloggar mer hemmifrån henne!




morning morning!

Godmorgon, idag är det skola och sen efter skolan ska jag ta hem massa skolböcker. Hem och byta om och så hämtar Johanna & hennes mamma mig ute vid busshållsplatsen och så kör vi till stallet!
Sen ska jag och gucci rida ut med Johanna & Pernilla och det ska bli superkul! hoppas dom inte är så galna som dom brukar vara... *rädd* Så mitt första blogginlägg blir ikväll.. Så ikväll sover jag hemma eftersom att jag är sjuk. :(

hoppas alla får en underbar dag, det tänker jag ha iallafall! :D


Trött!

Nu är jag vaken! Jag är jätte trött.. Iallafall, just nu sitter jag och kollar på vakna med the voice och äter frukost. Men nu har jag inte tid mer, måste fixa mig!


läsarfråga!

läsarfråga, Vad är ni mest intreserade av Hoppning, Dressyr eller någon annan gren? 
skulle vara kul att veta så kan vi även anpassa inläggen! så att ni alla får läsa om vad ni vill! ;)

Skola imorgon!

Nu ska jag stänga av datorn och börja göra min iordning för kvällen. Imorgon ska jag gå till skolan, mår mycket bättre nu! :) Men vi hörs mer imorgon och jag ska försöka hinna blogga innan jag åker till skolan, men jag kan inte lova något. Men nu ska jag stänga av!




älsklingsponnie Gucci.

Den värsta känslan som finns måste vara när man är påväg ifrån stallet och Gucci står med spetsade öron och kollar efter mig medans alla andra hästar står och äter... jag skulle vilja ha henne hemma i rummet! ♥
Cornelia

Halvhalter

Något jag ska träna på under lovet då jag har Flippan är halvhalter! Jag är inte så jätte bra på det och jag måste bli bättre på det! :O




Till Gucci

nu exakt nu ska jag till stallet nu ska jag springa ner och klä på mig och så skjussar min låssaspappa Kjelle mig! Det blir lite sent idag men jag skulle ändå inte rida idag så det e lungt!

stigbyglar

det här är något jag har velat ha sjukt länge! redan innan jag hade Gucci! Men nu har jag lixom börjat fundera på om det verkligen är värt pengarna.. Det är ju lixom 1000 spänn mer än ett par vanliga säkerhets stigbyglar...
Men jag måste köpa ett par nya säkerhets stigbyglar eftersom att min största skräck är att fastna bakom. och när man rider ut springer ju såklart Gucci hemmåt och då vill jag inte direkt dras hela vägen hem ifall det skulle hända!
Vad tycker ni? dom är så sjukt snygga & bra, men priset? är det värt det? :D

jag blöder på läppen!

Snart ska jag till stallet, mocka & fixa. Blir ingen ridning idag för det är redan mörkt ute och ridbanan är inte precis det bästa att rida på! Ska bara äta först hemma! Var ju i skolan idag så jag är helt slut... puss

Runda hörnen på bilder!

En läsare frågade ifall jag kunde berätta hur man rundar hörnen på bilder, och självklart ska jag försöka visa er! :)


1. Öppna först en bild ni vill runda hörnen på.


2. Välj figuren "Rounded Rectangle Tool". Gör en så stor "ruta" över som du önskar. Uppe i hörnet där jag ringat in, betsämmer du rundheten på hörnorna, som jag skrev.


3. Högerklicka på den vita rutan du gjort. Rutan som sedan kommer upp klickar du på "Make Selection" och sedan nästa ruta som kommer upp ändrar du ingenting på. Klicka på "OK".


4. Din vita ruta kommer då att markeras (alltså en liten "ram" som "rör" sig). Klicka på "Select" ovanför och sedan på "Inverse".


5. Nu kommer den lilla del av din bild som syns att markeras. Dubbelklicka på lagret "Background" och rutan som kommer upp (som ni ser på bilden) klickar ni på "OK".


6. Byt sedan plats på de två lagrena, alltså att du flyttar lagret "Background/Layer 0 (som det döps om till när du utför "uppgiften" 5) ett snäpp upp, alltså över lagret "Layer 1".


7. Efter "uppgift" 6 så kommer hela bilden komma över den vita rutan men markeringen kommer vara kvar. Sedan när du har lagret "Layer 0" så klickar du på tangenten "delete" och tar bort det som är innanför markeringen på bilden! Sedan har du en bild men runda hörnor :) Spara sedan i PNG eller i JPEG.

Om det var något som var oklart, så är det bara att fråga! ;)


eran tur!

Att hissa eller Dissa! vad tycker ni om..... VÅR DESIGN?
sätt igång att kommentera nu på en gång. skriv gärna vad vi kan förbättra till vår nya. tack<3

Jag gjorde det!

Jag har sålänge försökt att göra rundade hörn på bilder och jag lyckades! :D




Ännu ett lov med Flippan!♥

Jag hade ju Flippan på höstlovet också :D Tyvär hade jag en sån otur då att hon skadade sig rätt så allvarligt på fredagen (antonia skulle komma hem på lördagen) så jag hoppas att jag har bättre tur det här lovet och att hon inte gör sig illa igen! Det var så hemskt.. :(

Iallafall så ser jag fram emot det jätte mycket! :D Det var väl bara det jag skulle berätta. Att jag har sån tur att få rida Flippan så mycket! :D

              
                                                    Jag och Flippan på höstlovet!


En bild säger mer än tusen ord




Förslag?

Under sportlovet har vi chansen att hinna blogga rätt mycket, så vi undrar vad ni skulle vilja läsa mer om? Om ni vill se bilder på hästarnas utrustning, videofilmer, tips osv! Vi vill jätte gärna veta för som sagt kan vi lägga mer tid på att tex. Fotta utrusting i stallet osv! Så nu vill vi få in idéer! :D


BESÖKREKORD!

Igår hade vi besökrekord igen, jätte kul faktiskt! Ni måste fortsätta att läsa, kommentera och ni måste följa
bloggen med bloglovin!
:D




Vakna med The Voice

Jst nu ligger jag och kollar på Vakna med the Voice. Jag mår jätte illa men har tagit lite vitpeppar korn, så jag hoppas att det går över! Idag blir det en hemma dag och så ska jag plugga till fysikprovet som är imorgon, om mina no-lärare är i skolan.. Det är så tråkigt att vara hemma, dagarna går så himla långsamt!

Ni får inte glömma att premunera på våran blogg hörrni! ;)




torsdag


vad har ni för planer för dagen? Själv är jag helt plan-fri och ska bara ta det lungt idag! btw hade vi ännu ett ebsöksrekord igår & glöm inte följa oss via bloglovin för det är lite pinsamt att bara ha typ 1 premurerant, vi följer såklart alla som följer oss tillbaka, bara kommentera! :D

Gucci

världens finaste jag älskar dig mest! du betyder mer än allt för mig. du är mitt liv <3

bild

fotograf Sofi Qvarsell

svettskrapor!

HISS till Metall svett skrapor! den taggiga sidan fungerar också SUPERBRA till att ta bort päls, Gucci har lixom börjat fälla jättemycket nu så det blev verkligen en jättestor hög av päls idag! stog med den ett bra tag... fungerar superbra till hennes päls för hon har "sommarpäls kvalité" även på vintern! ;) jag rekommenderar iallafall svettskrapor i metall! Min är rosa såklart!
'

cornelias planering

jag tänkte också skriva vad jag ska göra på sportlovet. Och jag ska verkligen försöka att vara med kompisar varje dag, för det behöver jag verkligen! Men som ni ser har jag nästan inga planer alls...

lördag
kolla på tävling, Johanna och La Venza!
Rida Gucci!
söndag
busa med Emelie och Lavenza barbacka!
sova hos Emma?

måndag
vara med Emma!
rida Gucci!
rida på ridskolan, teorigång...

tisdag
vara med kompis, shoppa?
rida Gucci!

onsdag
rida Gucci!


torsdag
rida Gucci!

fredag
Rida Gucci!

lördag
Rida Gucci!


söndag
Rida Gucci!


skola igen...


hemma

hemkommen från stallet och nyducshad! Jag red barbacka med Hackamor! det gick faktist jättebra och hon var supertrevlig och bjöd frammåt och lyssnade bra osv. hon är däremot väldigt  okänslig på hackamoret så jag får verkligen ta hårt i tyglarna för att få något stöd ifall hon ska jobba i en bra form!  på bett är hon mycket lättare att hitta bra stöd i munnen på! ointressant inlägg... btw har jag sökt gymnasium nu! kanske kommer lägga till ett gymnasium, kanske, annars är jag nöjd med mina 4 olika skolor! Nu ska jag skriva några inlägg och så hörs vi ju imorgon! Sov gott söta bloggläsare!
mycket fint här om dagen. haha noot.

Stövel,hjälm,väst och spö- väska!



Tummen upp får Hööks stövel & hjälmväska från CRW. Den är inte dyr, kostar 179 kr och man får plats med jätte mycket i det! Jag har alltid mina ridstövlar i den, min ridhjälm och spö eftersom att den har ett spöfack på utsidan! Och så har jag även mina sporrar där i ifall jag skulle behöva dom på tävling eller liknande. Och eftersom att jag har en väst som jag kan vika ihop så får den också utmärkt plats i väskan, trots att jag har ridstövlarna i samma fack och ridstövlarna blir inte ihop tryckta och vikta! :) Ett riktigt bra köp!


Exakt den här har jag, fast i röd!

Juste, den har en necessär på sidan också! ;)

Ett underbart sportlov väntar!

Nu är det nästan bestämt att jag har Flippan under lovet! :D Eller jag ska bara prata med mamma och pappa innan, men jag tror att det går, eller jag är säker på det :) Iallafall så är jag verkligen jätte glad att jag ska få ha henne! Sedan ska jag även följa med till Johanna och prova att rida La Venza! Ska bli jätte spännande och jag hoppas att det går bra! :D Man vill ju liksom inte att det går dåligt ;)

Nu är jag på jätte bra humör av olika anledningar och livet leker just nu! Men snart förstörs lyckan som vanligt...
Skulle bara berätta att det blir mycket ridning för min del på sportlovet!

Måndag:
FLIPPAN

Tisdag:
kanske Flippan om jag hinner
20.00- Ågesta P5

Onsdag:
FLIPPAN
La Venza

Torsdag:
FLIPPAN
20.00- Ågesta H4 (rider igen)

Fredag:
FLIPPAN

Lördag:
12.00- Ågesta P5

Söndag:
FLIPPAN



Mycket ridning för min del! :D


Fixat mina vänners blogg!

Jag har bloggat rätt dåligt, eller inte så mycket om hästar idag men jag har faktiskt först hjälpt Johanna med att fixa hennes blogg, lite små detaljer och så! Kolla in hennes blogg:
www.lavenza.blogg.se

Och sedan har jag gjort en helt ny header och design till Sara och Sofis blogg! Det tog rätt så lång tid, för kodninen ville inte riktigt ge med sig, men nu är den helt klar så ni måste kika in och säga vad ni tycker! ;)
www.sofiosara.blogg.se




Nu är jag hemma!

Nu kom jag precis hem från centrum! Jag och pappa var jätte sugna på naturgodis så vi åkte upp och köpte det :P
Nu ska jag snart hoppa in i duschen och sen bloggar jag mer efter det! :)




Mot Centrum!

Nu ska jag och pappa åka mot centrum och handla godis!

stallet nu!

Nu ska jag dra till stallet, min outfit är reflexbyxor från mountain horse och fluffig dunjacka från the north face och min supertuffsiga(slitna) mössa från H&m!  Jag ska nog rida barbacka på ridbanan och ta det lungt :D Vi hörs strax!

Hiss

dags för en hiss ifrån mig! det var rätt så länge sen! jag hissar faktist Hansbro schabraken! Dom sitter hur bra som helst under sadlarna och på hästarna! Och är supersnygg passform osv. Ett perfekt vardags-schabrak! :D

youtube film :)

om ni har tråkigt kan ni titta på den här filmen, jag tycker den är skitrolig fast jag har ju verkligen bra humor *hosthost* :D

Klar med tyskan!

Nu har jag suttit och råpluggat tyska så nu är den äntligen klar! Har översatt en hel text och det tog så lång tid! Nu är det iallafall avklarat och nu väntar Fysiken, men jag tänkte ta en liten paus för just nu är jag bara okoncentrerad och min hjärna fungerar inte som den ska efter tyskan...

Jag och Cornelia har stora planer inför bloggen! Vi ska ses på söndag och vi är friska och då ska vi filma, fixa blogg och sen sover hon antagligen här till måndag och då åker vi och shoppar!

Nu ska jag ta mig lite att äta så vi hörs snart igen! ;)




video!

Emma och Cinndy på km finalen 2009, dom vann! det är jag, Liv och Sofie och nån mer som sitter och pratar... Emma var fett duktig men hon är faktist ännu bättre nu! :D

Plugg-dags

Jag och Cornelia håller på att fixa bloggen fett mycket! :D Vi är rätt duktiga ;)

Iallafall, nu måste jag plugga lite inför mitt Fysikprov och sedan ska jag översätta en tyska text :) Sedan ska jag gå hem till pappa och börja på mitt och cornelias stora projekt ;)

Men vi hörs mer när jag är klar med pluggandet!




BLOGLOVIN


Följ våran blogg med Bloglovin!


bloglovin

Följ oss med bloglovin
Följ oss med bloglovin
Följ oss med bloglovin

Hela familjen Vikström är sjuk!

Godmorgon kära läsare. Idag är jag sjuk, igen. Min mamma har smittat mig för hon har vart illamående och va ju som sagt hemma igår pga. det. Så nu mår jag också illa så jag är hemma och Frida är också sjuk. Sen så är min pappa sjuk också, fast han har hög feber och förkyld, men han går till jobbet idag ändå.

Jag gick upp som vanligt idag iallafall och skulle gå till skolan men sen mådde jag verkligen inte bra. Så jag gick upp och la mig igen, fast det var så himla kallt i mitt rum så jag tog med mig mitt täcke och kudde ner till soffan istället och där somnade jag och sov i drygt 2 och en halvtimme, så jag vaknade nyligen. Det var skönt att sova lite men jag mår fortfarande inte bättre :(

Jag ska gå hem till min pappa sen eftersom att det är hans dag idag :) Det är skönt att jag inte är ensam hemma. Då har man lite sällskap iallafall!


Guldponny har gjort sig lite illa men hon är lika gla' för det! :D


gymnasieval

Godmorgon! har ni sovit gott? jag blir hemma idag med men imorgon då ska jag till skolan, 110% säkert :) Har ni tråkigt elelr är på dåligt humör kolla på den här filmen, är det inte kul kolla på den igen och igen och tillslut kommer ni dö! Jag började iallafall att göra min gymnasieansökning men jag är jag och såklart fattar jag ingenting! Jag har inte språkval utan engelska men det gick typ inte att skriva in och det gick inte att skriva vilket språk jag talar elelr någonting. så jag blir bara jättearg. jag klarar verkligen inte av. hahaha. hjedå. /arg

Inte så mycket bloggning idag!

