blogggis

Alltså gud vad jag är dålig på att blogga... men är faktist inte alls peppad på det! Ni borde göra något vettigare än att sitta vid datan, för det ska jag göra. man får ta chansen när emma inte tjatar! haha. jag bloggar såhär dåligt resten av veckan tror jag ..

bushest

Red barbacka vid 8.tiden, det var väldigt mörkt ute då! red runt lite och gjorde inget speciellt. myste lite med guccisötisen sen också. Hon var så himla glad idag, men jag var jättetrött så vi busade inte eller gosade så jättelänge som jag brukar

dåligt..

förlåt att jag bloggar så lite, men har inte något intressant att skriva om :)

GÅRDAGENS

red lite dressyr, Först fixade jag nått med sadeln och då la hon sig ner utan att jag hann märka först, sen så skulle jag peta på henne med foten då rullade hon över den! hahah. Iallafall red igenom LB programmet jag ska tävla. det gick rätt bra för att vaar första gången vi red dressyr sedan januari... galoppen gick inte bra i själva programet, så hon orkar lixom inte riktigt bära sig i form. men efter så tränade jag galoppen. jobbigt väldigt jobbigt tyckte Gucci! Det gick väldigt bra är skitnöjd!
mamma tog bara kort i början, när det inte gick speciellt bra..

oplanerad dag! :O

jag vet inte hur dagen ser ut.. jag verkligen vet inte hur det blir ikväll! tror, trooor att emma kommer med till gucci och så blir det dressyr. tror vi tar oss till ridhuset om det går. annars blir det väll uteritt. ska snart till skolan börjar halv 10! kamran följer med?
gammal kul bild...

Träslöjd hela dagen

Godmorgon kära läsare! Just nu har jag ätit frukost med mina kompisar. Idag har jag träslöjd hela dagen och som sagt ska jag göra ett smycke. Igår när vi kom hit åt vi lunch och 1 hade vi en lektion. Min grupp hade bild först och jag tyckte att det gick jätte dåligt, började tillochmed på en ny bild det jag aldrig brukar. Men jag fick väldigt bra omdömen så detär ju bra och när bilderna vart klara vart jag faktiskt nöjd! Men ny ska jag byta om från pyamas till vanliga kläder! Xoxo emma

Guccis haircut

Vad tycker ni om Guccis pannlugg? alltså frisyren eller vad man ska säga.. Den är väldigt fluffig så det är svårt att fixa den rakt & fin. men jag tycker det är rätt gulligt med hennes ponnylugg! den passar henens personlighet!

 

förut:

nu:

Mot Falun!

Nu sitter jag påväg upp till Falun! Bloggar mer när jag kommer fram. Puss och kramfrån emma

Godmorgooooooon!

Godmorgon, tänkte göra ett uppläg för min dag, måndagar är den värsta dagen. för efterskolan kan jag somna stående bara jag blundar! Sen ska jag rida på ågesta klockan 20, och då är jag så himla trött & sur. önskar jag kunde få lite mer energi så jag orkar vara glad efter skolan också! ska nog börja äta innan jag rider för då får jag mer energi. ibland äter jag inget på hela dagen mer än frukost lixom... så kanske inte så konstigt att jag blir trött...
aja här är min "planering" iallafall! :)
först skola!
sen hem & vila!
Gucci, gosa & fixa!
Ågesta, teorilektion!
Hem & sova!



bättre sent än aldrig! hehe.

tränade trav & galopp i lite intervaller. hon var jätterädd för en barnvagn så hon var helt vild hela tiden efter vi gått förbi! sen mötte vi den igen och då hoppade hon förbi! annars var hon duktig! jag märkte att hennes kondikon inte är så bra, för efter jag hade galopperat och tryckt på henne lite vart hon helt anfådd! Någon dag i veckan ska jag rida dressyr i ridhus för första gången i vinter eller vad man säger. har bara kunnat rida i skogen pga. all dumm snö.. finns inget ridhus i stallet jag har Gucci, så vi måste åka till ett annat stall där det finns ridhus!

kompisar.

äkta vänner! behöver man skriva mer?

Ponnyakuten 3!

