flummig..

Hejsan, Idag blev det en sväng till stallet där alla (nästan) unga stalltjejer va hihi! Jag, Hanna & Kaleria gav oss ut i mörkret och skrittade en runda barbacka! Min ponny gillade det väldigt mycket & va pigg och busig men hon vart rädd eftersom att Kaleria satt och skällde & ylade som en varg haha! Vi sjöng lite också.. Alla måste undrat vad det var för galningar som var ute i skogen! Sen red vi lite på volten och jag hoppade lite barbacka... ramlade av också. Fast det var för att jag skrattade så mycket åt Kallerink.. haha. Jag skrattade jättemycket idag & var ganska flummig eftersom att jag har legat hemma nu i två/tre dagar.. Men gud vad GUcci är duktig när man ramlar av alltså jag trodde hon skulle springa över mig för jag ramlade under henne eftersom att snön går ner lite i spåret men hon stannade på en gång, så himla duktig! Hon såg rätt så chokad ut när jag låg på marken.. Nu har jag ramlat av Gucci 2 gånger iallafall. en gång med sadel & en gång utan. en gång på ridbanan & en gång ute. hihi :) Älskar henne mest ändå, ingen av gångerna har det varit hennes fel heller. Godnatt!
"gammal" bild tagen av Sofi ♥

jag älskar dig!

jag älskar dig världens finaste Emma, du är bäst! ♥


Inget mer bloggande ikväll!

Jag kommer nog inte blogga något mer idag. Ska slappa lite och ta lite té. Jag bloggar mer imorgon!


Jag och Flippan bakom alla träden. Min mamma har fottat ^^


Länk till 2 underbara!

Ni får ta och gå in på www.eklundolindahl.blogg.se! Världens coolaste brudar säger jag bara!
Glöm inte att kommentera! ;) 


Nya Tretorn


Jag måste ge de nya tretorn en tummen ner. Jag har precis börjat att tycka de "gamla" är snygga och har börjat acceptera dom. Jag är ju inte så mycket till hoppryttare om jag säger så och jag tycker att tretorn är för hoppryttare. Men dom nya med guld.. Njaa, jag tycker inte att dom är snygga, trots att det inte är så stor skillnad!

                                   


Gucci ♥

världens finaste, visst passar fuxar i lila? :)

några så kallade failbilder...

okej.. jag måste bara. jag vet att jag härmar Linn.. menmne. Failbilder har jag så mycket av så måste lägga ut några..
vill ni se fler & värre? isåfall kommentera.

minihiss

..för folk som vågar sticka ut & ha sin egna stil!

visst, det kanske inte behöver vara fula saker?
tog bara några bilder ;)

Shopping sugen!

Just nu är jag äldigt shopping sugen! Jag vill köpa så mycket men när jag sedan ska iväg och shoppa så hittar jag ingenting! Just nu är det faktiskt mest ridkläder jag skulle vilja ha. Det jag skulle vilja ha allra mest just nu är nog HV Polo västen faktiskt. Jag tycker den är ur snygg! Fast jag vet inte om jag vill ha den svarta eller den bruna. Jag har ju en svart redan men HV Polo´s svarta tycker jag är så snygg och den matchar ju mina bruna ridkläder också! Om jag har lite tur så kanske kanske jag någon gång kan få köpa den för mamma! ;) Sedan skulle jag vilja ha en snygg mountain horse jacka jag skulle vilja ha som jag har kikat ut. Vet inte om jag vill ha den blå eller den röda, men det lutar mest åt den röda!

Vad tycker ni? (Den färg som är skriven i fet stil tror jag att jag mest vill ha!)


Svart eller Brun?


Blå eller Röd?


Charles Owen


Jag måste ge Charles Owen hjälmarna en tummen upp! Dom är något otroligt sköna och dom formar dig faktiskt efter ens huvud. Jag äger en Charles Owen, En Hampton, och jag är storm förtjust i den. Jag rekomenderar starkt Charles Owen hjälmarna! :)

                                           


Godmorgon (sovmorgon)

min mamma kom precis nu med mat åt lilla mig som ligger i sängen med datan.. har inte ens gått upp. mår ganska bra idag fast ska vara hemma imorgon endå tror jag. Ska nog åka till ponnybus idag saknar henne så himla mycket! hhaha har inte träffat henne på en dag :O men jag är så van att träffa henne varje dag att det känns jätte tomt.
vet inte om jag orkar rida men isåfall blir det nog ett försök att skritta ut kannske lite trav och galopp om hon är pigg & jag orkar.
Jag har kommit på att jag rider jättesällan Gucci hon har vila nästan varannan dag.. fast det är ändå ganska bra eftersom att dom bygger muskler när dom vilar! Och människor kan ju träna två gånger i veckan bara och ändå orka jättemycket, typ springa & jogga och så ;) Fast jag rider nog henne mer.. men jag rider mest ut eftersom att hon har svårt att gå på ridbanan eftersom att den är så hård och knölig och hon är ung & slarvig med benen.
Och en sak till.. Min kamera laddare till min systemkamra är borta. så himla irriterande. jag kan inte hitta den! jag ska leta idag.. tror jag.

pluggpluggplugg!

Just nu sitter jag och pluggar till mitt musikprov. Har vart rätt så duktig! Har svarat på 18 frågor och just nu sitter jag och skriver om Rhythm'n'Blues och om Rocken. Efter det ska jag ta tag i kemi frågorna. Jag bloggar mer sen när jag har pluggat klart! :)

 
Just nu känner jag mig rätt så duktig! ^^


Bilder från igår!