Idag blev det inte så mycket bloggning för min del. Jag var först i skolan, sedan kom jag hem vid tre. Sedan kollade jag på Top Model och sen somnade jag i soffan. Mamma var hemma idag för hon mådde inte så bra :( Så hon gjorde lite middag och när jag vaknade, eller snarare när Frida väckte mig så åt jag middag och sedan bar det av mot stallet. Så jag hann inte blogga innan :P

Red Cindy idag på markarbete. Jag hade dressyrsadel och det var ju kanske inte det bästa att ha när man hoppade några språng! Iallafall, hon lyfte inte hovarna i början och det ledde till att hon snubblade till ordentligt och gick ner på knäna. Det var lite obehagligt men det gick bra med henne! Hon var jätte fin under lektionen och när vi skulle hoppa två språng på slutet gick det verkligen jätte bra! Hon tog två stora och långa språng. Hon blir lätt att hon trippar och hoppar av lite nära hindret så jag är jätte nöjd. Sedan lyssnade hon väldigt bra på mina hjälper!

Blev inte så mycket bilder idag, men några :)




Lite mörka bilder, men som sagt har jag inget photoshop på den här datorn så jag kan inte ljusa upp dem!

TIPS: Rid aldrig markarbete/hoppning med hoppläder i en dressyrsadeln! ;)


svar!

Hanna om uteritten igår, hjäälp.:
Hur lång är då? (Till Cornelia)

svar: jag är 167 cm ;)

uteritten igår, hjäälp.

Jag måste bara skriva om hur läskigt det var när jag red igår! hihi. när jag red ut så red jag bort mellan en skog och en hage sen på en väg där jag travade. sen bort mot ett annat stall men jag svängde in på en stig och där är det en bro som man måste gå över. Efter det är det två hus på båda sidorna, med dass och fönster och små hus på tomterna. (öde-hus) och det var skitläskigt eftersom att det är mörkt ute när jag red! så jag försökte verkligen att inte kolla åt sidorna... haha. sen kom jag ut på en väg igen och då travade jag hela vägen bort till en stig och därifrån kommer man tillbaka till den första vägen och sen skrittade vi hem! när vi kom hem var det mörkt! Gucci var så jävla duktig hela uteritten! :D♥

Godmorgon!

Godmorgon! har drömt hela morgonen och vaknade jätteglad för att solen sken så fint! Fast jag är lite sur för att jag vill åka till Thailand, tänk vad härligt! :D så kollar man ut på all snö... Men idag ska jag nog rida ponnybus igen, och imorgon blir det skola! tror jag iallafall :) jag är sugen på coca cola, jättesugen. det komemr tidsinställda inlägg under dagen! :)


dagens-olycka!

haha det var väldigt roligt! jag höll på att dö när johanna vänder och börjar springa... & om ni undrar vem biffen är så är det henens ponnys nya smeknamn! ;)

tvälskare cornelia säger godnatt!

Har legat framför tv.. har kollat på 2 and a half man, Ullared & csi, jag har blivit världens största tvälskare... ligger nu för tiden alltid i soffan med täcke och kuddar med fjärkontrollen! :D det kanske inte är så bra att jag blir sån men jag är så himla lat så det är perfekt för mig! haha. Fick lite godis av mamma att äta också, mums! ;) har precis tagit min medicin och nu ska jag hoppa i duchen och sen direkt lägga mig i sängen! Och hoppas att jag inte drömmer om det där äckliga liket från csi.. ska nog sova med öpen dörr inatt, blä nu skrämmer jag upp mig själv! :( Är hemma från skolan imorgon också, så jag uppdaterar då! Godnatt!

Godnatt!

Nu ska jag stänga av datorn och kriga för soffhörnet! Vi hörs imorgon! :)


Rosa Swarovski pannband

Flippan har det rosa swarovski pannbandet och det passar super bra på Flippan! Det ser lagom mycket glitter ut och hon klär så bra i rosa! :) Hon är ju rosa ;)




Ordo Equester


Jag måste ge Ordo Equester sadlar en tummen upp! Flippans dressyr sadel är från det märket och det är den skönaste sadel jag någonsin har suttit i! Den sitter jätte bra på Flippan och både jag och Antonia älskar den! Den är inte i läder utan i kalvskinn så den är super mjuk :D Dessutom är den jätte snygg! ;)

                                           
Inte exakt Flippans sadel, men liknande, fast Flippans är brun! Jag kan ta en bra bild på hennes någon dag! ;)

Någon annan som har en sadel ifrån Ordo Equester?


BESÖKREKORD!

Igår hade vi besökrekord! :D



Ni e underbara! Fortsätt att läsa och glöm för guds skull inte att kommentera! ;)



Ponnybus har gjort sig illa :(

Precis efter att jag skrivit mitt förra inlägg så ringde Antonia mig och berättade att Flippan hade busat i hagen och fastnat i något snöre på något sätt så hon har sträckt sig eller stukat höger bak. Personalen såg ju som tur det och tog in henne och så skulle dom kolla så att hon inte hade fått sår eller något sånt men Flippan tycker inte om när personer hon inte känner så väl tar på henne och så, så personalen fick ju inte kolla och känna på hennes bakben. Antonia sa att jag kanske kunde försöka kolla det eftersom att jag och Flippan känner varandra rätt så bra nu och när jag kom till stallet och skulle kolla på hennes ben så gick det jätte bra! Hon stod och åt så det var inga problem att känna och klämma. Hon var svullen runt hasen och nedåt och varmare än det andra bakbenet. Dock var båda hovarna lika kalla. Det kändes även som om det var "vattnigt" runt hasen, som galla lixom.

Jag pysslade jätte mycket med henne, ryktade längre än vanligt, borstade, mockade så nogrannt jag kunde osv. Sedan satte jag på henne grimma och så gick jag ut på en härlig promenad. Jag trodde att hon skulle halta men hon var pigg och glad och gick lika fort som vanligt. Bakbenet såg lite stelt ut men hon haltade inte alls, kanske jätte lite men det var så svårt att se eftersom att jag var själv och hon stannade bara när jag skulle kolla :P

Vi var ute i drygt 45 minuter och gick, fast vi stannade ibland eftersom att Flippan skulle kolla lite och nosa på allt. Sedan tränade jag även lite på att hon skulle stanna när jag sa "stanna" för ifall jag ramlar av någon gång att jag bara kan skrika "stanna" så stannar hon. Hon var jätte duktig!

Sen när vi kom in igen så stod jag och gosade med henne jätte länge tills pappa kom! :)









Flippan är alltid hungrig, matvraket!


Utsikten från vägen där jag och Flippan promenerade, jätte fint!



Flippflopp ♥

Vilken BILDBOMB ni fick!
:D




home again!

Nu är jag hemma från stallet, ska äta alldelles strax! mums! :D Jag red bara en liten skritt+trav uteritt idag! ikväll kanske jag ska göra lite spa för mig ;) och fixa till mig ser helt helt rutten ut eftersom jag är sjuk! Hoppas Emma bloggar snart! :)
arkivbild etfersom att jag inte fotade idag!

nisse

gosar med min hund NIsse! ska snart äta lunch! hatar att vara hemma själv... & jag hatar att man inte kan vara utomhus! här är min söta hund, haha han ser skitkonstig ut på bilden! när mamma kommer hem idag ska jag åka till stallet, :D

färgtema!

jag tycker att babyblått passar på alla hästar, framförallt killar ;) det finns ingen häst som inte matchar i blått! det är en söt färg! Fast jag skulle nog inte kunna ha det på Gucci för alla tror att hon är en kille.. :( haha. vad tycker ni? tycker ni som jag? :D

godmorgon superläsare.

Godmorgon! hoppas ni får en jättebra dag! själv är jag hemma, får inte gå till skolan än eftersom att jag är sjuk! men imorgon ska jag dit tror jag. jag ska göra några inlägg idag, prylinlägg! vi hörs senare idag!

ni läsare = ♥

bra statistik idag! tack alla läsare ni peppar så otroligt mycket! ni är underbaaara!!! kommentera ännu mera gärna :) vi hörs & ses imorgon!

Vi hörs imorgon!

Nu stänger jag av datorn och börjar göra mig iordning till kvällen. Jag bloggar mer imorgon, skulle gissa på att jag bloggar när jag kommer hem efter Flippan! :) För jag lär inte hinna blogga innan och efter skolan!




Min vecka, ridmässigt

Jag kom just att tänka på att jag ska rida 5 gånger den här veckan! :D Varav 2 gånger är hopplektioner..

Måndag:
Rida Flippan! :D Jag är så fruktansvärt glad! Jag saknar henne varje dag. Jag ska iallafall rida i ridhuset och jag ska pyssla om henne i stallet och mysa med henne jätte mycket för jag har inte alls brottom imorron! :)

Tisdag:
Rider ju lektion på tisdagar. Vi har hoppning, eller markarbete snarare. Jag känner mig väl lagom taggat, haha. Jag hoppas att jag får Pirat eller Joe :)

Lördag:
Först ska jag rida min vanliga lektion klockan 12 och då har vi också hoppning/markarbete. Vill väl ha någon av Pirat eller Joe då också ;) Sedan så ska jag tävla träningstävling dressyr på Cindy och jag hoppas verkligen att det går bra!

Söndag:
På söndagen ska jag till Flippan som vanligt och jag planerar att rida i ridhuset, men eftersom att det är en vecka kvar så lär jag ju hinna ändra mig innan det! ;)




Vojlock



Vad tycker ni om vojlockar? Jag är inte så jätte förtjust i vojlockar, jag tycker schabrak är mycket snyggare! Jag vet inte riktigt varför men så är det iallafall!

Vad tycker ni om vojlockar? :)

                               


Härlig galopp i snön!

Jag red ju Flippan idag innan mitt årsmöte. Det bler rätt tight med tiden men jag hann iallafall göra båda sakerna och jag kom inte försent till mötet.

Jag red ut idag, det var så fint väder och sen så var inte Flippan ute i hagen så jag tänkte att hon ville komma ut och sträcka på benen. Jag red på ängen, som jag och corre brukade rida på när vi hade medryttarponnysar på samma stall! Det blev lite mer galopp än vad jag hade tänkt mig och Flippan tyckte det var jätte roligt att springa och ville bara springa mer! :D Så jag galopperade där i snön på en stor äng, asså jag kan inte beskriva känslan, det var så otroligt underbart! Jätte mysigt. Sedan skrittade jag henne på långa tyglar i ungefär 15 minuter, kanske mer, så att hon fick lugna ner sig lite och så. Sedan jobbade jag henne i lågform och öppnor och skänkelvikningar på vägen, mest i skritt och så travade jag av henne i samma låga form. Hon var super duktig hela passet och var lika positiv som vanligt! Jag tror att hon hade spetsade öron hela passet. Älskade ponnybus!♥

Jag red ut själv idag, eller min mamma som brukar gå med gick en annan väg eftersom att jag skulle rida på ängen och det var så tungt för mamma att gå där med termosar och tjocka skor så istället möttes vi upp vid ett stall som ligger bortanför Kalvsvik. Så ni kanske förstår att det inte blev några bilder när jag red ;)


Bilder från i januari (?), tror jag


Gymnasie ansökan!

Hejhej kära läsare. Jag känner att jag inte har så rolig inlägg att komma med men den här helgen har jag vart hos mamma och jag har inte några bilder på den här datorn så det blir gamla bilder från arkivet, sedan har jag ju inte ridit så mycket heller. Men det ska bli bättre i veckan!

Iallafall, jag kom hem från stallet för drygt 1 och en halvtimme sedan. Men efter det har jag suttit och gjort min gymnasie ansökan! Har verkligen läst igenom alla program på alla skolor osv, och nu är jag nöjd med mina val. Jag har dock bara gjort 6 stycken, men jag känner att det inte är någon idé att göra flera val om man ändå inte vill gå på de skolorna! Så det blev 4 linjer på Östra gymnasium och 2 på real gymnasiet! :)

Har ni gjort era gymnasieval än? ;)


Östra gymnasium som jag helst vill gå på! :)


ridläger!

ska ni på ridläger i sommar? Isåfall vart? :D Jag ska till Trosa Ridskola, det är verkligen väärldens bästa, super ridlärare & superbra hästar! och det är så himla mysig stämning och så! helt underbart! Förra året fick vi leda ponnysarna på ponnyridning i Trosa centrum för det var något speciellt där, någon typ tillställning, Och vi fick hur mycket gratis glass vi ville!! mums! och vi behövde bara mocka 1 eller 2 gånger på hela veckan! hihi. och man bor i ett hus som ligger ganska långt bort och det är mysigt för på kvällarna får vi göra massa annat och man känner sig verkligen som hemma i det där huset! bästa ridlägret enligt mig! jag lärde mig jättemycket och deras hästar är så himla bra! Jag hade en tinker korsning som hette Tinka, en d-ponny! hon har tävlat mycket i både hoppning & dressyr! Är bäst! fast väääldigt pigg & het i hoppningen och spörädd saknar henne så himla mycket! ♥
Ska ni på ridläger och isåfall vart/varför inte? det skulle vara superkul att veta faktist! :D

hemma från stallet!

skritturen på finaste bebis gick bra hon var skitpigg och började trava hela tiden! Jag red utan martingal på henne och då kan hon ibland ställa sig lite och det gjorde hon när jag skulle vända hemmåt, hon blev lite pigg och jag skulle böja henne så jag tog lite för hårt i tyglarna så hon ställde sig. men annars var hon jätteduktig. & pigg! Jag va skittrött & mådde lite dåligt så det blev lite halvslafsigt idag..

nu väntar jag på att ponnyakuten och solsidan ska börja! söndagar äger! ;)
älskling&jag idag!

skritttur!

blir en skritttur på Gucci idag.. Så som jag har längtat.. alldelles galet! Är ju sjuk som ***. men jag kommer överleva! hoppas hon sköter sig extra bra istället för att försöka bestämma nu när jag är lite "svagare" haha ;)

Priserna från igår


1:a i dressyren
3:a i hela cupen


3:e statuett!


Träningstävling Dressyr!

Juste, jag glömde berätta att jag ska rida en träningstävling i dressyr nästa lördag på Cindy! Hade henne i fjärde men eftersom att hon kan dumma sig i lilla ridhuset och kasta sig och bara vara allmänt fjollig så nästan ingen tar henne längre. Det är så synd att hon blir så för hon är så fruktansvärt fin annars! Jag ska nog rida LB:1 och då rider jag i lilla ridhuset. Hon är bättre i stora då hon är van att gå tävling där, och om jag ska rida i stora ska jag rida LA:1. Jag får se hur det blir. Tror att det blir LB iallafall. Jag får ta det som en träning! Jag hoppas att hon inte är så fjollig då! :)





Jag och Cindy på KM finalen 2010



Nu är jag vaken!