Nu kan man börja söka till ponnyakuten 3! längtar nästan efter att det ska börja gå på tv! love ponnyakuten!


dagens bild!

ps, ska jag fortsätta lägga upp dagens bild? Vill ni ha dagens-fail-bilder istället? hehe. ni får framföra eran åsikt via en kommentar! :D

videos

Jag håller på att lägga upp gamla & nya videos jag hittade på datan på videofy. Ni får gärna kolla på dom. länkar inte till klippen utan till sidan. så kolla här! finns många nya videos!

sommartid

Hejsaaan! har ni ställt fram klockan? Nu är det ju sommartid! och det innebär att det kommer vara ljust till typ halv åtta på kvällarna!
Snart ska jag åka till stallet ska rida ut med Malin. Hon har sin häst i ett stall rätt långt bort, så jag vet inte riktigt hur vi ska rida, men vi ska mötas sen får vi se hur det blir! Hoppas Gucci är snäll idag och inte blir elak och sparkas! eller bockar för mycket så jag håller på att ramla av.. fast jag vill inte att hon ska vara ledsen och tråkig och bara springa utan att busa eller så.
gammal bild

Godmorgon

Igår skrev jag 12 inlägg! Bara så att ni vet.^^

Iallafall, vaknade precis så jag har sovit rätt länge inatt vilket är jätte skönt. Idag ska jag åka med pappa till skogår centrum och köpa godis och läsk inför resan. Sedan åker jag till mamma och vi åker till Flippan. Sedan när jag kommer hem från Flippan packar jag det allra sista och åker sedan till Elin och sover där.

Idag kommer det inte så mycket uppdatering från min sida så jag hoppas att cornelia bloggar mer! ;)

Kanske ger er några tidsinställda!




kortis

hejhej! har ridit ut lite idag & det gick bra! sen var jag på bio. såg never say never, ni vet justin biebers film! nu är ingrid & sandra här och vi ska nog snart sova. för jag är så trött att jag håller på att dö!

förlåt för tråkigt inlägg.

Här kommer videon!

Bara för att jag är rätt så grym så lyckades jag tillslut att ladda upp filmen på Videofy efter mycket tjaffs med datorn och mycket tålamod så lyckades jag faktiskt. Så nu är jag rätt stolt!





Earth Hour

Ni ska väl släcka på Earth Hour? Jag tror att vi ska! Stänger av datorn nu, video och dagens ridpass på flippan kommer senare ikväll då eller imorgon!




Jäkla skit!

Jag kan inte ladda upp min video på videofy så det får väl bli på youtube istället... Varför fungerar ingenting för?


Teorin

Hade som sagt teori idag och det var väldigt roligt och lärorikt på samma gång. Jag hade först voltige på Adette och sedan sitsträning på Britta. På voltigen så skulle 2 andra i gruppen säga vad jag skulle göra, typ sitta bakochfram, damsadel, blunda osv. Väldigt kul. Vi skulle hoppa upp medans Adette travade och jag kom upp på första försöket. Skulle sedan saxa i skritt och jag som aldrig hade saxat, klarade det på första försöket då också! Skulle sedan sitta bak och fram, och då så säger Jossan och de två andra eleverna att jag ska galoppera, bakochfram, och det är det absolut roligaste jag har gjort på länge haha! Sen travade adette jätte fort så jag trodde att jag skulle ramla av. Slutade voltigen genom att stå på adettes rygg och hon var så snäll.

Sedan hade jag sitsträning på Britta och då skulle också 2 tjejer stå och säga vad man skulle förbättra med sitsen. Det gick väl sådär och traven gick väl halft som halft. Iallafall var Britta så duktig och det var jätte roligt!

Video kommer strax när jag fått in en låt!


Dålig bild, då den kommer från videon


Trött, förkyld och hostig..

Jag blev rätt hängig efter stallet eftersom att jag har vart igång hela dagen! Jag åkte från Flippan runt halv 5 sedan åkte jag och mamma till Willys och handlade mat. Sedan skjutsade mamma hem mig till pappa. Kom väl hem för drygt 45 minuter sedan. När jag kom hem så bytte och om och nu har jag suttit och fixat ihop en video från teorin som kommer upp snart! Men nu ska jag äta!


Hemmåt

Nu bar det nog av hemmåt från Flippan. Jag har ingen aning om vart jag red och hur det gick, eftersom att när jag skriver det här sitter jag i min säng och klockan är 09.22. Haha, så tidsinställt alltså. Iallafall, så hoppas vi på bilder och jag är nog alldeles strax hemma. Jag antar att jag ska äta lite först och byta om innan jag sätter mig ner vid datorn och bloggar.

Men visst är jag duktig som förbereder massa tidsinställda inlägg. Tror att det här är mitt sjätte inlägg för dagen, och mer kommer det! Man kan ju inte alls klaga på att vi har dålig uppdatering nu! ;)




Mot nästa stall!