Pigga ponnyn!


31 Januari 2011

Godmorgon kära läsare! Idag vaknade jag med att ha jätte ont i halsen, så jag fick stanna hemma idag. Jag hoppas att det går över under dagen!

Idag ska jag faktiskt plugga! Jag ska först plugga inför mitt musikprov som jg har på onsdag, sedan ska jag svara på SO frågor och träna till mitt NO prov som jag har på fredag. På något sätt känns det bra att jag ska plugga, fråga inte varför men jag gillar att känna att jag har gjort något bra. Min lilla syster ska rida ikväll men jag tror inte att jag följer med. Jag ska nog vara hemma och kolla på Top Model, eftersom att jag inte har så mycket att göra i stallet. Jag skulle gärna vilja åka och köpa mig lite ridtröjer, t-shirts och långärmade, men jag känner att jag har redan handlat upp över 500 på mina ridvantar och sporrarna, men det är sånt jag behöver. När jag kommer hem till mamma ska jag lägga upp bilderna från mig och Flippan igår också!




Godnatt!

Nu ska jag sova. Jag har jätte ont i min vänstra axel, bara så att alla vet. bloggar mer imorgon!


Hööks

Det är ju mycket snack om att Hööks kopierar väldigt mycket från kända märken. Jag kan delvis hålla med att det finns mycket "kopior" men jag tycker ändå att Hööks har mycket fina saker också som inte är kopior. Och sedan finns det mycket hästfolk som inte har råd med de riktiga märkena och då har Hööks fina grejer också att välja mellan som inte kostar lika mycket, men ändå är snyggt. Jag har massor av ridkläder ifrån hööks, allt mellan schabrak, till ridbyxor och till ridstrumpor. Visst kan man tycka att Hööks är tråkiga som inte kommer med något eget. Jag ligger liksom lite mitt emellan. Vissa saker är jätte fina, och andra inte. Hööks har ju även inte bara sitt egna märke "crw" utan också mountain horse och HV polo. Jag handlar på Hööks ibland och jag skäms inte över det, jag tycker det är kul att man får mycket för pengarna! :) Jag tycker att Hööks är en bra-dålig affär, som jag sa ligger jag lite mitt emellan och velar. Bra priser och rätt fina grejer, dåligt med kopiering! :)


Vad tycker ni? En bra affär/dålig affär?


Ridvästar


Jag måste bara ge ridvästar en tummen upp! Jag tycker det är super skönt att rida med väst. Speciellt dunvästan, som inte är jätte "bulliga". Jag har en väst från Hööks, och jag tycker den är skön, men jag skulle gärna vilja ha en med skärp i midjan eller en med tajt väst. Skulle gärna tänka mig HV Polo´s ridväst på Hööks eller en Pikeur väst! Men västar i överhuvudtaget tycker jag är snyggt att rida om dom sitter snyggt på! Och dom håller en varm om det är kallt, så slipper man en tjock och bullig dunjacka! ;)




Hemma från middagen!

Nu har jag kommit hem från middagen! Var roligt, och vi fick göra massor av uppgifter för att göra Ågesta ännu bättre än vad det redan är! Det var svårt men roligt. Sedan åt vi klyftpotatis med rotfrukter, kyckling och en super god sås. Sedan blev det marängtårta. Det var super gott och nu är jag proppmätt.



Jag red ju guldponnyn idag också! Jag red ut, det var ju så härligt väder så det var jätte mysigt, bara att jag hade världens piggaste ponny. Först blir hon rädd för ett par stockar som stod på sidan av vägen som inte brukar stå där och då gick hon upp i snödrivorna, sedan skrittade vi förbi två män som högg dom där stockarna och dom hade ett litet barn där som åkte pulka nerför en 30 cm hög snödriva, och Flippan fick ju spelet när ungen skulle åka ner så hon sprang iväg en liten bit. Sen var hon på tårna och galopperade på stället och på sidan så vi tog upp hela vägen. Men sedan så skittjobbade jag henne och såfort jag skulle ta en lugn trav så blev det snarare en ökad trav. Sedan skrittade jag hela vägen hem och då kommer dom där stockgubbarna igen och stog en pressänning (?) med stockar på och så lilla killen med sin pulka och då fick hon ju fnatt igen. Sen var hon så spänd resten av vägen så då hoppade jag av och skulle leda ut henne en bit åt andra hållet men då går vi förbi två andra barn som åkte pulka, så då sket sig ju den idén. Så jag fick gå hem och så ryktade jag av henne och så släppte jag ut henne i hagen igen! Mamma fottade mig, men jag glömde kameran hemma hos henne (är hos pappa nu) så jag laddar upp bilderna imorgon!


sjukis

Är supersjuk idag. 40 graders feber jättemycket huvudvärk & ont i nacken. Har försökt sova tills nu men det gick verkligen inte! Jag visste att det skulle bli såhär eftersom att jag tävlade igår fast jag igentligen inte skulle gjort det. Ska typ vila hela dagen nu fram tills ponnyakuten & solsidan! sen ska jag sova! blir nog ingen mer bloggning idag.

Utvilad

Gomorrn! Nu har jag vaknat till och fått i mig lite frukost. Min dag ser rätt hektiskt ut, fast det är det ju ändå. Jag ska rida Flippan idag och det ska bli så kul. Har saknat guldponnyn massor! Jag ska nog rida dressyr, hehe. Sedan ska jag hem, duscha, byta om oc sedan bär det av mot Ågesta då jag ska på middag där! Så jag kommer nog inte upp med några bilder från när jag rider Flippan först än ikväll, om det nu blir några bilder. Vi får hoppas att mamma är snäll! ;) Men nu ska jag kika runt och läsa lite bloggar och sedan ska jag klä på mig och gå över till mamma. Vi hörs senare ikväll!