Gomorr'n kära läsare. Nu har jag klivit upp ur sängen och äter just nu lite frukost. Förlåt att jag inte bloggade så värst mycket igår men jag var jätte trött efter tävlingen. Tyvär fottade ingen mig på hoppningen igår menmen..

Idag ska jag ju till Flippan. Det kommer bli väldigt tight mellan Flippan och års mötet och jag ska verkligen försöka hinna att komma till två till mötet. Så vi lär ju höras mer ikväll! :)




godmorgon..

Igår var jag i stallet en sväng och pussade på Gucci, önskade att jag kunde ta maed henne hem och sitta och gosa hela kvällen! det skulle hon gilla. känns så hemskt att åka där ifrån och lämmna henne i det kalla mörka stallet.. Jag vill flytta till ett hus där stallet ligger vägg i vägg med en dörr imellan huset och stallet fatta vad mysigt :)
finis. ♥

US-cupen

Nu är jag hemma från stallet! Det gick sådär på hoppningen men Britta var super duper bäst ändå! Jag är ju ingen hoppryttare! ;) Det blev ingen placering i hoppningen men eftersom att jag vann dressyren så kom jag delad tre i totala cupen! :D Fick en liten gulblå för dressyren och en stor gul rosett och en statuett för hela cupen! Är jätte glad men jätte trött så jag bloggar mer imorgon. Ska ha en myskväll nu!




sjuk som..

okej, nu ska jag berätta om mitt liv eller vad man säger. det började att jag vart jättesjuk för 4 veckor sen men det gick över. sen efter ca 1 vecka åkta jag skidor och blev sjuk igen. sen var vi i romme och så vaknade jag med feber dagen efter och var hemma den här veckan. Igår var jag hos doktorn och jag har Öroninflammation (igen) och kronisk halsinflammation (som jag inte har en aning om vad det är!) så jag ska äta 9 tabletter om dagen i fem dagar! och hostmedicin och alvedon.

Jag får inte ens gå ut ur huset av min familj, så jag får inte tävla idag. och inte ens åka och kolla på dom andra som tävlar. mitt liv suger verkligen! jag missar verkligen alltid alla roliga saker i livet! men om 5 dagar borde jag vara frisk annars ska jag få ny medicin...

rösta (om ni vill såklart)

GLÖM INTE ATT RÖSTA PÅ MIG I DEN HÄR FOTOTÄVLINGEN, BIDRAG 3! :d


GLÖM INTE ATT RÖSTA PÅ MIG I DEN HÄR FOTOTÄVLINGEN, BIDRAG 3! :d


GLÖM INTE ATT RÖSTA PÅ MIG I DEN HÄR FOTOTÄVLINGEN, BIDRAG 3! :d


GLÖM INTE ATT RÖSTA PÅ MIG I DEN HÄR FOTOTÄVLINGEN, BIDRAG 3! :d



NERVÖS!

Jag är verkligen suuper nervös inför hoppningen imorgon! Usch, känns som om jag kommer spy och är jätte grinig! Vi hörs mer imorgon! ÖNSKA MIG LYCKA TILL! ;)


Gammal bild på mig och Britta!


Dagens shopping


Jeans med hög midja- BikBok 499 kr (+ 100 kr rabatt!)


Randig tröja- H&M 99 kr


Handkräm- Apoteket 49 kr

Det är det jag köpte idag! :)


Shoppat lite idag

Hejhej! Jag kom hem för ungefär en timme sedan. Jag var med Frida och shoppade lite i farsta. Jag köpte jeans, en tröja och handkräm! Jag har fottat lite men har inte orkad laddat upp dom men jag tänkte lägga upp dom efter middagen som jag ska äta nu typ! Så vi hörs snart! ;)




hästkrisen

ca 20 000 hästar på Irland har blivit övergivna, det hittas döda hästar nästan varje dag, och jättemånga hästar blir torterade osv. om man vill hjälpa hästarna kan man gå in här: dspca.ie tryck sen på donate. dom har massa info på sidan och filmer man kan kolla på!
här kan ni läsa mer om "hästkrisen"

hästmagazinet

har läst Hästmagazinet idag! det var en ganska hämsk tidning... Först stog det om Danai och Silver och jag var såklart tvungen att läsa det först av allt. Danai hade skrivit själv om händelsen och så. Det var så himla sorgligt! Jag kommer ihåg för 3 år sedan när jag läste att Silver hade blivit mördad.
Sen stog det också om krisen i Irland. Hästar lämnas för att dö. hästar torteras, varje dag hittar dom döda hästar. Dom knyter fast dom bakom bilar och kör runt, dom kör över dom osv. Det var massa bilder på döda hästar och sår osv.
Jag ska skriva ett inlägg om det här snart. och även skriva vad man kan göra för att hjälpa hästarna! som tur är finns det många där som hjälper hästarna men man behöver verkligen skänka dom pengar! det ska jag göra.

godmorgon

godmorgon! jag är såklart fortfarande sjuk.. :( åh jag blir galen på det! imorgon ska jag tävla men fy jag var sjuk förra gången också... ska äta lite sen måste jag rida GUcci för hon har vilat sen i fredags! red henne bara i måndags i ca 1 timme! :O eftersom att jag har varit sjuk och det är ingen som kan rida ut henne förutom jag & på ridbanan kan man ändå bara typ skritta. Nu ska jag gå upp och äta lite är hungrig!

Jag lever!

Skulle bara säga att jag lever! :) Men jag måste skynda så vi hörs ikväll! ;)


<3

Yesterday is history, Tomorrow is a mystery but today is a gift ♥


Min helg

Min helg ser rätt så okej ut mot vad den kan se ut. Fast jag har ändå rätt så mycket att göra..

Lördag:
På lördag är det ju tävling för min del hela dagen! Först åker jag till stallet och har teori på morgonen vid 12. Sedan ska jag direkt efter träffa US och fixa allting inför US-cupen! Sedan så har jag fullt upp tills min start och jag lär antagligen vara hemma runt 7 någonting! :) Önska mig lycka till! ;)
Sedan ska jag och cornelia sova hos varandra! :D Ska bli så jädra kul! Älskar dig cornelia!
Ska anmäla mig till en lokal dressyr på Farsta med Flippan också! :D

Söndag:
Söndag så ska jag åka och rida skruttponny igen! Så jag har längtat, ni anar inte! Ska rida dressyr då :D Och jag hoppas att cornelia följer med mig ;) Sedan skulle jag vilja åka till Hööks så corre får åka med mig isåfall, hähä! Sedan så antar jag att cornelia ska till Gucci så jag får se hur det blir med mina planer! :)

Ska rida Flippan på måndag också så jag är extra lycklig!


Extra mycket kärlek till dig ponnie ♥


Queen

Har ni någon låt som ni bara tycker passar så bra ibland? Eller bara tycker är så bra? Jag har hamnat i någon Queen zoon. Jag lyssnar på deras låtar om och om hela tiden! Just nu lyssnar jag på Bohemian Rhapsody. Tycker den är jätte bra! :)


Man fastnar inte alltid på bild!




Min guldponny är faktiskt vääldigt duktig på att rygga när hon inte ska ^^


Såhär dålig på att hoppa är jag verkligen inte!


såhär roligt kan man ha på lektion!

Nu orkade jag inte leta efter fler, haha! Men några skratt fick ni er nog ;)


mina finisar! ♥

älskar er mest!          

Mot stallet!

Nu ska jag alldeles stax åka till stallet på möte. När jag kommer hem ska jag plugga inför mitt so prov och sedan tänkte jag lägga upp ett inlägg med mer bilder av det roliga! Så vi hörs när jag kommer hem!


vi förstår varandra sååååå bra! ^^ hahaha ♥


Mitt hjärta




Äntligen hemma!

Nu är jag hemma, jätte sent tycker jag. Aja, idag har jag pluggat jätte bra tycker jag! Jag gjorde slutreflektion 32 i svenska, SO reflektion, SO begreppslista till prov, redovisade matte 29 och skrev sammanfattning i engelska! :D Så nu känner jag mig lite stolt. Det blir US-möte idag, mitt sista faktiskt :(

US-mötet är 18 så jag är väl hemma runt åtta skulle jag tippa på :)

Men nu ska jag slänga i mig lite mat! Vi hörs senare!




Äkta kärlek!


strasspannband

Dom vanliga pannbanden med massa små strassstenar måste få en DISS av mig! den här typen av pannband ville jag ha förut, men nu har verkligen alla sånna och jag tycker inte längre att dom är så jättefina. Fast det kan vara fint ifall man tex. matchar med ett grönt till en helgrön outfit, men om man ska ha ett silvrigt eller så tycker jag att dom inte är så jättefina. alla får ju ha sina egna åsikter såklart, och det här är min åsikt. jag gillar inte det här pannbandet eftersom att så många har dem.

Dom pannbanden här under vill jag däremot HISSA! för dom tycker jag är jättefina! och det är bling men låångt ifrån för mycket! (& så är dom mycket snyggare)

 


hovis slagisen :)

hejsan, godmorgon! jag ska till stallet och fixa nu Gucci ska skos så måste brodda loss och fixa lite annat. Kom på också att jag inte har några fler broddar utan hon får gå med dom gamla tills vi köper nya! måste åka och köpa lite saker till Gucci & mig. Jag behöver verkligen ett par vita tävlingsbyxor, eftersom att mina är dom obehagligaste som finns! och ridstövlar behöver jag verkligen ett par nya, fast det får nog vänta ett tag... GUcci behöver senskydd & så vill jag ha ett snyggt & coolt hopp shcabrak! 
ge mig sommar nu! Biztro världens finaste, min älskling ♥


Idag är det en seg-dag-då-man-bara-vill-vara-hemma dag!

Godmorgon våra fina läsare! Idag är det så att jag mår lite bättre, faktiskt. Men jag har inte tid att skriva så mycket. Ska äta frukost och sen åker jag till skolan! Vi hörs när jag kommer hem! ;)


Beauty Sleep

Nu ska jag stänga av datorn och fixa mig iordning. Jag mår fortfarande rätt så illa så jag stänger av nu, fixar mig, får min skönhetsömn och sedan vaknar jag imorron och förhoppningsvis mår jag bättre då! :)




Hoppsan hejsan

Vi är så duktiga så nu har vi bloggat över 200 inlägg! Rätt grymt, huh? :D


Bloggar jag läser

De bloggar jag oftast läser är:


www.coches.blogg.se (för att se vad Cornelia har skrivit)


www.dressyrmupparna.se


www.eklundolindahl.blogg.se


www.sarahickman.blogg.se


www.lavenza.blogg.se


http://www.linneaofridas.blogg.se


www.ponilovers.blogg.se


www.sofiosara.blogg.se

Där var några bloggar jag läser! Haha det blev mååånga länkar, så snäll som jag är ;)


Fixat lite..



Jag har fixat Johannas blogg lite och gjorde en liten header! :D

vad tycker ni? Jag blev själv nöjd :)

Besök hennes blogg! www.lavenza.blogg.se


Ett av tusen brister

En av mina många brister är att jag gärna glappar på tygeln, vilket inte är så bra och det som är värre är att jag inte känner det själv eller vad man ska säga. Jag gillar inte alls att ha för kort tygel. och tack vare att jag har något längre tygel får jag bak handen in i magen vilket inte heller är så snyggt så det jag måste göra är att korta tygeln och ta fram handen mer. Och så kan det även bli att jag tar fram handen för mycket och då blir det ändå glapp. Jag måste hitta ett "mittemellan" läge.



Har ni något som ni vet är en brist men ni kan verkligen inte förbättra det?


US-cup Hoppning

Jag kom nyss att tänka på att jag ska tävla på lördag! :D Ska tävla Britta i hoppning. Jag hoppas att jag inte ramlar av och att jag går felfritt! Sen skulle det ju inte skada med en placering! ;) jag ska verkligen göra mitt allra bästa, vilket jag alltid gör med eftersom att jag inte är så bra i hoppning ska jag anstränga mig ännu lite till! :)

Sedan har vi en Träningstävling Dressyr på Ågesta den 26 februari som jag anmälde mig på :) På Träningstävlinga (dressyr) får vi även önska vilket program vi vill rida. Vi får välja mellan L:C, L:B och L:A. Jag hoppas verkligen att jag kommer med på! :)




Rutiga ridbyxor



Vad tycker ni om rutiga ridbyxor?

Förut var det jätte inne med rutiga ridbyxor. Man ville absolut bara ha rutiga ridbyxor, iallafall jag. Men nu är det tvärt om. Jag är mycket mer för helfärgade ridbyxor, som är helskodda! Jag vet inte varför det är så för förut var jag helt "galen" i rutiga. Hade bara rutiga. Men nu när jag tycker det är roligt att matcha och så, så tycker jag att det är svårare att matcha eftersom att ridbyxorna kan ha någon färg i sig som är svårt att matcha till resten. Sedan blir det så mycket färger också.

Men jag tycker att rutiga ridbyxor passar på andra, men jag är inte så storm förtjust i det längre, iallafall inte så som jag var förut :)

Smaken är ju som baken! ;)


                             
Rutiga ridbyxor från Hööks :)


sjuk, tävla ändå?

Förra gången jag tävlade, dressyren på den här cupen, hade jag feber och var sjuk. Nu på lördag är det hoppning och jag är sjuk igen... men jag hoppas att jag hinner bli friskare, fast jag kommer nog tävla endå för jag är väldigt envis & allt går på vilja! ska fixa till Gucci idag min plutt för jag måste träffa henne innan jag dör :')

Plågsam dag

Nu är jag äntligen hemma. Jag har mått illa hela dagen, blev bättre mot slutet men jag känner mig hängig och har en oro i magen så det är inte så kul. Dagen gick väldigt långsamt eftersom att jag bara längtade efter att få gå hem men jag har ändå fått mig ett gott skratt tack vare lilla Amanda! Så det lättade ju upp den här plågsamma dagen någorlunda!

Aja, nu sitter jag i soffan med datorn och kollar på Top Model (som vanligt). Ska ta lite och äta, som Oboy tror jag! :D

Jag ska nog vara duktig och plugga lite också. Ska skriva slutreflektion (nummer 1!) och sedan en SO- reflektion (skit tråkigt, men måste göras).

Jag kommer blogga mer idag iallafall, haha det kan jag lova er ;)




inte bra...


sjuk, igen...

hejsan! Förlåt att jag inte bloggade igår, jag var i romme med klassen och vi började 20 över sex. Sen på hemvägen så gick bussen sönder så vi vart tvungna att byta buss så jag var hemma vid kanske halv nio. Det var superkul i romme, jag ramlade massa gånger när jag åkte långsamt (anledningen till att jag brukar åka j*vligt fort). Jag åkte med Rebecka hela tiden och med några fler då och då! På bussen hem var det lite kaos men det var så kul så, tog typ 200 bilder på alla med Oskars kamera! Blev såklart inget stall då, mamma tog hand om Gucci.