Nu sitter jag och mamma säkert i bilen påväg till Flippan. Eftersom att det här också är ett tidsinställt inlägg så vet jag inte säkert vad vi gjorde på teorin. Idag tror jag inte att vi har så bråttom hos Flippan, om inte mamma vill hem förståss. Jag ska kolla så att såret inte har blivit värre och så ska jag tvätta det lite och kolla så att hon inte är öm eller haltar. Men det tror jag inte eftersom att hon inte var det igår, men man kan aldrig vara nog försiktig med de små liven. 

Rider i ridhuset idag, hoppas jag om det inte är träning. Mamma fottar förhoppningsvis ett par bilder också! Men några bilder knäpper hon nog. Om det inte blir uteritt förståss då det är väldigt svårt att hinna med min och Flippans takt och Flippan har inte tid att stå still ute heller för den delen!

 


Teori- time!

Om vi ska göra samma sak som i tisdagsgruppen gjorde har vi nog sitsträning och voltige. Så nu står jag ändra och longerar, sitter på en häst eller tittar när någon annan rider eller longerar och väntar på min tur. Som ni märker ät detta ett tidsinställt inlägg. Iallafall, jag ska fråga mamma om hon kan fotta så att ni kanske får lite bilder från teorin om det nu är sitsträning och voltige.

Direkt efter teorin åker jag och mamma till Flippan. Då får hon fotta mig därmed! ^^ Min mamma är så snäll som oftast ställer upp att fotta när jag rider!

Jag bloggar mer när jag kommer hem sedan, men jnågra tidsinställda ska ni allt få!




Morgonens bild

Jag kör en morgonens bild idag, för det kanske kommer en dagens bild från min sida lite senare!




Video på min och Flippan

Förra videon som Cornelia filmade på mig och Flippan!



När vi ska filma när vi rider igen så kommer också en före och efter video. Alltså hur det såg ut första gången vi filmade och hur det ser ut nu när vi filmar!


Grejer från Hööks



Jag ligger i sängen och kollar på lite snygga saker från Hööks, som jag gärna skulle vilja införskaffa och fylla min hästgarderob med!


Tunnare fleeceväst nu under våren, och även till hösten
199:-


HV polo Piké till sommaren
599:-


Morgonpigg!

Jag vaknade för drygt en kvart sedan, men jag försökte somna om, vilket inte gick så idare värst bra. Menmen.. Idag ska jag åka till Ågesta och ha teori, sedan åker jag till Flippan. Jag hoppas att jag kan rida i ridhuset, att det inte är några lektioner. Sedan åker jag hem igen och fortsätter min packning. Gå igenom allt så att jag inte har glömt något!




mitt allt.

jag älskar Gucci så obeskrivligt mycket. jag vet inte vad jag skulle göra utan henne. Vad som en händer kommer jag alltid att älska henne mest, ingen kan ändra på det. Jag vill aldrig skiljas från henne, jag ska aldrig skiljas från henne. även om det kommer att ske... men nu ska jag tänka i nutid. och GUcci betyder absolut mest & jag älskar henne mäst! no matter what!

Flopp från min och Flippans sida

Hittade en typisk failbild på mig och Flippan. Såg att Cornelia la in failbilder, så jag bjuder er också på en failbild.




2 FAILbilder från idag!

FINA VAAA? :) undrar vad jag och älskling gör.. hon ser ganska plågad ut på den understa! :(

Morgondagens ridpass

Imorgon ser min dag ut så att jag ska först rida kl. 12. Eller vi har snarare teori. Jag missade ju min teori i tisdags eftersom att jag var sjuk, så jag hoppas verkligen att vi gör samma sak, så att jag inte missar något.

Sedan åker jag till Flippan med mamma och då hoppas jag verkligen att jag kan rida i ridhuset och att mamma kan fotta mig, så att ni får lite nya bilder snart! Ska fortsätta att jobba med galoppen hade jag tänkt. Jag brukar typ bara galoppera några varv i början eller i slutet i varje varv, sen inget mer. För jag har finslipat mer på skritt och trav. Men nu ska jag finslipa mer på galoppen!

Sedan ska jag åka med pappa till skogås centrum och ta ut pengar till falun, och köpa godis, läsk och sånt till buss resan!