Jag och Joe igår! ♥


Godnatt

Förlåt för att jag knappt har uppdaterat idag.. Som tur är har ju Emma helt enkelt varit grym & bloggat massor! Jag mår inte speciellt jättebra så jag gör bara det här lilla kortis inlägget.

Jag är skitnöjd med Gucci på tävlingen idag. Gick jättebra och jag blir så stolt över min lilla bebis! någon tappade nått på läktaren så hon hoppade till och hon vart lite sur/pigg och småstegrade sig och busade när hon visste att det var galopp! Så vi fick lite avdrag på det men trots avdragen blev vi godkända! 60.74%!! Eftersom att hon bara är fem har hon inte fått så mycket muskler så hon kan inte gå i en hög & snygg tävlingsform utan hon går lite bakom lod då & då. men vi fick 14p på formen så jag är jätteglad över det!

Sen red jag ju Presto också, men då hade alvedonen slutat att värka och jag mådde inte bra.. Jag kunde inte rida han för jag är inte van vid hästar man måste ha jättelite stöd i munnen på.. och hans tyglar var så störiga för det fanns inget bra ställe att hålla på och så gled jag! och hans sadel va jättejobbig och lät en massa! haha. jag är så sjukt bra på att klaga på saker!
Molly & Gizmo älsklingar! bilden hör inte till alls!

Trött efter tävling

Jag blir jämt jätte trött efter tävlingar. Jag skulle kunna somna direkt när jag kom hem. Jag kan även vara trött något dagen efter men jag antar väl att det kan bero på att jag är först jätte nervös, sen får jag en sorts adrenalinkick inne på banan och sedan när allt är klart så släpper allt och då blir jag jätte trött. Aja, jag lär inte blogga mer idag iallafall för jag kommer nog somna snart! Jag kommer inte att blogga så mt under dagen imorgon för först ska jag ju till Flippan och rida, sedan ska jag på middag i stallet med US, styrelsen, ridlärarna (tror jag), föräldrargruppen, mfl. Så det ska bli super trevligt! Bloggar innan jag åker till Flippan och när jag kommer hem!
Men nu ska jag sova och samla kraft inför morgondagen!

Blir ni trötta efter tävling? Eller blir ni piggare kanske? Kommentera!


Dagens inköp!

Just ja, jag var ju på Lyckås idag också vilket jag glömde berätta. Jag köpte inte så mycket. Köpte mig ett par Roeckl handskar, sköna! Och så köpte jag ett par nya sporrar med läderband! Red med båda två idag och jag är nöjd med mina köp ^^





Grattis Corre till vinst!

Jag ville bara gratta världens bästa Cornelia för att hon vann på privatponny! Hon var så himla duktig med Gucci! du är bäst hjärtat!♥


Dagens ridpass


Jag red ju lektion idag också klockan 12. Jag red Joe då och det gick super bra. Jag vart lite orolig att det skulle gå dåligt på tävlingen sen eftersom att man säger att genrepet ska gå dåligt. Men jag hade fel ^^. Han var lätt i munnen och var framåt för skänklarna. Joe är väldigt stark i sin högra sida, samt svag i sin vänstra sida, men det märkte jag inte alls av lika mycket idag, vilket är positivt! jag behövde inte alls dra i höger tygeln eller ha en glappande vänster. Jag är glad att det gick så bra trots att det var ett tag sedan jag red han! Lägger upp lite bilder på mig och han från lektionen idag! Min mamma fottade :) 






Tog hem vinsten!

Nu har jag precis kommit hem från stallet! Det gick super bra på Joe, trots att jag var så nervös och fick en annan häst. Nu är jag glad att jag fick byta! Jag vann med 67,41% och 182 poäng! Jag är riktigt nöjd med min ritt, och det var jag direkt när jag hade ridit klart banan :D Han var så himla mysig och trevlig! Här kommer lite bilder från min ritt! Blev tyvär ingen video...










Fina prinsen! Vad tycker ni? ^^


Us-cup idag!

I natt vaknade jag hundra gånger och var helt blöt och svettades skitmycket.. Och jag vart yr och så. Jag trodde att det var varmt i mitt rum så jag öppnade fönstret och la mig. Men sen när jag vaknade tog jag tempen och hade feber.. 39 grader. Men jag ska tävla Gucci idag ändå! Jag vet inte hur det blir om jag ska tävla Presto också eller inte. Jag mår inte speciellt bra men jag tror inte att jag kommer dö så jag chansar och är med.

Nervös chey!

Jag är så nervös inför cupen idag! Jag brukar alltid vara nervös när jag ska tävla, jag springer programmet minst 100 gånger innan, mår illa och ibland kan jag få så att det kliar under min högra fot. Jätte konstigt men det händer när jag blir nervös. Iallafall, jag vaknade precis av att pappa väckte mig, eller ah, jag var redan vaken men jag låg kvar i sängen. Snart ska jag ta mig lite frukost och sedan ska jag väl klä på mig och gå över till min mamma. Då ska vi packa ihop alla tävlingssaker och kolla så att allt är med. Skulle liksom vara rätt synd om man glömde sin vita krage eller sina vita ritbyxor! Sedan bär det av mot stallet! Först rider jag min vanliga lektion, jag hoppas att jag får Joe, så att jag har ridit han innan för det var ett tag sen sist. Och sedan ska jag äta, byta om, gå och betala tävlingsavgiften och eftersom att jag sitter med i US så kommer jag antagligen att fixa saker till tävlingen också! Så jag känner att det kommer bli en låång dag. Jag skulle väl gissa att jag är hemma runt 7 så då bloggar jag såfort jag kan!