Idag har jag feber, 39 grader om ni vill veta, och hostar och är slemmig i halsen.. Det gör ont. näsan håller på att mördas med näs spray, men det hjälper inte så jättemycket. :( så jag är hemma även om jag jävligt gärna skulle varit i skolan... Jag älskar skolan!

bloggar från min mini data, för min stora/vanliga data har typ fått sådär att man inte kan skriva ÅÄÖ och symboler.. Och jag vet inte hur man ändrar det!

Hemma igen!

Nu är jag hemma ifrån stallet. Eller jag kom väl hem för 20-30 minuter sedan, men jag har duschat och druckit lite té.

Hade ju som sagt teori idag och det var faktiskt roligt. Jag lärde mig nytt, som jag alltid gör på teorilektionerna. Vi hade först en genomgång på gångarterna och deras takter och fotförflyttningar och det kunde jag rätt så bra eftersom att jag har gått igenom med 2 gånger innan. Och sedan gick vi igenom utbildningsskalan vilket jag aldrig hade gjort tidigare så där lärde jag mig något ännu mer! Och tillsist delades vi in i tre grupper och så skulle en grupp skriva om sluta, en grupp om öppna och den sista om skänkelvikning. Jag och Anna som var i en grupp skulle skriva om öppna och ryttarens hjälper i övningen. Det gick faktiskt jätte bra! :D

Så nu känner jag mig lite smartare ;)

Ska gå och lägga mig nu så vi hörs imorron!


Jag och Adette


Teori idag

Idag är det ingen ridning utan vi har teori i en timme istället. Jag trodde att vi skulle rida för att vi red i lördags men tydligen inte. Jag hoppas att vi gör något roligt! Men nu ska jag äta lite mat och sedan byta om! :)



Baka baka en liten kaka!

Nu har jag och min syster bakat brownies! Det tog ungefär en timme men det var det värt. Jag är inte så jätte förtjust i att baka, laga mat och kladda, men det gick rätt så bra. Frida kladdade och jag läste receptet! ;) Frida kommer nog jobba som bakare när hon blir vuxen :) Eller en sån som bakar kakor, bakelser och tårtor!





bilder från fridas och min bakning! ;)

Recept:

Ingredienser:
- 100 g hasselnötskärnor (kan uteslutas)
- 150 g smör
- 0,75 dl Kakao
- 3 st ägg
- 3 dl strösocker
- 0,5 tsk bakpulver
- 2,5 dl vetemjöl

Granering (inget måste):
- 100 g mörk blockchoklad

Gör såhär:
Sätt ugnen på 150 grader. Ta fram en ugnsform som är ca. 20x35 cm och smörj och bröa den, eller klä den med bakplåtspapper.

Smält smöret i en kastrull och blanda ner kakaon och rör tills det blir en slät smet utan klumpar. Låt svalna.

Hacka nötterna (om man inte tål eller gillar nötter kan dessa uteslutas ifrån receptet). Använd er gärna utav mixer eller matberedare. Kniv går också bra att hacka med.

Vispa ägg och socker till en ljus och pösig smet. Använd gärna elvisp som du kan fortsätta använda tills smeten är klar.

Vispa ner bakpulvret så att det blir jämt fördelat.

Vispa ner chokladblandningen. Vispa sist ner mjölet och nötterna.

Häll smeten i ugnsformen och grädda i nedre delen av ugnen 150 grader i ca. 35 minuter.

Låt kakan svalna i ca. 5 minuter. Skär den i rutor med en kniv.

OBS!
Tänk på att efter du vispat ner chokladblandningen så bör du göra resten ganska snabbt och ställa in i ugnen.

Granering:
Smält chokladen i mikron och pensla sedan på browniesarna och lägg sedan på en halv eller en hel hasselnöt på.

Lycka till! ;)


Gymnasievalet

Är det bara jag som inte har gjort klart min ansökan?

Jag har verkligen jätte svårt att veta vilka gymnasier jag ska söka! Jag har dock bara vart på två öppet hus, vilket kanske inte är så bra. Jag vet iallafall vad jag ska välja i första hand och det är Östra gymnasiet: Sam-Media/kommunikation. Och sedan har jag valt andra linjer på östra, men jag kan ju inte bara ha 1 gymnasie?! Så jag har ingen aning, Real gymnasiet kommer jag nog välja och värmdö. Sen vet jag inte mer...

Vad ska ni välja?


Hemma idag!

Idag är jag hemma igen. Jag mår lite små illa men vi har vinterdag i skolan idag så jag valde att vara hemma. Idag så händer det väl inte så mycket, jag skulla vilja åka till Hööks eller Lyckås, dock är det tråkigt att åka själv. Frida är ioförsig hemma idag också för att hon mår illa men jag tror inte att hon har någon lust att gå ut. Men det löser sig så småning om! Annars kan jag kanske åka i helgen. Cornelia och jag ska vara lördag-söndag så vi kanske kan åka tillsammans! ;)

Just nu tittar jag på TV, har precis vaknat. Snart ska jag ta mig lite frukost och sedan ska jag kolla mer på TV. Visst låter det roligt?

Det blir iallafall ridning för min del idag! Jag hoppas verkligen att jag orkar och inte får illamående känslan på hästen, det kommer inte bli kul isåfall! :o


Måste räta upp mig!! Jag vet inte vart jag har fått "luta-sig-frammåt-sitsen" ifrån, men den ska bort!


godnatt!

Hej, red Flingan idag som jag trodde! Gick inte så jättebra eftersom att jag är lite sjuk så är jag lite borta så jag gör massa småmissar och ibland funkar det helt enkelt inte.. hon lyssnade iallafall bra frammåt så något posetivt! Nu ska jag sova för imorgon blir det romme med skolan. jag kommer attt skämmas ihjäl...................

Orkar inte..!

Nu stänger jag av datorn! Så ingen mer blogga för min del idag. Cornelia lär ju skriva mer sedan när hon kommer hem från Ågesta! :)


En lycklig Emma!


Emma failar mer!





Flippan gillar inte alls kameran! Hon tyckte den såg super knäpp ut! :o

Min mamma är faktiskt rätt bra på att fotta, men ibland så får man inte alltid riktigt till det! Man ser knappt mig och Flippan! x)

Ha ha.. Flippan, hur söt som helst! Hon vhade inte tid att stå och vänta på att komma med på bild och jag skrattar och försöker att få oss snygga på bild, vilket gick så bra! :D

Första gången jag red ridskolehästen Bukett. Vi kom inte så vidare bra överens men sen gick det bättre faktiskt :P

Ibörjan när jag red Flippan kunde det gå såhär då och då...


Minen är det ni ska kolla på...

Där har ni några failbilder på mig! Usch, det känns verkligen hemskt att lägga upp så fula bilder på än själv men jag antar att jag måste bjuda på mig själv? :P


Engelsk nosgrimma


Jag tycker att engelsk nosgrimma är så snyggt! Jag tycker det ser så snyggt ut vare sig med eller utan achenrem! :) Det är min "favorit nosgrimma". ;)


Vad tycker ni om engelska nosgrimmor? HISSDISS?


Mår lite bättre nu!

Jag mår bättre nu och det är jätte skönt! Mår inte alls lika illa längre och fryser inte så mycket som jag gjorde förut :) Jag har tagit det rätt så lugnt idag, har vart tråkigt men jag har verkligen inte orkat göra så värst mycket. Försökte att göra svenskan men det gick inte så bra, har översatt lite tyska och sedan har jag läst i min bok. Nu har mamma och Frida åkt till stallet så jag är ensam och kl. 20 ska jag kolla på Top Model :) Imorgon blir det nog ridning för min del! Jag red ju inte i lördags så jag är jätte sugen på att rida lektion nu! Jag lär ju blogga mer nu och ska se om jag hittar på något roligt att skriva om! ;)


Ni får en "gammal" bild för jag har inte så mycket att välja på när jag bloggar från min dator hos mamma! Har inte så mycket bilder på den så nu får nöja er med en bild ni redan har sett :)


ha en bra alla ♥ ans dag!

har/ska ni firat på något speciellt sätt?

uteritt!

Red ut, Hon var supersnäll och pigg. gick bra bortåt tills den där lilla stigen som man går mot Ågesta, Gucci tvärvägrar att gå till Ågesta så jag vart tvungen att bli riktit arg på henen 2 gånger. Sen gick det bara bra, Galopperade ganska långt och märkte att hon har riktigt dålig kondition.. Men hon lyssnade och gick dit jag ville. Sen gick jag hemmåt över en bro det tyckte hon var lite läskigt! Sen red jag bortåt mot Balingsta och galopperade lite mer! travade sedan hemmåt. Skrittade på långa tyglar och hon var jättelugn men sen började hon att bocka och stegra för att hon ville springa mer ;) Men då fick jag bli lite arg på henne så att hon skärpte till sig. Gjorde lite skänkelvikningar och serpentiner över vägen när hon blev för bråkig. Jag älskar Gucci mest, hon var superduktig!

måndag, ♥

hejsan, Idag åkte jag inte till skolan eftersom jag har jättejätteont i halsen. Gucci skulle också skotts men hovslagaren sa att det var för kallt så hon ska skos på torsdag istället. Jag tog en supermysig uteritt istället,, skriver ett dagens ridpass inlägg om det strax! Snart ska jag tillbaka till stallet och "hjälpa" Johanna för hon ska hoppa. Och så har jag och mamma insläppet så vi ska ta in alla hästar. Och efter det ska jag till ridskolan och rida, Markarbete med Flingan tror jag faktist! kan inte snön försvinna snart...

fint redigerat

min dröm-hopptävlings outfit, eller kanske inte riktigt min högsta dröm men ni fattar? :D

Fiskbullar

Har ni någon speciell maträtt ni måste äta när ni är sjuka?

När jag är magsjuk kan jag bara äta fiskbullar. Jag är inte så förtjust i det när jag inte är sjuk, men när jag mår illa, har ont i magen, ah när jag är magsjuk, så kan jag nästan bara äta det. Fiskbullar med hummersås. Jag är liksom inte sugen på något annat än det, och jag är spontant aldrig sugen på fiskbullar. Förutom när jag är sjuk.
Det är jätte konstigt! Men så är det för mig :D 

                                     


Sjukling

Gomorr'n. Idag blev jag hemma, mår fortfarande jätte illa och fryser. Jag ska ta lite vitpepparkorn och en ipren så kanske jag piggnar på mig lite. Jag hade tänkt att åka till stallet idag, men det blir inte det nu. Jag ska plugga lite under dagen. Hade tänkt göra klart tyskan och svenskan :) Det här lär bli en rätt så lång dag, men jag ska sova så mycket som jag kan och kolla på TV. Det blir nog inte så mycket bloggning från min sida idag. Nått inlägg då och då, men om jag mår bättre under dagen kanske jag slänger in nått inlägg!

Juste, jag har mycket mer failbilder, jag hann bara inte lägga upp dom igår och så publicerade Corre innan jag hann lägga upp fler! ;) Men isåfall kanske jag slänger upp flera bilder i ett annat inlägg. Men jag tar bort alla fula bilder när jag lägger in dom på datorn, men jag ska nog sluta med det ;) Jag älskar ju verkligen att bjuda på mig själv! ;)


Ren lycka! ♥


hemma igen!

hade det nice, jag suger på att åka skidor, men fort går det iallafall. ramlade 0 gånger i fart men typ 100 gånger när jag stog stilla eller så. buhö. imorgon är det alla ♥ans dag och Gucci ska skos också! hm undrar vad hon vill ha för alla♥ansdag present?? :)

Vi klantar oss också!



Emma failar inte så mycket därför kunde hon bara bjuda på 2 bilder... jag failar hela tiden säkert på varannan bild! kan lägga upp fler om ni vill! kommentera! /cornelia

Always in my heart




Finaste russet Dorell, som jag skötte i mer än fyra år och jag älskar honom så otroligt mycket!


Cornelia och Emma!

  • Vi har känt varandra i över sex år!
  • Vi har vart på ett dressyr träningsläger med det var bara vi som gick på det så vi fick gå på ett allroundläger som var samtidigt fast vi betalade 1000 kr mer!
  • Vi har haft medryttarponnysar på samma stall! Och efter varje gång åkte vi till McDonalds och åt!
  • Vi är väldigt töntiga när vi är med varandra!
  • Vi bråkar nästan aldrig! Vi har aldrig bråkat så att vi är riktigt arga på varandra. Om vi börjar tjafsa är det för att ingen vill ha fel och ingen vill ge sig!
  • Vi tänker ungefär likadant!
  • Vi båda har vart jätte aktiva på www.stallet.se och vi båda har vunnit pokaler och vi tyckte att det var det roligaste som fanns!


Promenad i solen!

Det fick bli en promenad idag men Flippan. Jag mådde jätte illa och kände mig hängig (somnade påvägen till stallet!?) så jag ville inte rida ifall jag skulle kräkas när jag satt på hästen :S Så jag gick på en promenad med henne i ungefär 45 minuter. Hon var så himla söt! Hon hade öronen frammåt hela tiden, skulle nosa på allting, äta granris, och följde mig så duktigt! Jag trodde hon skulle takta som hon kan göra när man rider men hon gick och ibland vände hon sig och kollade så att jag och mamma var med! :D Så gullig! Hon njöt verkligen av solen och stannade ibland och stod där med huvudet högt och kollade runt sig och sedan gick vi vidare. Det var verkligen en jätte mysig promenad och det fick mig att må så mycket bättre! Sedan så busade jag lite med henne och sprang en liten sträcka och hon var så snäll, sprang brevid mig utan att göra ökad trav eller nått sånt och var jätte glad! :) Jag vart iallafall på bra humör! Hade dock ingen kamera med mig så jag tog några bilder med min mobil ;)







Fina bilder va? Trots att dom är fottade med mobilen? :)


13 februari

Jag tror att jag rider ut idag. En lugn uteritt för jag mår jätte illa såfort jag reser mig upp ur soffan, så jag ska rida ut en sväng så får Flippan stäcka lite på benen. Jag lär vara hemma runt tre eller nått och då ska jag faktiskt försöka sova lite mer och sedan tillfriskna. Jag verkligen hatar att nå illa :( Jaja, jag hoppas att det går över iallafall. Jag kanske får några bilder på mig och Flippan idag, men kan inte lova något! Ha det bra sålänge så skriver jag mer när jag kommer hem! :)




Jag lever!

Nu har jag gått upp ifrån sängen, jag är så jädrans trött, men jag är i liv. Just nu äter jag lite frukost. Idag ska jag till Flippan och rida. Jag vet inte om jag rider i ridhuset eller rider ut. Jag ändrar mig ju ändå alltid eftersom att något alltid kommer i vägen, så jag får se vad det blir idag! :)




Godnatt

Nu ska jag stänga av datorn och lägga mig och läsa lite i min bok :) Så jag bloggar mer imorgon!




Rida utan ridvantar!