Uteritt med busfröt

Red ut, mamma gick med. vände in på en "äng" Och då gör hon såklart vääärldens största bocksprång helt från ingenstans? sen var hon skitpigg & galet busig! bockade hela tiden! hon har aldrig bockat såhär mycket & stora bocksprång! hon var vääääldigt glad och bara sprang och busade! sen red jag lite dressyr.. alltså pyttelite. red på en volt men hon var så pigg och ville inte jobba. hon var lite småstissig och ville bara springa! tränade också på att stå stilla. Mamma fottade lite, men hon tog sönder mitt objektiv! så jag har inget nu! eller joo jag har tele-objektivet.

Juste, red med flätade lädertyglar.. aj vad ont det gjorde i fingrarna när hon bockade...

Packningen inför falun

Jag har haft fullt upp den här kvällen med att packa till falun. Trodde/tror att jag aldrig kommer bli klar, men nu börjar det likna packning iallafall, och jag har skrivit en packlista så jag vet vad jag har packat och ta med mig till Falun så jag vet vad som ska med hem också, haha! Skratta inte...!



Jag är verkligen jätte dålig på att packa...


Galna ponny!

Red ut idag för det var träning i ridhuset hela tiden så jag valde att rida ut. Hon har vilat 2 dagar så hon var mer eller mindre galen! Super pigg, verkligen. Iallafall, jag red bort mot gravfältet. Påvägen dit så travade jag på en liten stig och så kommer jag till en kurva och självklart så kommer en cyklist i kurvan så Flippan blev lite rätt och hoppade åt sidan, in i ett par grenar. Men jag tänkte inte mer på det och vi red vidare. Jag jobbade henne mer än vad jag brukar göra men hon var så himla pigg och taktade och bet tag i väster för att hon skulle "kolla" på något åt höger. Jobbade rätt mycket i galopp eftersom att jag inte brukar jobba mycket galopp efter skadan och nu tänkte jag stärka henne lite i galoppen. Så jag började med att fatta galopp från skritt och bröt av efter en bit till skritt och gjorde om samma övning ett par gånger. Sedan blev hon lite loj och då gjorde jag samma sak från halt. Det gick faktiskt mycket bra! Sedan travade jag också såklart. Och skrittade hela vägen hem. Hon taktade typ hela tiden så jag tränade att göra halter och tog fram handen som beröm och då skulle hon inte börja gå när jag lättade, vilket hon oftast gör när man rider ut. Det gick inte så vidare bra, men när jag tillslut fick till en halt och kunde lätta utan att hon gick så slutade jag. Sen red jag förbi stallet och red uppåt en liten bit och vände och red hem.  Var ute i drygt en timme.

Sedan när jag kom in och skulle ta av benskydden så märkte jag att hon hade fått ett litet sår på höger bak. Först blev jag jätte rädd, men sedan tvättade jag rent det och det rann ut lite mer blod vilket var bra så att bakterierna kom ut. Sedan tvättade jag det med laktacyl och torkade benet. Såret vad på kotan förästen. Iallafall, sedan klämde jag och tryckte och hon reagerade inte för fem öre och när jag ledde henne in i boxen kollade jag en extra gång om hon var halt, eftersom att jag inte hade kännt något alls när jag red och hon var heller inte halt. Sedan packade jag ihop och innan jag gick kollade jag såret igen och det var lite rött av blodet men det hade inte kommit mer så det var ingen fara!

Ska kolla det imorgon också innan jag rider och tvätta rent! :) Blev inga bilder heller för att min kamera hade dött -.-


 



 


blabla

Ska till stallet & rida nu! jag hade en jättejobbig dag i skolan, typ. fast vi hade lunch i typ 3 och en halv timme! det va fett skönt. Har fått ett paket på posten som vi ska hämta ikväll. vet inte vad det är. men kanske ett par skor, ridbyxor&jacka eller nått från tradera(?) spännande alltså! jaja nu ska jag äta sen får mamma köra mig till stalelt! ciao.

dagens bild!


Jag HATAR snö!

Snöstorm ute och jag hatar det verkligen! Det skulle ju bli vår nu!


Ska strax till stallet

Nu är jag hemma från farsta. Handlade inte alls mycket men ändå gick allt på ca 300 spänn.

Det jag köpte är:
* Shampoo & Balsam- Elvital 79:- (för båda)


*
Hårnålar- H&M 19,50 :-

* Saker till slöjden i falun- Panduro 114:-

* Strumpbyxor- Bikbok 99:-



Hektisk dag framför mig

Godmorron. Jag har en rätt hektisk dag framför mig. Jag ska åka till farsta när dom öppnar, kl. 10 och då ska jag köpa saker inför falun som jag inte har. Efter det ska jag hem och byta om till stallkläder och sedan skjutsar pappa mig till Flippan.