Önska mig lycka till!



Wish me luck!

Imorgon ska jag tävla på ridskolan! Först Gucci & sen en ridskolehäst som heter Presto! Vi får se hur det blir imorgon med Gucci eftersom att jag inte vet om vi hinner åka hem med henne annars får hon stå i transporten och det känns inte så jättebra även om det bara blir i ca en timme i så fall! Presto som är en ridskolehäst har jag inte ens tänkt på hur jag ska rida för jag har knappt ridit honom! för Gucci har jag iallafall gjort en liten planering som jag ska försöka följa i ridningen.

• 10 gå upp.. • halv 11 åka till stav. • halv 2 åka till Ågesta • ca halv 3 börja rida fram • ca 3 starta • ca halv 4 lasta in • ca NÄR?? göra i ordning & rida fram Presto • ca NÄR?? åka hem med Gucci •

Wish me luck /Cornelia

Ingen mer bloggning!

Hejhopp! Idag blir det nog ingen mer bloggande. Ska fixa, packa ihop grejer och sånt. Men jag ska verkligen försöka slänga in ett inlägg imorron innan jag åker till Lyckås och stallet! Sedan kommer jag inte blogga först än jag kommer hem från stallet. Då kommer jag berätta hur det gick. Sålänge, ha det bra! :)


Guldponny!


Mina brister

Som säkert alla ryttare har, så har jag brister med min sits och ridning. Vilket är fruktansvärt störande, eftersom att jag vet vad mina brister är, men ändå så tänker jag inte alls på det. Jag måste verkligen tänka på det varje sekund. Mina brister varierar typ. Så fort jag blir av med en brist, dyker en annan upp. Jag måste tänka på:


Det är ett par brister. Men jag tränar på det och sedan är det mycket som har förbättrats, men kan bli ännu bättre! :)




fick en mössa!

haha fan vad ful bild. Fick iallafall den här jättecoola mössan av mamma! det är inte en sån där dålig mössa med kinisisk hund som är stickad av en kinesiskt barn som man kan köpa på Salt. utan en äckta mössa i ull & med rävpäls på. Alla har dom här mössorna, jag vet. men jag tycker att dom är jättejättefina! Och min pälsboll e jättestor & mysig. hihi. tack mamam<3 Nu väntar fredagsmys!! puss hejdå!

Joe imorgon på US-cupen

Jag ska inte ha Armani på US-cupen imorgon vilket är så himla tråkigt. Men jag ska ha Joe, vilket inte var så farligt, men jag skulle hellre vilja ha Armani. Aja, jag får försöka peppa upp mig! Vi får hoppas att det går bra ändå!


Jag och Joe


Jag är inte bra på det här, höhöh

Eftersom att jag valde lite fel bilder i min "då och nu" inlägg med mig och flippan så kanske det blir missförstånd att jag rider flippan under lod hela tiden men så är det verkligen inte! Hoppas att ni förstår det :)


Dålig kvalité dock. Hoppas att den här bilden är lite bättre. det är samma gång jag red henne ^^


min dag

hejsan! Nu har jag kommit hem från stallet & duschat! är jättetaggad för en fredag med massa gott i soffan & kolla på film! Jag har jätteont i ena sidan av min hals.. jättekonstigt menmen. I stallet idag red jag på ridbanan red ordentligt i kanske 10 minuter! sen ledde jag ut henne en sväng som avskrittning.  repiterade lite halter i trav och volterna och det känndes bra!
Jag red med dressyrsadeln faktist och använde den nya fårskinnspaden och då låg sadeln mycket bättre och gled inte runt. men jag har inte bestämt mig ifall jag ska rida med hoppsadeln eller dressyrsadeln.. Dressyrsadeln passar inte mig mina ben är för långa den har jättekorta kåpor (eller vad det heter) jag lägger upp bilder sen i ett annat inlägg och då får ni faktist kommentera vad ni tycker!!

Förresten! idag i stallet skulle jag hämta några grenar till Guccis box, hon har alltid gran i sin box, Då kom rävarna. Det är två rävar som typ bor i mitt stall ser dom jätteofta. Idag var den jättenära och då tog jag kort men sen sprang dom iväg så det blev bara en bra bild :(
STEKAR HÄST ELLER VAD? kolla på henne fett chill
en räv!

Flippan och Jag

Tänkte slänga upp två bilder på mig och Flippan. En bild som är från ibörjan när jag red henne och en nu. Själv tycker jag att det går framåt! :)


Vad tycker ni? ^^


Lång dag!

Idag har det vart en riktigt lång dag, vilket är så jobbigt. jag försökte blogga från min kompis mobil, men det gick inte att skriva något, konstigt nog så det fick inte bli någonting. Vi har öppet hus i skolan imorgon mellan 9-12 men jag rider ju kl. 12 och så ska jag fixa lite saker innan så jag fick hoppa det, men då måste jag till skolan på måndag, trots att vi har kompledigt då, suck. Jag känner att jag har rätt så mycket att göra men jag orkar inte ta tag i grejerna. Pratar iallafall med min kära vän Anna. Just nu kollar jag på Top Model, ovanligt. Idag så ska jag plugga, som jag lovade min lärare, sen ska jag tjocka mig med godis och kolla på Let´s Dance. Ska bli skönt att ha lite fredas mys och ladda upp inför imorron! Jag tänkte försöka hitta någon som kan filma och fotta imorron när jag rider, så kanske vi lägger upp videosar! jag har faktiskt funderat på att ta och köpa mig en videokamera. Vet ni någon bra isåfall? :)



ge mig :D


Besökrekord!