Att rida utan ridvantar ger jag en tummen ner! Vissa kanske tycker om att rida utan ridvantar, men jag kan omöjligt göra det. När jag rider utan ridvantar öppnar jag händerna, jag tappar greppet om tygeln, får ont i fingrarna, får dålig handställning och mycket mer! Jag har hellre 15 par ridvantar i hjälmpåsen än inget par. Jag får panik när jag inte har ridvantar med mig om jag typ har glömt dom i en annan jacka, då har jag fått låna ett par från en kompis och ibland har jag fått lånat utan en ridlärare.. Inte bra, jag är lite glömsk vart jag lägger dom, men nu är jag verkligen super noga att lägga mina ridvantar i hjälmpåsen och jag har oftast ett extra par där ifall jag glömmer. Det ser också inte så snyggt ut tycker jag att rida utan ridvantar!


Ridvantar är bara för bra att rida i! Man kan rida med det både på vintern och på sommaren! :D


Programridningen

Jag red ju Flippan på en programridning idag! Det gick faktiskt bra, för att vara första gången :) Vi fick typ 55,1%. Flippan har ju blivit svagare efter skadan så hon är lite ojämn i sina sidor så mitt och Antonias jobb blir att jobba henne så att hon blir jämn i båda sidorna så att hon lättare kan spåra och att man lättare kan rakställa henne.Nu är jag super peppad på att börja jobba henne och stretcha ut hennes båda sidor. Och så ska vi jobba henne mer i låg form eftersom att hon gärna blir lite spänd och har lätt att gå i högre form :) Jag fick även se en video när jag red och det var jätte kul för då såg man vad man behöver träna mera på! ;)

Antonia fottade lite och det blev jätte bra bilder! :D Så nu kommer det en bildbomb med bilder ifrån idag! ;)


















Fina bilder va? :D Antonia är en sån duktig fotograf! ;)


bloggar från iphone!

hejsan! nu har jag precis vaknat och vi ska nog snart iväg och åka lite skidor! hoppas jag överlever. igår så åt jag jätteäcklig grönsakswok och sen hade jag kramp i magen i typ 3 timmar. det gjorde sjukt ont men direkt när vi kom fram och jag började gå gick det över. drack lite te och sen somnade jag vid 2. nä nu ska jag gå upp ur säbgen och äta lute sen hörs vi! kanske bloggar från iphone igen. fast det går tyvär inte att lägga in bilder då, fast jo det kan jag fixa någon i dall ni vill ha annars kommer det på söndag! pussar från cornelia

12 februari 2011

Godmorgon! Jag gick upp för drygt en halvtimme sedan och nu sitter jag här i stallkläder och äter frukost. Antonia kommer och hämtar mig kvart över åtta, då åker vi hem till mamma och hämta ridstövlar och sånt. Sedan bär det av mot stallet! :D Jag är jätte taggad, lite nervös såklart, men det ska bli jätte roligt! :) Nu ska jag stänga av datorn och göra mig helt klar. Jag bloggar mer när jag kommer hem! ;)




Sleep time!

Nu måste jag verkligen sova! Har vart uppe på tok för länge :O
Jag ska upp halv åtta imorgon vilket jag aldrig lär orka så jag måste ta och stänga av nu och få mig lite sömn inför morgondagen! Godnatt kära läsare! :)


Nytt här på bloggen!

Nu har jag fixat om bloggen rätt så mycket! Dock har jag valt nästan samma färg, men jag är nöjd! Jag tyckte att det behövdes lite ändringar ;) Men iallafall så har jag gjort en lite mer "avancerad" design, tog alltså lite längre tid att göra. Jg har gjort om alla skyltar som tex. Tummen upp, Tummen ner, Dagens ridpass, ect. Vad tycker ni? Vi går mot våren nu så jag ville ljusa upp här litegrann :D


Vad tycks? Tumme upp eller Tumme ner? ;)


Corre är knasig!

Hejhej, nu har jag precis kommit hem från Flippan och slängt i mig lite mat! Det gick bra, Antonia var med :) Jag red iallafall ut för det mesta för det var hoppträning till kvart i sju sedan medans dom byggde bort red jag lite i trav och galopp eftersom att jag bara skrittade ut. Men de som hopptränade (mest äldre tanter) slängde upp bommarna på sargen och Flippan tyckte inte alls om det så Antonia bad dem att ta det lugnt för att Flippan blev rädd men dom bara klagade på att dom har ont i lederna och en sa att hon var så stark att hon var tvungen att slänga upp dom. Kan man bli mera egoister? Det blev inga bilder för att vi hade bråttom! Imorgon blir det som sagt en programridning och jag och Flippan ska vara rosa/marinblåa eftersom att Antonia har ett jätte fint blått schabrak med ljusrosa passpoal, som matchar Flippans rosa swarovski pannband. Sen ska hon ha rosa benlindor och jag ska ha mina svart/blåa ridbyxor och en rosa eller blå tröja. Gulligt va? ;)

Nu ska jag faktiskt vara lite social med min familj och kolla på Let´s Dance. Sedan ska jag faktiskt ladda in bilderna från kameran till den här datorn. Bloggar nog mer innan jag går och lägger mig ;)


P.S Corre är knasig! Men hon är lika undebar för det! D.S


Smileys !

nu har jag fixat smileys, haha emma frågade läsarna utan att fråga mig och jag kan lägga in haha.. älskling är så knasig! ;)

nu bär det av!

Nu åker jag alldelles strax iväg upp till fjällen för att åka skidor, därför blir det bloggpaus från min sida hela helgen!
imorse gick jag till skolan och snön var ÖVER mina knän hela vägen och några gånger ända upp till midjan... det var storm, men jag var ju såklart utrustad med en knäppt canada goose jacka och halsduk.. fast ingen mössa.. Men jag överlevde även om jag ramlade ett par sjuhundra gånger..
Red Gucci på ridbanan och galopprejsade i all pudersnö, det blir nästan som att bada i snö! hon va skitpigg och ville galoppra hela tiden! kommer sakna min älskling & mina små älsklingar men träffar dom på söndag eller måndag igen! ♥

Smilisar?


Vet någon hur man gör så att man får smilisar på bloggen?
Isåfall,
HURDÅ?


Ceasarsallad

Det fick bli Ceasarsallad till lunch idag och så fick jag en liten efterrätt, kolakaka blev det då.  Det var väldans gott. Iallafall, nu ska jag läsa lite eftersom att jag inte har så mycket och göra, jag kan inte lägga upp bilder eftersom att jag lånar någons dator och så kan jag inte blogga varenda sekund, så jag bloggar mer sen :)



Får bli en "gammal" bild, har inga andra på den här datorn


Pappersarbete

Nu har jag faktiskt vart lite duktig och hjälpt mamma med lite pappersarbete! Woho säger jag bara.. iallafall, känner mig lite små duktig, så nu ska vi gå ner till "resturangen" som ligger direkt under och äta lite lunch. Jag får se vad jag ska äta, det är typ tacosbuffé så det kanske blir det. Iallafall, ska gå nu, men jag bloggar när jag kommer tillbaka! :)


Hunter kopior

Hööks är ju kända över att kopiera riktiga märken och nu hittade jag ännu en till kopia. De har gjort gummistövlar som liknar de riktiga Hunter stövlarna.

 VS

Hööks Gummistövel Steeds 179 kr.                                    Hunter Gummistövlar 1099 kr

Vad tycker ni? Dåligt eller bra med kopior?


Ny Design?


Vad tycker ni kära läsare? Tycker ni att vi ska ändra lite här på bloggen och göra en ny header, ny bakgrunsfärg, etc? Har ni några idéer får ni gärna dela med er utav dom! :)




Hatar SL!

Min dag började med att jag gick upp halv sju imorse. Satte på mig mina nya kläder, och strumpbyxor (vilket var väldigt dumt gjort!), sedan fixade jag mig och så gick jag ner och åt frukost. Mamma ringer och säger att inga bussar går, så hon skulle komma och hämta mig hos pappa så skulle vi åka bil till Farsta Strand och ta tunnelbanan därifrån, eftersom att det typ bara var tunnelbanorna som gick. Så jag tänkte att jag kunde åka som vanligt, bara att jag fick skjuts till farsta strand.

Sedan gick jag och mamma på tunnelbanan och när vi kommer till Gubbängen så fastnar vi i ungefär 5-10 minuter för att någon dörr inte ville stängas, kul. När vi rullade igen så fastnade vi igen i Skogskyrkogården pga. samma problem. Och det var helt proppfullt på tunnelbanan, tur att jag och mamma hade fått sittplatser! Sen så rullar vi in till Gullmars och där satt vi fast i ett par minuter. Jag tjatar på mamma påväg till Skanstull att jag ska få åka med henne till jobbet för jag skulle inte komma av för att tunnelbanan var så full men jag var tvungen att gå av ändå. Sedan när jag har gått av så står det inga tåg mot Högdalen/Hagsätra så jag väntar på att dom ska komma upp, men då kommer det istället upp att det är strömavbrott mellan Gullmars och Hagsätra! Jag blev så sur! Iallfall, så ringer jag mamma och säger att jag inte kommer till skolan och jag kom ju inte hem heller eftersom att inga bussar går! Så jag fick hoppa på en full tunnelbana och så bar det av till mammas jobb iallafall. Så nu sitter jag här och ska typ hjälpa mamma med pappers arbete och läsa lite i min bok eftersom att det var det enda skolarbete jag hade med mig...

Aja, nu ska jag väl göra något annat, fanns det inte finns så mycket att göra... Jag bloggar väl mer snart skulle jag väl gissa på!

Ha en bra dag till er andra!


Bild lånad av google


kvällsblogg..

blev ingen ridning idag pga. vädret (vi har inget ridhus), men jag lekte med Gucci i boxen och klippte hovskägget lite och vi myste massa! Hon verkade skittrött när jag kom fast hon bara har varit i hagen idag.. Jag hade min väska med borstar i boxen men hon slängde ur och grävde ner allt.. hittade 2 borstar hos hästen bredvid och saxen hittade jag när jag skulle mocka... knashästen. världens bästa! imorgon åker jag iväg till fjällen och ska åka lite skidor, ska bli kul. Gucci ska ha vila lördag & söndag!
Juste jag är allergisk mot något så jag har röda prickar på hela kroppen, mest på benen och händerna och det klias och är jätteobehagligt! jag undrar varför. :(
glöm inte rösta!

Rösta på mig!!

jag är med i en foto tävling här, bidrag nummer 3 skulle vara jättesnällt om ni röstade på mig^^ min bild är ganska ful & rolig inte speciellt fin, men ganska rolig!



ingen-rubrik

Nu stänger jag av datorn. Ska fixa lite och äta något. Vi hörs mer imorgon! :)





Yeay, it´s snowing..!

Nu har jag kommit hem från mötet. Jag hatar snö! Det är härligt när det inte snöar och det är pudersnö som man kan galoppera i, men jag är ju inte direkt moder natur. Iallafall, imorgon ska jag till skolan, och sedan ska jag kanske träffa Antonia och gå igenom programmet inför lördag som jag sa :) Sen ska jag vila upp mig inför lördagen eftersom att jag ska upp så tidigt på lördag! Ska rida programridning tidigt på morgonen så jag tror att jag tyvär missar min ridning på lördagen på Ågesta, så jag måste avboka den. Söndagen skulle jag egentligen ridit för domaren som jag "tävlar" för på lördagen men det var för få så jag åker upp till Flippan och rider som vanligt. Juste, jag ska faktiskt ta och försöka komma iväg till Hööks eller Lyckås!

Jag ska iallafall ta och stänga av datorn snart men jag ska väl blogga mera under kvällen :)


Kan knappt vänta till lördag! Jag är nervös, som vanligt men jag hoppas verkligen att det går bra! ♥


Utsläppt hår


Jag måste bara ge folk som rider med utsläppt hår en tummen  ner. Jag tycker att det ser oproffsigt ut och dessutom är det faktiskt en säkerhetsrisk. Eller snarare om du ramlar av och skadar nacken och abulanspersonalen måste sätta på en nack krage, och du har utsläppt hår så kommer de troligtvis klippa av dig håret för att komma åt nacken så fort som möjligt, de har inte tid att plocka undan ditt hår om du har brytit nacken. Sedan ser det faktiskt proffsigare ut med uppsatt hår och dessutom får du inget hår i ögonen eller som fladdrar och stör dig!

Så ha uppsatt!


Shoppat

Nu har jag kommit hem ifrån skolan! Skolan har vart vart väldigt bra, vi har inte behövt jobbat någonting, dock provet och det kändes bra och sedan var det spexfotto, jag var inte med ^^ och sedan fick man åka hem! Men jag åkte till farsta och mamma tyckte att jag skulle köpa mig något som en "belöning" för mitt kemiprov så jag köpte mig en svart kjol med knappar och sedan en blå/vit radig tröja med spets. Jag har inte min kamera hos pappa så jag kan inte fotta och lägga upp några bilder på det.. Snart ska jag äta lite och sedan bär det av till stallet. Egentligen skulle jag ha åkt buss men pappa kör mig, också som en "belöning" för mitt kemiprov! :) Det lönar sig att plugga hårt!

Imorron ska jag träffa Antonia och gå igenom programmet inför lördag. Juste jag har nog glömt att skriva att jag ska vara med på en programridning på lördag med Flippan! :D
Det ska bli riktigt kul att tävla henne, eller tävling och tävling, det är en början! Ser verkligen ifram emot det :D

Hoppas att jag kan få några bilder, men kan inte lova något!

Vi hörs mer när jag kommer hem från stallet.

                                    
Hittade ingen bild på kjolen jag köpte men jag köpte iallafall den här tröjan! :) 


snöstorm!

utsikten från mitt fönster........ nationella idag gick sådär.. skrev om ljuset i mörkret och då skrev jag om Gucci. kom inte på något annat att skriva om.. tror inte att jag får så jättebra betyg på det, men men! Jag ska handla skidkläder idag och sen åka till Gucci. I helgen ska jag åka skidor. jag suger jag är så himla feg.. men jag ska fan hårdträna min skidåkning för vi ska till romme med klassen och då vill jag inte vara dåligast! okej sämst heter det... bloggar mer ikväll!

Sitter i skolan

Hejhej, just nu sitter jag i skolan! Jag har skrivit ett svenska nationella idag igen. Det gick bra faktiskt. Skrev om ridningen. Iallafall, fick se vad jag fick på mitt kemi prov idag som jag gjorde förra fredagen. Fick MVG ^^

Iallafall, vi har spex idag oxå och det suger och Anica tvingar mig och Amanda att vara med men vi ska låsa in oss på toan så att hon inte hittar oss.. Inga andra från andra basgrupper behöver vara med men Anica tvingar oss, det suger det med. Iallafall, annars får vi väl stå med ryggarna emot eller nått, vi har inte ens med oss "utklädnads" kläder. Bloggar mer när jag kommer hem!

Juste, jag ska på US möte idag oxå. Och förlåt att jag bloggade så lite igår, men jag behövde verkligen plugga, och sen så gick jag och la mig och läste. Var rätt skönt att inte sitta vid datan hela kvällen!





ridfri dag

hejsan! idag har jag verkligen gjort ingenting! gick hem från skolan vid halv sex.. sega gänget stannar kvar. alltså jag är så trött efter skolan så jag orkar verkligen inte gå hem, och det är alltid massa folk som stannar kvar. typiskt våran skola. haha. har fixat åt Gucci och jag måste verkligen klippa hennes hovskägg.. det är verkligen inte snyggt, hihi. Men jag är lite rädd över att det kommer att bli jättefult... Den här bilden är tagen i lördags! Världens finaste! ♥

Sen dag!

Hejhej! Nu har jag kommit hem ifrån skolan. Dagen har faktiskt gått rätt så fort faktiskt! Jag har skrattat jätte mycket idag vilket är super härligt. Dessvärre väntar plugg nu och det är inte lika härligt... Det är bara att sätta igång så bloggar jag lite emellanåt!

Juste, jag klippte till luggen idag igen, haha den var jätte lång så det behövdes! ;)


Fina Presto! ♥


Presto!


Jag red ju Presto idag. Det gick super bra, han var jätte trevlig. Har ju inte ridit han på över ett år så jag var verkligen super glad över att få rida honom igen och jag hade inte så höga krav på hur det skulle gå så det gick över förväntan, islutet förbättrades även hela sitsen vilket är et stort pluss! I början red vi så att vi re utåtställda hästar på volterna på kortsidorna, sedan tempoväxlingar på långsidan. Ibörjan gled han ut med bogarna i volterna men när jag bytte spöhand så att jag kunde förstärka mig högerskänkel när han inte tog den gick det mycket bättre. I början hade jag också lite glapp på tygeln, eller min hand åkte fram så att det blev glapp lite då och då, men sedan blev det bättre och jag glappade inte vilket ledde till att han blev stadigare i sin form och fick bakbenen med under sig. Jag är verkligen super nöjd med dagens ridpass, endast små misstag som behöver rätas till och finslipa så sitter "wow"-känslan där någon dag! ;)









Jag och fina Presto från idag!


Bild för länge sedan, 1-2 år sedan!
Bättre nu än då. Vad tycker ni? någon skillnad?


Hemma nu!

Nu har jag kommit hem från stallet. Jag red fina Presto! Det gick jätte bra för att vara första gången på över ett år. Han var iallafall super mysig och det gick över förväntan! Bilder kommer upp snart, och mer detaljerat ;)


EDIT: Skrev fel, jag vet att Presto är en han. Är van att skriva om Flippan och då blir det hon! (:


färgade boots

jag tycker att det är jättesnyggt med färgade boots. alltså tex som bilden över skulle kunna ha ett vitt schabrak med röd kant! Jag är inget fan av rött... gillar lite diskretare färger + rosa & blått! hihi. Jag äger tyvär inga boots som är färgade, fas jag vill gärna ha ett par! :D
vad tycker ni, har jag konstig smak kanske? ;)


red Flingan igår!

hejsan jag glömde skriva om att jag red Flingan igår, hon är jättefet. jag hade henne på hopplägret i somras och då var hon galet pigg. nu har hon haft en segperiod.. men igår när jag red henne gick hon grymt bra. jag behövde inte driva mer än vad man brukar göra på en vanlig ridskoleponny! hon va skitfin i formen hela passet och hon lyssnade bra. vi gjorde ökningar och minskningar. Nu kommer jag ha henne nästa vecka på markarbete och nästnästa på hoppning! :) På bilderna galopperar jag och då behövde jag driva så mycket jag bara kunde, därav den fina sitsen! hon är inte så lätt i galoppen..

bilder från söndags!


Spirit Bound

Ååh, juste glömde säga att jag snart har läst ut 5:an av världens bästa bok! Jag var mer nervös över vad som skulle hända i boken än över provet! Haha, åh den är verkligen så bra! Ni måste läsa Vampire Academy serien!;)


Vampire Academy- Andra boken, "Fruset blod"


Svenska Nationella

Nu har jag kommit hem från skolan och ätit lite flingor. Min dag har väl gått bra. Hade svenska nationella och sedan hade jag idrott. F'n vad det sög asså! Provet gick väl helt OK.

Ska väl ta det lite lugnt innan jag ska byta om och åka till stallet! Frida ska fotta mig idag när jag rider! Ska bli spännade att se vem jag får! :)

Men nu har jag inte något mer att skriva om.


hjärtat


prov idag...

hejsan, sitter nu här vi datorn och ska snart till skolan, har varit i stallet och morgonfodrat & tagit ut hästarna i hagen! dom är så himla söta. ska göra nationellt prov idag.. sen ska jag till stallet och om det inte är alldeles för dåligt underlag rider jag ut eller går en promenad med Gucci! och så kanske jag ska longera henne ifall jag inte rider.

skills?


Stänger av datorn

Nu stänger jag av datorn, mår inte så bra så vi hörs mer imorgon! Då blir det ridning!





Ågesta ridskola idag!

Hejsan! Idag blir det ridning på Ågesta, Gucci får vila idag! Ska snart åka, ska bara äta först! tror inte jag kommer kunna blogga mer idag.. Imorgon har vi nationellt prov i skolan... svenska typ läsförståelse, usch det är nog det allra värsta jag vet, läsförståelse... slutar 12 så jag tror jag åker till Gucci på en gång & kanske  tar en uteritt! :) hejdåå


Lyckås hemsida


Jag måste faktiskt ge Lyckås hemsida en tummen ner! Dom har flera "inkoner" där man ska klicka för att se tex. deras jackor dom har men dom är helt "tomma". Man ser inte alls mycket av vad dom har mot vad dom har i affären. Jag tycker jätte mycket om Lyckås som affär men dom lägger aldrig in de senaste på hemsidan, eller något alls! Skulle vara mycket roligare att kolla om dom hade fler produkter och varor på hemsidan!



Jag tycker iallafall det är synd.. Vad tycker ni?


I feel sick

Det blev nästan ingen skola för mig idag. Jag åkte som vanligt men jag mår så himla illa och känner mig inte alls så bra så jag fick åka hem. Jag blödde näsblod inatt och det kan ha orsakat min illamående eftersom att jag sväljer så mycket blod och då mår jag väldigt illa. Jag ska iallafall försöka jobba lite och skriva min slutreflektion i svenskan och läsa lite i min engelska bok. Imorgon har jag ju nationella prov i svenska så jag ska vila upp mig så att jag mår mycket bättre imorgon!

Det blir inget stall för mig idag, så jag kommer ligga hemma i soffan och kolla på Top Model och blogga lite då och då! Vi hörs mer sen när jag har något roligt att skriva om!



P.S
Måste bara säga att jag älskar Anna Eklund något otroligt, trots allt små tjafs! D.S


ponnyakuten!

Kollade på det nyss. älskar det! haha. Fast jag saknar verkligen deltagarna från förra säsongen.. och jag tycker verkligen inte om hon som är typ programledare... Victor var så söt när han red på sin ponny, värsta benlindor och allt matchar och så, så himla gulligt!
Vad tycker ni om deltagarna i år? kommentera


Silikonsnoddar


Jag måste ge silikonsnoddar en tummen upp! De är de enda snoddarna jag kan knoppa med, dom små och tunna går bara sönder men dom silikonsnoddarna går nästan aldrig sönder, då får man vara brutal. Jag tycker iallafall att hon är skit bra!


Vad tycker ni? Tummen upp eller Tummen ner?


 

Skola imorgon...

Imorgon är det ju skola igen och jag har verkligen inte lust med det! Men vad ska jag göra åt saken?

Själv sitter jag och kollar på hästgrejer och ridkläder, jag blir så sugen på att köpa massor av fina saker, men man kan ju inte ha råd till allt. Jag måste egentligen spara pengar till andra grejer men det som står på min "vill-ha" lista är:
- HV Polo Västen
- Gråa ridbyxor
- Softshell jacka

Men det jag ska lägga pengarna först på är en privatlektion. Det var så länge sedan! Just nu vet jag inte när, vet bara att jag ska boka in en. Jag är just nu lite deppig för nu är det 7 långa dagar tills jag får sitta på världens underbaraste ponny. Det känns lite tungt, men jag har något att se fram emot! Jag ska rida på tisdag och kanske på lördag om vi inte har teori då. Jag är så ridsugen just nu! Och det känns som en evighet tills jag ska rida igen!

Menmen, nog om det! Jag slänger nog upp ett inlägg iallafall innan jag går och lägger mig!





söndagen

Idag red jag ett jätteordentligt ridpass på utevolten! Jag tycker inte om att rida där Gucci går inte bra eftersom att det är så buckligt.. och det är isigt. Jag antar att det sliter rätt mycket på benen att rida där.
Iallafall började jag med skänkelvikningar! på långsidorna, och jag pressade henne rätt hårt så hon blir riktigt sur. Hon stog på bakbenen och hoppade och vägrade sluta.. men sen gick det super, hon var väldigt positiv och pigg!
Det här var första gången jag gjorde skänkelvikningar på riktigt. jag har lixom börjat om från början med henne eftersom (det som står i svar-på-kommenter inlägget) det gick som det gick i början med henne! hon var väldigt duktig bortsätt från hennes protester. & jag var också duktig för jag kände själv att jag gjorde rätt, hihi.
Red också Tjofsan idag med, hon är så himla rolig att rida. önskar att hon skulle vara större.. hon är den bästa shettisen!
Jag tog lite bilder idag med men glömde kameran i stallet, smart som vanligt! men ni får se dom imorgon!

Mysig uteritt!



Det blev ingen ridning i ridhuset idag för att det var så fint väder ute och sedan var det hoppträning där. Först tänkte jag att jag rider fram ute och skritta och trava ut och sedan rida i ridhuset så att hon fick vara ute i det fina vädret, men sedan ångrade jag mig och red bort på en stor äng där jag galopperade och travade och arbetade henne, eftersom att jag hade tagit dressyr sadeln och jag kunde inte stå upp i sadeln, haha! Och när jag skulle rida tillbaka takdade hon och galopperade på stället och jag studsade som en galning. Iallafall, sedan skulle jag till ridhuset och trava av henne eftersom att hon var på högvarv men då var det ju hoppträning så då fortsatte jag att rida ut eftersom att jag bara hade vart ute i drygt en halvtimme så jag fortsatte bortåt, och jag skrittade mest då för det var halt på den större grusvägen. Och så travade jag lite när det inte var halt. Jobbade henne i en låg och rund form och hon var super fin! Jag red i nästan en timme :)





Bilder på Flippan och mig från idag!♥


Cornelia svarar!

Anonym om Är man trött, så är man:

hej hej, vart "hittade" ni era medryttarhästar? typ på någon hemsida eller? :D

såg att emma skrev att jag också skulle svara så jag gör det!
Jag hittade min första medryttarhäst på bukefalos, jag va 11 år och red inte bra så jag provred jättelite men han var igentligen lite för svår, men han lärde mig att rida. världens bästa saknar honom.. red han jättelänge sen tog jag paus..
Gucci hittade jag också på bukefalos men hon är ju min foderponny just nu. eftersom hon bara var 5 så har man inte så stora förväntningar.. Vi kollade upp pappan & släkten och dom hade tävlat med super-resultat! Vi åkte i 3 timmar för att provrida... Utan att ens sett en endaste bild eller så. Det gick hur bra som helst att provrida, vi passade perfekt! Sen när jag fick hem henne gick det sämre och sämre, jag red till och med 2 gånger i veckan för tränare! men ändå gick det sämre och sämre. Det var nog först nu när jag red för Jossan på hovstallet som det gick riktigt bra och jag hoppas att det håller! Hon har utbildat massor av hästar och ridit in och kunde hjälpa mig på traven av Guccis utbildning. igentligen var gucci nog lite för ung & svår första-häst för mig, men nu har jag utvecklats enormt och nu känner jag av att jag klarar av henne. det var så mycket mer jobb än vad jag trodde. Och jag har fått superbra hjälp av massor av tränare & ridlärare!

Dagens ridoutfit



En enkel brun outfit fick det bli idag! Red med min skärpjacka hela tiden. :)


Home sweet home!

Nu är jag hemma! Kom hem för drygt en halvtimme sedan, och nu har jag duschat och klätt på mig mjukiskläder. Jag kom senare till Clinicen eftersom att jag var hos Flippan! Dagens ridpass och ridoutfit kommer upp snart!
Skulle bara säga att jag lever!


Svar på tal

Anonym om Är man trött, så är man:

hej hej, vart "hittade" ni era medryttarhästar? typ på någon hemsida eller? :D

SVAR:
Jag gick på samma dagis som Antonia och hennes lillebror så mamma kände deras mamma Anette lite grann. Och så har mamma och Anette haft sällskap på väg till jobbet och då har dom pratat osv. Sen frågade dom oss om jag skulle vilja provrida Flippan och det ville jag ju såklart! Och det gick jätte bra när jag provred. Sedan provred jag en gång till innan vi bestämde att jag skulle bli medryttare! Jag är så glad att jag fick bli medryttare på henne!

Hur Cornelia hittade Gucci kan hon skriva om i ett annat inlägg! ;)


Goddag!

Godmorgon, jag har nyss gått upp. Jag brukar aldrig gå upp såhär sent, men jag har vart så trött. Jag missade Fridas dressyrkurs. Jag vaknade när dom kom hem. Jag ska alldeles strax åka till Flippan, ska bara byta om och fotta dagens ridoutfit. Sedan åker jag och rider i ridhuset. Efter det åker jag till Ågesta och ska kolla på en Clinic. Det ska bli roligt att se när min ridlärare rider! :)

Nu ska jag fixa mir iordning och så bloggar jag mer när jag har tid!


Guldponnyyyyn!


Är man trött, så är man

Just nu sitter jag och kollar på någon film med Julia Roberts på 4:an. Ska gå och hämta té och sedan tror jag att det blir sängen för mig. Ska upp tidigt imorron! Min underbara lilla syster ska rida kl. 9.45 och jag vill ju såklart kolla på henne! :) Hon har blivit jätte duktig tycker jag! Besök hennes och hennes bästakompis blogg:
www.linneaofridas.blogg.se


Visst är hon duktig? :D

Men nu ska jag stänga av datorn, så jag bloggar inget mer idag, Godnatt!


Vill ha!

Just nu sitter jag och kollar på lite olika hemsidor på ridkläder. Jag har fått för mig att jag vill ha ett par gråa ridbyxor, inte så dyra bara som jag kan ha ibland och när jag rider ut. Dock vill jag ha helskodda! Sedan har jag sett 2 fina schabrak, och sedan letar jag efter fina ridtröjor. Dock jag har inte alls mycket pengar men man kan väl alltid få drömma, eller? ^^



Lite av saker som jag skulle vilja ha, och så ljusrosa benlindor och en ljusrosa tröja. Hihi, rosa är en sån fin färg tycker jag när det inte blir för mycket!


miniridning

Hejhej, idag red jag ut med Gucci.. 2 starka viljor vi blir lixom "osams" när vi rider ut men som tur är vinner jag... och hon går dit jag vill. red "ganska" långt, red över en bro och lite runt. Det var svinhalt, så red i djupsnön, den var hård och hög så stackars Gucci fick det jobbigt!