Fortsätt att kommentera och bösöka bloggen! Jätte kul att det besökmätaren stiger :d


Godmorgon!



Som ni vet så behöver jag göra tidsintällda inlägg eftersom att jag inte hinner blogga på mornarna, tyvär.

Ska iallafall till skolan, som vanligt. Vi har "Kursdag", då vi bara jobbar med NO och SO. Vi ska träna inför ett prov som vi har nästa vecka. Vi har 2 prov nästa vecka. Ett kemiprov och ett musik prov. Inte speciellt kul, så jag måst verkligen plugga till det. Iallafall, efter skolan ska jag hem och... plugga! Sen ska jag faktiskt vila upp mig till lördagen och bara umgås med min kära familj. Inget stall alltså.

Nu vet ni iallafall lite om hur min fredag kommer se ut, men jag kommer ju även att uppdatera iallafall! ;)


Jag och min föredetta skötarponny Dorell, som jag fortfarande älskar så mycket!


Godmorrn!



Som ni vet så behöver jag göra tidsintällda inlägg eftersom att jag inte hinner blogga på mornarna, tyvär.

Ska iallafall till skolan, som vanligt. Vi har "Kursdag", då vi bara jobbar med NO och SO. Vi ska träna inför ett prov som vi har nästa vecka. Vi har 2 prov nästa vecka. Ett kemiprov och ett musik prov. Inte speciellt kul, så jag måst verkligen plugga till det. Iallafall, efter skolan ska jag hem och... plugga! Sen ska jag faktiskt vila upp mig till lördagen och bara umgås med min kära familj. Inget stall alltså.

Nu vet ni iallafall lite om hur min fredag kommer se ut, men jag kommer ju även att uppdatera iallafall! ;)


Jag och min föredetta skötarponny, Dorell som jag fortfarande älskar så otroligt mycket!



EDIT: Klumpig som man är publicerar man utan att ändra datum och tid då det egentligen ska publiceras -.-

EDIT: av corre: jag fixade det! ;)


Godnatt!

Hejsan. kom nyss hem från stallet, har duschat, och druckit te medans jag kollade på "svensk maffia" på tv:n. Gjorde inget i stallet idag, mockade och fixade foder bara. Innan jag åkte till stallet åkte vi till lyckås, Jag köpte ett par oskodda bruna whitiker ridbyxor, en fårskinnspad med något skum i (till dressyrsadeln) & ett vitt eqiline shabrak till hoppsadeln! Imorgon kommer jag att rida lite på ridbanan, jättekort och kanske repitera dressyrprogramet om underlaget är okej. I stallet jag står finns det inget ridhus, Förut hade jag ridhuskort i ett stall med 30 minuters skrittavstånd men det är för långt att gå med en 5-åring hon är helt slut i huvudet när vi kommer fram då! Hade vi haft en egen transport skulle det nog funkat mycket bättre om vi kunde köra dit.

Hiss eller Diss?


Hmm.. Jag vet själv inte riktigt vad jag tycker om Ponny prakt. Vissa saker är fina och super söta, men vissa saker blir lite för mycket. Jag skulle kunna tänka mig ett färgat träns, färgade sporrar eller ett gulligt rosa bett. Men vissa saker blir lite för mycket. Det är kul att sätta färg på hästen mot det vanliga svart/vita/gråa/bruna och de mer sådana färger. Men jag tycker inte att man ska göra hästen allt för färg glad! Vissa ponnyer passar det bättre på och andra passar det mindre bra på. Smaken är som baken! :)

Men vad tycker ni läsare då? Hiss eller Diss? :)

Är ni intresserade av att kika in där? besök www.ponnyprakt.se! :)


Duktigt Emma!

Gaah! Jag är så klumpig! Jag skulle ju göra ett tidsinställt inlägg men vad tror ni hände? Jag glömde att skriva in när det skulle publiceras! suuuck... Jaja vad ska man göra åt saken.. Jag får skriva ett nytt helt enkelt.

edit: cornelia fixar med mina skills som emma tyvär inte har, hoppas att det inte gjorde något emma! :)


Ingen mer bloggning idag

Jag tror inte att jag lär blogga något mer idag, för jag ska duscha, sen ska jag ta upp pluggningen ign som är ett måste. men jag kanske slängr upp något innan jag går och lägger mig. Men jag får se. Men om inte, så hörs vi ju mer imorgon!




Cornelia & Emma


Vi bjuder på oss! Så här fina är man om man heter Cornelia och Emma!
2 år sedan påväg på ridläger till Grällsta ridcenter!


Ny putsade!

Nu har jag vart så duktig för jag har smörjt mina ridskor! Dom ser fortfarande jätte slitna ut men nu glänser dom iallafall! Jag har iallafall gjort klart min författarbiografi, vilket är så skönt! Iallafall, på lördag ska jag gå upp kl. 8, vilket inte känns så peppande för jag ska åka till lyckås då så att jag är där kl. 10. Sedan är det bara direkt till stallet och rida, sedan tävla. Jag känner på mig att det lär bli en riktigt hektisk dag. Men en rolig! Ska bli skönt att slippa tänka på allt med skolan osv. Ska bli kul att tävla igen, det känns som om det var en evighet sedan!