Efter det red jag Tjofsan, en shettis i stallet, fast hon är ganska stor.. Jag vet att jag är för tung och för stor men jag red jättelite. desutom försöker hon & slänger av folk ibland men jag har skills och sitter såklart kvar.. fast jag nådde ju nästan marken men ändå! Det va skitkul hon var superduktig!

Har fottat en massa bilder i hagen också, med Johanna. har fixat design & bilder åp hennes blogg nu också! Nu ska jag kanske kolla lite på slutet av melodifestivalen.. eller det kanske redan är slut.. aja skitsamma, hejdå!

Äntligen hemma!

Jag kom hem från Flippan för drygt en halvtimme sedan. Sedan har jag bytt om och ätit middag. Jag hann inte fotta dagens ridoutfit och sedan glömde jag att jag skulle fotta så jag bytte om och så kom jag på det och då orkade jag verkligen inte byta om!



Joe:
Jag red ju på Ågesta klockan 12. Då red jag finafina Joe. Det gick jätte bra! Tyvär bet han sig tag oftare i högersidan så det var lite jobbigt men det var kul. Fick även rida upp honom i formen. Vi red mycket på volterna och flyttade undan för ytterskänklarna. Joe var super duktig tycker jag. Men det gick lite bättre förra gången men jag är super nöjd iallafall! Efter frågade Jossan mig om jag hade planerat att vara med på den Lokala dressyren med Ågesta ponny och det har jag ju! Så nu blir det antagligen med både Flippan och ridskoleponny! :)



Två bilder på mig och Joe från idag!


Flippan:

Jag red ut i 40 minuter idag. Mest skritt eftersom att det var jätte halt på vägarna! Men jag gjorde lite öppnor och slutor på vägarna där det var lite fastare och skänkelvikningar från ena sidan av vägen till andra sidan. Hon var super trevlig och mjuk, stundtals för ibland (typ hela tiden) var hon tvungen att se på allt! Hon var lika positiv som vanligt och påvägen hem taktade hon så jag gjorde små volter längst vägen och då lugnade hon ner sig! Hon var lika underbar som vanligt!


Jag och Flippan idag! Jag vart lite oförberedd! ;)




Nyvaken!

Godmorgon kära läsare. Nu har jag vaknat till en aning och ska snart gå upp och byta om till stallkläder. Idag blir det en lång stalldag så jag kommer kanske inte hinna blogga först än ikväll. Min dag ser ut såhär:

12.00 - 13.00
Rida på Ågesta

13.00 - 14.30
Ev. vara kvar i stallet eller åka hem och äta. Då kanske jag hinner slänga upp ett inlägg!

14.30 - 15.30
Fotta Frida på dressyrkursen

15.30 - ?
Åka till Flippan och rida ut. Vet inte när jag kommer hem!

Om jag inte hinner blogga emellan min ridning och dressyrkursen så bloggar jag när jag kommer hem!
Jag ska rida Joe, btw. Fick veta det nyss :D Nu är jag glad ! ♥


Fina fina Joe! ♥




Juste...

...vi har skrivit över 100 inlägg!



Fina ponnysar!


Godnatt!

Nu ska jag stänga av datorn och ska strax gå och lägga mig. Imorgon ska jag rida kl. 12 så jag måste vara pigg! Sedan ska jag rida Flippan efter det :D

Men jag bloggar mer imorgon och ska försöka blogga innan jag åker till stallet imorgon :)


Kan man verkligen få ha en sån här fin medryttarponny? Är så glad att jag får rida henne! <3


morgondagens planer!

sova tidigt ikväll, imorgon sova tills jag vaknar och sen åka till stallet och ta en liten uteritt! efter det kanske jag kan åka och kolla på ridstövlar ifall mamma är snäll. sen sover jag hos emma ifall jag inte blir sjukare...  kortis inlägg.

Dagens ridoutfit, 4 februari

Jag glömde bort att lägga in dagens outfit förut! Men här kommer den!


Tröja; Horsehead | Ridbyxor; CRW Exellent | Ridstrumpor; CRW


Dagens ridpass!



Red ju Flippan idag, kom hem för ungefär 2 timmar sedan. Jag red i ridhuset idag och det var jätte mycket hästar där. 6 stycken + att det var en ryttare som red för tränare. Alla typ galopperade och travade så ibörjan var Flippan spänd och jag trodde att hon bara skulle springa hela passet. Men hon var jätte lugnt och cool när jag började korta tyglarna. Först red jag fram i skritt, trav och galopp. Sedan flyttade jag ut bakdelen på volter så då blev hon också lugn utav det. Sedan kortade jag galoppen och längde den, det gick jätte bra! Sedan red jag i "snirklar" så böjde jag igenom ordentligt så att hon tog stödet från båda tyglarna. Efter det blev hon riktigt fin och var låg och stadig i formen. Det gjorde också att min höger hand blev bättre! Ibland blev det lite glapp på tygeln för jag hade en lite längre men åtefann stödet snabbt tillbaka. Hon var super duktig och frustade mycket och verkade nöjd med passet! Jag red i 40 minuter för det gick så bra och då tyckte jag att det var bäst att sluta. Sedan fick hon massor av morötter och pussar så då var hon nöjd. Sedan kelade jag med henne ett tag. Hon är inte så jätte kelig jämt men idag när jag stod och kliade henne vid manen tyckte hon det var jätte skönt! Hon är så himla underbar! Jag älskar verkligen den ponnyn!♥

Tyvär så blev det inga bilder eftersom att min kamera var urladdad!




Lite av mina ridkläder!

Som jag sa på "Svar på tal" så sa jag att jag skulle slägga upp bilder på mina ridkläder som jag har som tex. mina ridstövlar, min ridhjälm, ridbyxor etc. Jag har valt att fotta de kläder jag mest använder för jag orkar inte fotta atta ridkläder jag har!


Cavallo Junior:
Jätte sköna ridstövlar som sitter tight längst benen och gör det stadigt. Lite stela ibörjan, men sen blir dom mjuka. Lätta att hålla rena och är jätte bra kvalité på dem!


Guldfleece från Helly Hansen:
En skön fleece från Helly Hansen! Den sitter tight som jag tycker att ridkläder ska vara. Figursydd och gör att man inte ser ut som om man är helt rak. Sitter åt i ärmarna och gör att det ser snyggt ut! Den är inte så tjock heller så man kan rida med den ett helt pass!


Pikeur ridbyxor:
Super sköna Pikeur ridbyxor som sitter bra på och är inte sådär korta i vristerna och man kan spänna karborrarna nere i vristerna utan att det knöglar dig och blir oskönt i ridstövlarna! Jag trivs jätte bra i dem här ridbyxorna. Skönt tyg också! Skulle vilja att den var något högre i midjan dock!


CRW Exellent Ridbyxor:
Fina och sköna ridbyxor ifrån Hööks egna märkte. Tyget är som Pikeur ridbyxornas tyg. Helskodda. Dock är dom lite, lite korta i vristerna, men även här kan man knäppa karborrarna utan att det blir knögligt. Höga i midjan och jag föredrar höga midjor så det passar mig perfekt!


Grå V-ringad långärmad tröja från Horsehead:
En skön V-ringad tröja som sitter något ledigt, men inte så att det ser "pösigt" ut. V-ringningen sitter rätt högt upp i halsen vilket jag tycker är skönt då jag tycker att ridtröjer inte ska ha djupa utringningar. Jag gillar den här tröjan jätte mycket!

Blå och Brun långärmade tröjor från H&M:
Dom här två tröjorna är nya i min samling, jag tycker redan om dom! Dom sitter bra på och är tunna som är skönt att ha under en väst. U-ringning och lite längre så att den går ner så att den inte blir bar hud mellan ridbyxor och tröjan eftersom att jag inte alls gillar att ha linne och sedan en långärmad.

CRW T-shirt:
Jag har 4 såna här t-shirts. Dom kommer ifrån Hööks och jag tycker dom är jätte sköna. Jag har 2 svarta, 1 rosa och 1 lila. Förut kunde man köpa två pack med dom, vet inte om man kan göra det nu, men jag vet att det finns i andra färger nu. Dom sitter bra och högre upp i halsen. Jag brukar ha dom här under fleece eller tjocktröjor. Och sedan är dom jätte bra på sommaren då jag gärna skippar tröjor som sitter tajt i magen men dem här t-shirtsen sitter tight, men inte så tight i magen som gör att jag känner mig obekväm!


Dunväst från CRW Exellent:
En jätte skön väst, skulle dock vilja att den var mer figursydd! Den är lite stor också för att vara i storlek xs. Men den sitter taight längst ner och den blir inte så "bullig" när man sitter ner. Jag tycker den är jätte bra och prisvärd! Jag tycker det är lite synd att den har lite lila detaljer då det är svårt att matcha till vissa saker. Annars super bra väst!


Bruna ridstrumpor från Kingsland:
De här två paren är mina favorit ridstrumpor. Har tre par av de bruna Kingsland strumporna! Dom sitter tight och hasar inte ner om man bara rider i ridskor. Dom är rätt tumma i skaftena också och det gör att det inte blir tjockt och knöggligt i ridstövlarna!

Svarta ridstrumpor från CRW:
Dom här är oxå favoriter som jag sa. Dom sitter på lika bra som Kingslands strumporna. Dom är nästan exakt likadana, ser ingen skillnad bara att man kan köpa 3 pack av Kingsland och 2 pack av CRW. Har alltså två par av dessa svarta CRW strumpor!


Grå tjocktröja CRW Napoli Sweatshirt:
En av mina favorit tröjor av alla mina tjocktröjor! Den här sitter tight och är lite figursydd, så den sitter snyggt på. Blir inte "bullig" som de flesta tjocktröjor blir när man sitter när dragkedjorna "går" utåt. Jag trivs super bra i den här och man kan dra upp den i halsen så blir det som en polo utan att man typ stryps!



Svart CRW Exellent jacka:
Min favorit jacka! Den här jackan är så skön att rida i. Inte jätte tjock, skärp i midjan som gör att den sitter snyggt och tight, ridknäppen på baksidan, fickor och en fleece fodrad luva. Super skön jacka som är väldigt snygg, tycker jag!


Charles Owen Hampton Hat:
En jätte skön ridhjälm som lätt formar sig efter ens egna huvudform!


Tjocka ridvantar från Equipage:
Jätte sköna och varma ridvantar som gör att tygeln inte glider ut ur handen! Ser inte så tjocka ut men dom håller det varmt i dom kallaste vädrena!

Roeckl ridvantar:
Mina favorit ridvantar. Jag älskar dom! Dom är tunna och det känns som om man inte har några vantar på sig. Är inte stela och jobbiga ibörjan utan är jätte mjuka från första början!

Nu blev det ett jätte långt inlägg men det får ni leva med! Nu har ni sett lite från min ridkläd garderob ;D


TÄVLIIIING!!

den som gissar rätt på hur många besökare vi hade den 1/2 får en länkning!
kom igen och kommentera, jag lovar att det är fler än vad ni tror som läser vår blogg! :)

resultatet

resultatet från cupen, suddade ut alla andra för jag vet inte om dom vill att vi ska skriva dom här hihi.
& där uppe är det bild på mig för superlänge sen när jag rider en shettis som heter Kadett, jag red honom i 1½ - 2 år varje gång på ridskolan! Jag tror jag var 9 till 11 när jag red honom! Sen började jag i en bättre grupp som var lite för svår för honom, så då fick jag inte rida honom mer ;(

sjuk igen.

Idag skulle jag igentligen ha sovit hos Emma, men nu har jag fått jätteont i halsen och huvudet så jag ska sova hemma. tråkigt för jag vill ju vara med den bästa tjejen i världen så ofta jag kan!
jag fulaste & Gucci finaste innan vi åkte iväg på mätningen i onsdags! ♥

Det händer bara mig -.-

Ska till Flippan nu! Alla bilder kommer upp senare för min kamera hade inga batterier och fullt minneskort så jag hinner inte ladda och fotta innan flippan så dagens ridoutfit och mina bilder kommer upp senare!


Kemiprov- CHECK!

Nu har jag kommit hem från skolan efter att ha gjort ett stort kemiprov där hela mitt kemi betyg hänger på och det känns så bra! Min lärare skrev till min mamma att mitt prov var mycket bra, så jag hoppas verkligen på att få mitt MVG. Jag kanske ska bli kemi professor eller liknande ;)

Har precis ätit lite kalaspuffar och ska snart gå och ta lite bilder till ett inlägg som kommer upp sen! Vad det är får ni se senare ;) Sedan ska jag ju till Flippan och sen ikväll kommer Corre och sover här, förhoppningsvis!
Det ska bli super kul att hon kommer! Men vi hörs snart igen, ska göra det jag ska göra nu och kolla på Top Model!

                                                    


Gomorron kära läsare!

Nu har jag precis ätit frukost och jag ska strax åka till skolan. Men tänkte bara slänga upp ett snabbt inlägg hur min dag kommer se ut!

Först skolan, har ju mitt kemiprov, och jag pluggade järnet igår men ska plugga påvägen till skolan. Sedan slutar jag direkt efter provet!

Sedan när jag kommer hem ska jag byta om, blogga lite och ta dagens ridoutfit bild och sedan när mamma kommer hem åker vi till Flippan!

Och på kvällen ska jag ara vara hemma och mysa!


glen gordon

ifall man gillar att matcha, såg nu att glen gordon har börjat göra senskydd.. det kanske dom har gjort länge, men jag såg det nu! Jag funderar på att köpa ett shcabrak från glengordon eftersom att det blir liksom Guccis bokstäv! skulle ju vara lite coolt. Om jag köper ett shcabrak blir det ett brunt, blått, grått eller svart!

näsblod!

åh alldelles nyss började jag blöda näsblod. det bara rann massa... Det har hänt förut också, jag är jätteblodrädd igentligen men med mitt eget blod bryr jag mig inte och det är ju tur eftersom att jag blöder näsblod så ofta! Jag tror att det är för att jag är "utmattad" för jag äter för dåligt och sover för lite.. men nu ska jag sova, blev lite sent eftersom näsblodet kom.. :/

sötisar<3


Plugg time!

Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa igenom allt i kemi nu och sedan somnar jag antagligen så vi hörs imorron! Önska mig lycka till, till mitt stora prov, jag lär behöva det!


Kingsland!