Ni får fortsätta att kommentera och även ge kritik och råd om sånt ni vill att vi ska skriva om och så! In med förslag!  Om vi får tillräckligt med besökare kommer vi sedan att ha frågestund då ni får fråga oss frågor! ;)


Vad tycks? skillnad va? ^^


torsdag!

Jag har varit sjuk sen i måndags och jag gick till skolan idag men jag var bara där två lektioner för jag fick ont i huvudet och magen igen.. här hemma finns det inget att göra mer än att kolla på tv eller sitta vid datan. eller sova. jag har letat jättemycket efter typ stickor så att jag kan sticka för det är riktigt kul! annars kanske jag ska fläta ett pannband! men jag vet inte om jag har kvar band.

Ikväll kommer jag inte att rida Gucci eftersom hon gick så konstigt igår så får hon vila eller gå en lugn promenad. Jag hoppas att hon går normalt idag och att det inte är värre för i så fall måste vi stryka oss från "tävlingen" på lördag. Hon har aldrig varit halt förut så jag hoppas verkligen att hon inte blir det nu! Jag fattar inte vad hon har gjort och varför hon gick så konstigt helt plötsligt!
Guccis första rosett! clearround hoppning 70 cm maskerad! vi var musse & pluto :)

tack<3

på en vecka har vi fått 67 besökare som rekord på den här bloggen. men det kan bli bättre va? Ni får jättegärna ge oss kritik på vad ni vill ha mer/mindre av här på bloggen! :) puss


Fick sluta tidigare!

Idag fick jag sluta mycket tidigare i skolan. Fick gå efter lunch för jag har nästan allt jag kan jobba med på min egna dator,  så min lärare frågade faktiskt om jag ville gå hem efter lunch då och jobba med det hemma! Lyxigt eller vad? Iallafall, jag borde ju ta tag i att plugga då också eftersom att hon säkert kollar imorron vad jag gjorde hemma. Ska skriva en författarbiografi, och jag valde att skriva om J.R.R Tolkien (han som har skrivit sagan om ringen) eftersom att jag gillar de böckerna och så har han mycket fakta att skriva om. Inte så vidare kul, eftersom att det är så mycket att skriva om.

Idag blir det inget stall för mig. Känns jätte tråkigt, men sånt är livet! Ska ju rida 2 gånger på lördag och 1 på söndag så jag får väl trösta det med det. Och så måste jag träna in dressyrprogrammet till lördag oxå! Fast jag kan det nästan redan eftersom att jag har ridit det förut, men jag har glömt bort lite så jag ska bara gå igenom det så att jag inte tror att det är rätt och så är det fel! ;)

Jag kommer blogga mer idag, det kan jag lova men just nu ska jag ta tag i pluggandet och ta mig lite té så hörs vi senare!


När jag släppte ut min skötarponny Dorell på sommarbete! ♥


Tips!

Om ens häst har svårt att fatta galopp på ridbanan så är det bra att fatta galopp på samma ställe varje gång. Och inte galoppera för långa sträckor. Det är bra att galoppera när hästen inte är trött, tillexempel kan man lägga in skrittpauser i mellan. Man kan träna upp galoppen när man rider ut men då ska man se till att fatta olika galopper eftersom att hästen har en speciell galopp som dom alltid fattar, likadant som att vi är vänster- eller högerhänta.
Dom här tipsen har jag fått när jag har tränat, och dom funkar jättebra på Gucci. Nu kan hon galoppera ganska länge och i en helt okej form!


av cornelia..


färgade stigbyglar!
jag tycker att det är sjukt snyggt ifall man matchar det bra med resten av utrustningen!
dekorationer på nosgrimman!
Det är riktigt snyggt tycker jag, jag tycker att det inte kan bli förmycket av fina grejer!
vad tycker ni?

Tidsinställt inlägg!



Eftersom att jag inte hinner blogga på morgnarna tänkte jag faktiskt göra ett tidsinställt inlägg!

Skolan ska jag ju till dårå, och jag ser inte speciellt fram emot det! Jag ska redovisa, redovisa och plugga inför prov som vi har nästa vecka! ouups...

Jag slutar fyra så jag kommer antagligen att blogga mer när jag kommer hem!


Jag rider genom åren

Jag hade tänkt att lägga upp lite bilder på mig genom åren när jag rider. Vissa bilder kan bli något suddiga så min mamma kan ha fottat eller med en digital, men ni får nöja er ändå! Det är faktiskt kul att kolla tillbaka på hur man red då mot nu ^^


Jag och en ponny som heter Mr Bean!


Jag rider ponnyn Montana


Jag rider en ponny som heter Presto


Jag rider ponnyn Casper, dock kom inte hela jag med, men det gör inget!


Jag rider ponnyn Joe på terrängen 2009!


Jag och min ridlägerponny Blossom på Hagensstuteri 2008


Jag och min ridlägerponny Zula på Grällsta ridcenter 2009


Jag och min ridlägerponny Blondie på Skogslotten 2010


Jag och Blondie 2010
1:a i temporidning
4:a i dressyren
& veckans dressyrtant!


Rider fina Papaya på Skogslotten ridläger 2010 på hästbytardagen!


Jag och Pirat på Terrängträning 2010


Jätte suddig jag vet! Men det är jag och Armani på en dressyrlektion 2010


Jag och ponnyn Cindy


jag och Joe på dressyrlektion


Jag och hästen Bend It


Jag och fina ponnyn Rita


Jag rider en ponny som heter Flingan

<3
Och så jag och finafina Flip Flight! ♥

Dock är inte det alla hästar jag har ridit såklart!
Haha, det blev ett långt inlägg, dock var det ju bara bilder. Men visst är det skillnad? Dock är bilderna inte i ordning, alltså då jag red sämst högst upp och då jag rider som bäst längst ner. Men jag hoppas att ni ser när jag rider bra och när jag rider dåligt! ;)


kallt ute!

Nu har jag duchat och kommit hem från stallet. red ut med Emelie & Lv. vi skrittade bara och helt plötsligt började Gucci att gå jättekonstigt. så jag hoppade av och ledde henne hem. Hon vart skiträdd när det kom massa bilar helt plötsligt men sen lika fort är hon jättelungn? hon kan vara lite speciell när jag leder henne fast när jag rider brukar hon aldrig bli rädd för saker.. Imorgon ska jag nog gå en promenad med henne eller så får hon vila eftersom hon gick så himla konstigt idag. Hela tiden frös jag så otroligt mycket om mina fingrar! Jag hade på mig "rymdvantar" och skinnvantar över men jag frös endå jättemycket. När det var typ 20 minusgrader hade jag också det men då frös jag inte alls. Jag tappade känseln på nästan en gång och sen när jag ledde henne blev jag varm igen och då börjar det lixom sticka i fingrarna och det gör så himla ont! snart ska jag sova, det ska bli skönt. haha. tror att jag ska gå till skolan imorgon ifall jag känner mig bra. hejdå!
kolla vad emma har fixat! :) 

Dålig uppdatering från min sida!

Förlåt så jätte mycket för att jag bloggar så dåligt. Igår hade jag inte riktigt tid att blogga igår.

Aja, nog om ursäkter. Jag red ju på Ågesta igår. Det gick riktigt bra! Jag red Adette, ett super fint sto. En aningens seg bara, tyvär. I början tjafsade vi, men efter kanske en kvart började vi komma mycket mer överens och sedan blev hon faktiskt positiv och blev pigg, för att vara Adette! Jag är verkligen jätte nöjd och jag är så glad att jag har kommit upp ur min svacka jag var inne i ett tag.

Jag har inte ridit Flippan på jätte länge och jag saknar verkligen henne super mycket. antonia frågade om jag kunde tänka mig att ta henne imorron, men jag kan inte ta mig dit så jag kunde inte, typiskt.

Jag är jätte ridsugen men jag får vänta tills lördag. Ska även vara med i US-cupen då som hålls utav Ågestas ungdomssektion. Jag kanske redan har skrivit det här, men jag kommer inte ihåg!
Jag ska ha Armani i dressyren som är på lördag och sedan hoppa Britta om två veckor. Jag är faktiskt ganska nöjd med mina hästar eftersom att man lottas fram på hästarna, man får inte välja eller önska häst!

Armani har jag ju tävlat rätt mycket med, men inte med Britta. Vi får helt enkelt se hur det går! :)


Jag och Armani- KM kval dressyr 2010
fottad av Anna Eklund



Jätte gammal bild på mig och Britta!


red idag!

red på volten, det var väldigt hårt och halt och ojämnt! Hon va jättepiggg och typ bockade när hon inte fick galoppera. "hoppade" en upphöjd bom på volt. hon va duktig men blev väldigt pigg och drog i högervarvet.. Jag red jättekort pass. ca 20 minuter tror jag faktist! Imorgon kanske jag hinner rida medans det är ljust och i så fall ska jag rida ut!

sjuk..

åh jag är sjuk! slog i huvudet igår så jag har fått lite hjärnskakning tror jag. känns som att jag är jätteåksjuk.. Tror inte att jag ska rida ikväll.. Jag har gjort rent i mina kaniners burar & tvättat nu. vaknade klockan 2 inatt och duchade i en timme för att jag mådde så himmla illa.. sen lyckades jag sova men jag halvsov och drömmde om jättekonstiga jobbiga saker. lyckades somna i alla fall och blev väckt klockan 7 men sen somnade jag igen och vaknade klockan ett. Ska kanske om jag känner mig bättre åka iväg till någon häst-affär och handla ett par grejer till Gucci & mig. hejdååååååå.
jag älskar dig mest av allt Gucci. ♥

Us-cupen

På lördag ska jag & Gucci vara med i en liten klubbtävling/cup i våran klubb Ågesta! På lördag är det dressyr, programmet Lc:2008(?) Jag ska vara med på ridskoleponnyn/hästen Presto också! Han har jag inte ridit så jättemånga gånger så jag hoppas att jag klarar av att rida han på banan.. haha. Nästa eller nästnästa lördag så är det hoppning! Då ska jag hoppa Gucci och en ridskoleponny/häst som heter Armani! Jag hoppas att jag får bra placeringar förra året kom jag 6:a i dressyren med Pirat och trea i stilhoppningen med en b-ponny som heter Juvir, Blev femma totalt! Om man rider på ridskoleponny lottas hästarna så man får inte bestämma själv vilken man vill ha, det är jättekul!
Presto & Armani ♥

bilder från helgen!

förlåt för dålig kvalite på bilderna.. jag hoppas att ni överlever!

hoppgrupps-ridning!

hellu. Snart ska jag äta smulpaj sen väntar sängen! I dag red jag inte Gucci för jag red på Ågesta! jag red Joe och vi hade hoppning. det gick skitdåligt i "hoppdelen" hela tiden förutom sista språnget! dressyrmässigt gick det bra han är ganska okomplicerad även om han kan vara lite småklurig innan man kommer på honom! Vi hoppade på volterna och han landade nästan i fel galopp varje varv i mitten av ridpasset. i början gick det bra & sista språnget vart jättebra! det är så jobbigt att rida i grupp för nu blev jag tvungen att inte lyckas nån gång alls eftersom att resten inte skulle hinna hoppa annars.. Imorgon ska jag nog försöka att rida ut med Gucci eller ta lite markarbete på ridbanan!
har ingen bild på mig & Joe men här är en bild på Joe iallafall!

stockholms hovstall!