Jag måste bara ge tummen upp för Kingsland! Jag tycker att dom har jätte snygga saker, speciellt västar och jackor! Själv har jag inget från Kingsland, eller jo 3 par ridstrupor som är jätte bra! Men jag sulle gärna vilja ha en Kingsland väst, mössa eller jacka! Än har jag iinte dom pengarna för att lägga på en sån jacka men det kommer! jag tycker iallafall dom har stilrena kläder som passar till allt och deras kläder ser proffsiga ut! jag antar att det är bra kvalité på det också med tanken på priset!

Har ni något från detta fina märke? Tycker du att det är prisvärt? :)


Lite fina grejer ^^


olympic

jag vill så himmla gärna köpa ett par verdus skydd! alla säger att dom är jättebra och sitter super! Jag vill ju ha gråa/svarta senskydd så dom här skulle vara perfekta! tar ett tag tills jag får råd.. och om jag vill köpa mina stigbyglar jag har velat ha i typ hundratjugoett år... jag får väl prata med släktingarna om det här... oj jag ska ju köpa ridstövlar också.. och en jacka. ojdå nu blev det mycket.. glömde sadelgjord med magplatta också. men det är iallafall allt som "behövs" just nu! annars är det bara småsaker.. thihi.

sydde boots!

tjenare! Idga var jag i skolan, första gången på läänge eftersom jag har varit sjuk. det gick bra i skolan... hade engelska prov.. gissade på allt,allt. Och så helt plötsligt var mina uggs trasiga.. dom hade typ spruckit bara helt utan anledning... Sen på vägen hem halkade jag framför alla bilar.. Sen åkte jag till stallet.. Red inte idag utan fixade bara åt Gucci och så sydde jag ihop mina boots som gick sönder förut! duktig flicka. Nu ska jag slänga in lite andra inlägg! puss

Planer för helgen!



Svar på tal



Svar: Jo det kan jag göra! Vilken bra idé, det är kul när ni kommer med tips som kan förbättra bloggen! ;)
Jag ska fotta såfort jag kommer hem till mamma för det är där jag har alla mina ridgrejer. Så det kommer upp imorgon! :)

Fortsätt komma med idéer och kommentarer! Ni får också gärna skriva vem ni skriver till då det kan vara lite förvirrande när man inte vet vem ni skriver till! :)


Plugg inför kemiprov!

Hej hopp! Nu har jag precis kommit hem från skolan. Har vart en så dålig dag i skolan idag, gjorde verkligen ingenting rätt känns det som. Menmen, får tsa nya tag tills imorron då jag har ett stort kemiprov där hela mitt kemi betyg hänger på, så jag ska strax ta fram böckerna och plugga tills det sitter! Uppdaterar nog kanske lite emellan eftersom att jag inte lär vara färdiglärd först än ikväll! Men vi hörs mer sen när jag har lite tid för bloggandet!




av cornelia.

Skrittäcken och ridtäcken är viktiga när du rider ute på vintern eftersom de skyddar hästens ländmuskler mot det kalla vintervädret. Ett vattentätt skrittäcke skyddar även ryttaren mot regn och väta. Hjälp din häst att hålla sig frisk genom att köpa ett ridtäcke, eftersom det hindrar hästen från att bli förkyld när man skrittar ute. Om du vill rida ute i alla väder kommer du absolut att behöva ett skrittäcke. (från Horze's hemsida)


jag ger en HISS till skritt/rid/länd täcken & en DISS till dom som rider utan om deras hästar annars går med täcken i stallet/hagen! vad tycker ni? använder ni täcken när ni rider?

Godmorgon alla glada!

Godmorgon, nu sitter jag och äter frukost. Tänkte hinna slänga in ett inlägg lite snabbt! Idag blir det en pluggdag idag, jag MÅSTE verkligen plugga till mitt kemiprov som är imorron så det ska jag göra! Men nu måste jag skynda mig och äta frukost! Vi hörs mer när jag kommer hem!

 


Många inlägg på rad!

Jag vet att det blir flera inlägg på rad nu men jag ville ha bilderna och så i separata inlägg! ;)

Nu ville jag iallafall bara säga att jag ska gå och lägga mig nu, eller jag ska inte sova men jag ska lägga mig och läsa i min underbart bra bok! Läser femman nu av Vampire Academy, doc på engelska men den är så bra så jag kan inte vänta tills den svenska kommer ut! Men nu ska jag sova! Skriver imorron efter skolan imorron!


Svårflirtad häst! Haha, ett misslyckat försök till "puss"! Haha, men hon kan om hon vill! ;)♥



2 februari 2011


Jag red ju Flippan för Antonia idag! Det gick bra, trots att det kom jätte mycket folk sen. Vi tränade program vägar, mest uppridning och halter! Eftersom att jag ska få tävla fina ponnyn! :D

Det gick iallafall som jag sa bra, jag har tyvär inte fått den där "wow-känslan" på ett tag när jag har ridit henne, tyvär, och det är nog för att jag med vad mina brister är, men jag får aldrig bort dom, och om jag tänker på dom så blir något annat fel istället, suck. Jag ska få låna en grej av Antonia som gör att man sitter rakare, och har armbågarna böjda och intill kroppen! Super bra, så kanske jag kan få bort min onödigt ryckiga högerhand! Jag tänker int på att den "nappar" så mycket, jag gör det verkligen inte medvetet och när jag kollar ner på den ser jag hur den rör sig fast jag verkligen inte vill och när jag försöker hålla den still så spänner jag hela armen och det blir också fel effekt! Det är dock bara i traven, men ändå! Jag hoppas att den där grejen hjälper! :) Flippan var iallafall jätte duktig fast jag var lite otydlig ibland vad jag ville! Men är man världens bästa häst, så är man! ;)



 


Åhh, hon är verkligen finast! ♥


Dagens ridoutfit!


Fleece; Helly Hansen | T-shirt; H&M | Ridbyxor; Pikeur | Ridstrumpor; Kingsland

Detta red jag i idag! Och jag gillar att Flippan har ett brunt schabrak med guld passpoal! matchar eller vad? ;)


Jag och Adette igår!

jag kom hem från Flippan för ungefär 2 timmar sedan, men sen har min bror vart här och hans tjej, och nu har jag också laddat upp alla 1000 bilder jag hade på kameran! Så nu har jag fixat allt! Jag är rätt så trött, men vad gör man inte för sina läsare? ;) Här kommer iallafall bilderna på mig och Adette från igår! Bilderna på mig och Flippan kommer upp strax, och även dagens ridoutfit! Håll ut en liten stund till så ska jag fixa allt! ;)







Där har ni ett par bilder!


143,7 cm hög är bebis ♥

mätningen gick bra, fast hon ville inte stå stilla och så höll hon på att försöka få ut godis ur min ficka.. Sen sprang jag in på lillhästen och handlade ett par reflexboots och ett par svarta boots, rosa benlindor med fleece&elastiskt, en klubba till Gucci Och en ljusrosa "golv krubba"!

Sen när vi kom tillbaka red jag en runda, massa reflexer på, och skrittade+travade pyttelite. tränade lydnad, vända och att hon ska gå dit jag vill utan att hålla på att stegra sig och bli jättearg. Det gick superbra! Men när jag kom tillbaka hade hon trampat sig 2 gånger på sin ena boots så den va alldelels trasig :( Tur att jag hade på, eller jag rider såklart alltid med boots, men tur ändå. Jag undrar varför vi skrittade lixom bara, och travade typ 20 meter.

Haha juste hon vart rädd för lite snö när vi red och vart verkligen skiiiträdd! Sen red vi brevid ett fält och då sprang rävarna jättenära brevid oss, dom är så söta med sina stora fluffsvansar! Gucci bryr sig inte ett dugg om andra djur, hon är ganska orädd av sig. hon låssas mest bli rädd när hon inte vill gå längre..
innan hon mättes :)

Snabbt inlägg!

Egentligen har jag typ ingen tid att skriva det här inlägget för snart kommer Antonia och hämtar upp mig sen åker vi till Flippan! Min storebror kommer ikväll så jag kommer inte kunna blogga så mycket idag! Ska iallafall lägga upp bilderna på mig och Adette igår som jag lovade och sedan ska jag försöka få en bild på mig och Flippan idag! :) Men nu måste jag faktiskt byta om! Vi hörs senare!


Cornelia & Gucci! (varning för fula bilder)


SKA KÖPAS!!

Reflexridtäcke
det här reflextäcket ska jag köpa, vet inte när men någon gång! jag rider alltid med massa reflexer, och jag fattar inte hur folk kan rida utan.. åkte med mamma i bilen en gång och det kom en tjej som red sin häst hon hade reflex martingal ochbenreflexer och vi såg den knappt och fick tvärnita... och vi körde ändå jättelångsamt och försiktigt.. Så tänk er för alla som ska rida i mörkret NI SYNS INTE MED BARA NÅGRA REFLEXER! Ta på reflexer även om ni rider ut på dagen, iallafall på alla ben ifall hästen springer iväg om ni ramlar av tillexempel. hoppas på det bästa, men förvänta det värsta.                   /Cornelia

mätning idag!

Igår mätte vi henne hemma och då blev hon bara 141.. haha. men jag tror hon är ganska mycket större för hon var ju 143 förra året! Jag hoppas att det går bra att åka och att det inte är så isigt. gucci får vila idag, hennes träning får bli att åka transport och att vara hos vetrinären, hihi. Sen ska jag nog in och kolla lite på lillhästen också.. Undra hur hög hon är.. den som gissar rätt får värsta länken.. haha vad rolig jag är :) nej nu ska jag klä på mig & fixa mig och åka iväg till stallet och fixa! kamran följer med idag.

gammal bild på snutti! kolla luggen.                    

Godnatt

Nu ska jag faktiskt sova. Jag är jätte trött och är på rätt dåligt humör (fråga inte varför för jag har ingen aning)! Jag ska ladda upp inför mitt musikprov imorgon också! Vi hörs mer imorgon!




Dagens ridpass!


Jag red ju på Ågesta idag! Jag red ponnyn Adette som jag red förra veckan också och det gick väl sådär. Det har gått bättre. Hon är så otroligt seg! Vi gjorde iallafall tempoväxlingar och när vi skulle öka och korta galoppen fick jag typ bara sitta och försöka hålla galoppen, vilket kändes lite trist. I vänster varv gick det dock lite bättre! De ökade traverna jag gjorde gick bra men inte den ökade skritten. En galoppfattning vart jätte bra, så det är jag nöjd med! :) Jag känner att jag hade kunnat gjort lite bättre ifrån mig, menmen.. Jag hoppas iallafall att jag får någon annan ponny nästa vecka! Helst skulle jag nog vilja ha Presto, Joe eller Pirat ^^

Min syster fottade mig när jag red idag, men jag lägger upp dom imorgon för jag måste verkligen ljusa upp bilderna och fixa till dom lite i photoshop, och jag har bara photoshop hos pappa, så jag fixar det imorron eftersom att jag ska till pappa då :)

Sedan ska jag även åka och rida Flippan imorgon, för Antonia! Det ska bli jätte kul faktiskt och jag hoppas att det går bra! Jag ska försöka få Antonia att ta en bild eller 2 ;)

Vi hörs mer imorgon!




min ponny är en cirkushäst!

Hejsan! Idag hade vi insläppet & min ponny åt upp maten på en halvtimme.. dom får 4 kg mat i hagen... så hon kan inte få nått inne nästan.. 3 kg. Sen hittade jag på nått smart! mer får ni inte veta. hihi.
Och så red jag barbacka med hackamoret!!!! tränade på att trava, göra halv och sakta av till skritt med långa tyglar bara med sitsen, och det funkade super. jag fortsatte även med korta tyglar sen och det gick super! galopperade och hon va helt galen och bockade och for men jag hängde kvar!
sen så skulle jag vända snett igenom då stegra bockade hon så jag klamrade min fast men hoppade av i fallet och landade på fötter! haha bustjejen. red ganska länge fast re i lixom intervaller och jag tränade hela tiden på att hon skulle lyssna på hur jag rörde mig och göra halt, skritta eller trava. och det gick suuuuuuuuuuper bra hon är så himla lättlärd!
Tränade tricks med henne efteråt (buga & lyfta på frambenen) och filmade när hon bugade men det går inte att lägga upp youtube klipp här, men ni får en länk i så fall :) http://www.youtube.com/watch?v=Q90i0Tf3fVQ
hejdå & godnatt!

Dagens Ridoutfit




Jag älskar dig oxå!


En helt underbar bild på Cornelia! ♥


Shoppat!

Nu har jag precis kommit hem från skolan. Var en rätt seg dag... Hade idrott oxå, spelade bandy, och jag var fett bra på det! Efter skolan sprang jag in på H&M och köpte två långärmade tröjer och två t-shirts. Dom ska jag ha när jag rider hade jag tänkt :)

Just nu äter jag lite flingor och dricker vatten, var så himla törstig! Jag ska ju till stallet sen och jag tänkte faktiskt lägga en "Dagens ridoutfit"! Jag lär blogga mer innan jag åker men nu ska jag plugga lite inför mitt musikprov som jag har imorron! :)


1 mörkblå långärmad, 1 brun långärmad, 1 svart t-shirt och en vit t-shirt! 297:- gick allt för.


Fula kopior!

Stor diss till dom här fula kopiorna av Charles Owen.. En sak att dom härmar lite (eller ja, jättemycket) Men spännet känns kanske lite onödvändigt.. måste dom härma med allt lixom.. Fast i och för sig är spännet smart  men dom behöver ju inte göra med läder på sidorna och jaaa... suck. Och är hjälmarna lika fula på riktigt som på bilderna är dom ju skitfula så varför köper ens folk dom i så fall? 899/1099 kostar dom ifall nån undrar :)
förlåt ifall någon av er har en sån här hjälm, dom kanske är finare i verkligheten än på bild :)

mätning imorgon!

Hejhej, jag är hemma idag med. Men imorgon blir det kanske skola. Men Imorgon ska Gucci också mätas! Förra året var miniplutten 143 cm i manken.. Så nu får vi se ifall hon har växt något och i så fall hur mycket. Sen kan vi tävla litegrann! Jag har kollat lite på tävlingar bara, När jag har bestämt vilken som blir den första & vart och så skriver jag det! Vi får se vad det blir för tävlingar den här terminen.. Kommer fler inlägg idag tror jag! puss

Tidsinställt!



Nu kommer ett mina tidsinställda inlägg som jag gör i veckorna när jag inte hinner blogga på morgonen!

Tisdagar, det är en bra dag tycker jag! Ganska lugn dag i skolan, har några pass på förmiddagen och efter lunch har jag idrott. Har sista idrotten så jag kan bara åka hem direkt efter. Sen åker jag ju till stallet och rider! Jag tror att jag kommer få rida Adette igen. Jag tycker om att rida henne, hon är så mjuk i handen (dock väldigt seg) men ååh så fin hon är! Och hon är inte omöjlig att få positiv och egen drivkraft! :)

Aja, jag ska verkligen försöka hitta någon som kan fotta imorron så att ni får se en bild på mig och Adette, mamma kanske vill fotta ;)

Vi hörs mer när jag kommer hem!




RSS 2.0