Igår åkte vi till hovstallet, för er som inte vet så ligger det mitt i stan och det är kungens stall och hans hästar bor där. Vi har ridit tre dressyrpass som gick skit bra fick jättemycket superbra hjälp. (bilder kommer i ett annat inlägg!) det gick bra att lasta i och ur hon vart väldigt nervös när vi skulle lasta i/ur när vi skulle dit och hon röck loss en bit av mitt finger.. :( Hon blev jätteglad idag när hon kom hem.. ut i hagen och busa med kompisarna!

Oj, dålig uppdatering

Hoppsan, jag känner att jag är lite seg på att uppdatera hära :O
Ska bli mycket bättre!

Jag brukar ju alltid rida Flippan varje söndag, men eftersom att jag känner mig väldigt hängig idag och är fortfarande förkyld så valde jag att inte göra det idag, så Antonia (Flippans ägare) åkte till henne och red :) Hon har ju kommit hem nu, och sen tänkte jag att hon kanske ville träffa lilla flippan efter två veckor också! ^^

Jag red Armani igår och det gick så väldigt jätte bra! Åh, jag är helt överlycklig att jag kommer överens med den super fina ponnyn nu! Jag och Armani har lixom inte vart så förtjusta i varandra, men igår klickade det verkligen!

Just nu sitter jag och gör mer eller mindre ingenting. Men jag ska snart gå upp och sätta på mig lite mjukiskläder! Jag kanske slänger upp ett inlägg sen!


Jag och Flippan när jag var ny som medryttare!♥

xoxo Emma


småshoppning...

förlåt för den dåliga och suddiga bilden. ;(
Idag fick Gucci lite nya grejer från lyckås, ett träns av deras egna määrke 799kronor, det är jättebra läder och fint tycker jag! Tyglar, gummi, kostade 430kronor Dyon, skitmjuka! matchar skitbra med tränset! Och ett innetäcke med 200gram i som hon ska ha när det är varmt, typ nu. det är också lyckås egna märke, det är det enda märket på täcken som sitter bra på Gucci!
Imorgon åker vi till HOVSTALLET där vi ska rida lektioner! och Gucci kommer sova där en natt! tror att det kommer komma några bilder! vi hörs imorgon!

Jädrans förkylning

Idag har jag vart hemma ifrån skolan för jag är förkyld och har jätte ont i halsen och igår kväll hade jag jätte ont i huvudet så jag var hemma idag. Men duktig som jag är har jag pluggat!

Eftersom att jag inte mådde så bra igår och är sjuk idag så har jag inte vart hos Flippan. Anette, flippans ägares mamma har vart hos henne och mockat och tagit en promenad med henne. Men jag planerar att rida på Ågesta imorron (rider varje tisdag och lördag) på Ågesta. Och efter det så åker jag till Flippan och rider lite dressyr om jag orkar. Annars rider jag ut en stund. Jag saknar henne så mycket! Men jag hoppas verkligen att jag orkar rida imorron. Vi får helt enkelt se hur jag mår imorron! :)


Färdifixad, nästan

Sådär ja, nu är bloggen nästan helt färdifixad! Har bara den där listan för senaste inläggen och så som ska fixas, men vi vet inte riktigt hur man gör... Vi är iallafall nöjda såhär långt ;)



välkommen till våran blogg!

Cornelia Thörnvall
Hejsan, jag heter som det står över, alltså Cornelia! Jag är född 1995 så jag är alltså 15 år. Jag har ridit sedan jag var 7 år på Ågesta Ridskola i stockholm. Jag blev skötare på världens finaste ponny Biztro när jag var 10 år och när jag var 12 år blev jag medryttare på ett gotlandsruss som jag var medryttare på i två år! Men jag slutade eftersom jag kände att jag inte lärde mig så mycket och att ägaren var lite speciell. Efter väldigt mycket tjat om en egen ponny/häst bestämde sig mina familjer att jag skulle få en foderponny! Vi började leta annonser och vi hittade en ponny som lät perfekt.. Gucci! jag provred och det klickade direkt! Gucci är född 2005 och är en New forest ponny som är 143 cm i mankhöjd. ♥

Emma Vikström
Hej! Jag heter ju då Emma och jag är också 95:a. Dock har jag redan fyllt 16. Jag har ridit i ungefär 7-8 år och jag började oxå rida på Ågesta ridskola. Jag har skött ett litet russ där i ca. 4 år som heter Dorell, världens bästa ponny. Jag har nu hoppat av som skötare för jag har ingen tid längre då jag är medryttare på en ponny som heter Flip Flight, kallas Flippan. Hon är ett 15:årigt sto som har tävlat upp till L:A P1 i dressyr med sin ägare. Hon är maxad D-ponny. Jag har även vart medryttare på en C-ponny på samma stall som Cornelia (Corre) var medryttare på. Jag har varit medryttare nu i snart ett halv år och jag trivs helt underbart med Flippan och hennes ägare! ♥


Emma och Flippan


Cornelia & Gucci


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0