Jag ska rida i ridhuset idag så jag hoppas verkligen att det inte är några lektioner därinne då. Jag önskar att någon kunde följa med och fotta men tror inte det eftersom att inga är lediga idag.

<3


Skisser inför Falun

Nu har jag suttit och ritat skisser till falun som vi behöver ha med oss till sy/trä slöjden. Jag ska ha träslöjd så vi ska göra smycket. Har massor av idéer så jag hoppas att det blir bra!

Nu ska jag packa ner skisserna och sedan gå och lägga mig. Jag ska hinna åka till farsta imorgon innan jag åker till Flippan.


Syns inte så tydligt då bilden är tagen med webben..


Godnatt


Gucci vilar

sådärja, tjenare! hemma nu. trodde jag skulle frysa ihjäl... tunna leggings, sommarskor typ och bara kortärmad tröja och skinnjacka. konstigt att jag frös? eller? Handlade rätt så mycket, men fyndade väldigt billigt!
Gucci ska vila idag, så mamma ska åka och mocka och så så kan jag vara hemma och chilla.. hahah chilla...

Det här köpte jag. jeansen från weekday/cheap monday, tröjorna från bikbok, tshits & klänning från H&M.

Underbara skolkamrater!

Jag har nog världens roligaste skolkompisar! ska bli så jädrans kul uppe i Falun med dem! :D


Svar på frågestunden!

Matilda om Frågestund!:

Vad anser ni är roligast inom ridningen? Alltså hoppa, dressyr, rida ut osv :)

Hur brukar ni känna efter ett riktigt bra ridpass?
Puss på er finaste <3
Favorit ämne i skolan? =)
Sofi om Frågestund!:
Hur kom ni på att starta blogg tillsammans ;)<3
Loooove u mina underbaraste <3<3
ylva om Frågestund!:
hur kom ni på namnet till bloggen? =)
Bella-skötare på welsh-montainponnyn Amour om Frågestund!:
hur gamla är ni?
kan ni berätta bra och dpligt om era hästar? en sak om varje :D
satsar ni på hoppning eller dressyr?
vad tycker ni om min blogg?
kram <3
sanna- hästblogg  ([email protected]) om Frågestund!:
inte läst eran blogg innan så..
hur länge har ni ridit?
vad fick er att börja rida?
hur länge har nu haft era hästar?
hur gammla är hästarna?
vilket tkr ni bäst om, dressyr eller hoppning?
där va lite frågor!
Ellen om Frågestund!:
hur länge har ni ridit? har ju inte läst bloggen förr, så vad inriktar ni er mest på - hoppning eller dressyr? :)
Pernilla om Frågestund!:
Till Emma: hur länge har du ridit?:) När blev du medryttare på flippan? Till cornelia : ska du ut och tävla snart?:D för det skulle vara super kul! Ska du på något ridläger i sommar? :)
ingrid om Frågestund!:
När började ni rida och varför?
Vad tycker ni att ni är absolut bäst på ridningen och absolut sämst på?
Har ni nåt bra tips på hur man tar hand om hästen.. konstigt ställd fråga men asså typ hur ni brukar tvätta svansen, foder eller ah, nåt sånt :)
Varför är ni så grymma på rida och så himla söta
Vad anser ni är roligast inom ridningen? Alltså hoppa, dressyr, rida ut osv :)
Cornelia: Jag tycker om allt, beror lite på hur jag känner mig! älskar att vara ute och rejsa i skogen & busrida. Men älskar också att träna stenhårt och verkligen känna att man lyckas!
Emma: Jag är en dressyrfantast. Jag älskar att känna att jag blir bättre och jag känner oftare att jag utvecklas i dressyren än vad jag gör i hoppningen. Och som Cornelia så älskar jag också att rida ut, och jag kan inte låta bli att galoppera på stora ängar!

Hur brukar ni känna efter ett riktigt bra ridpass?
Cornelia: Nöjd & Glad. fast om det går dåligt blir jag mer peppad och vill åka & träna. hehe.
Emma: När ett ridpass har gått riktigt bra blir jag överlycklig och kan prata om hur bra det gick resten av dagen! Jag blir också jätte peppad till nästa pass för då vill jag göra ännu bättre ifrån mig. Jag älskar känslan när man lyckas!

Favorit ämne i skolan? =)
Cornelia: Hmm... inget.
Emma: Mitt favoritämne är bild, eftersom att jag älskar att måla och skapa saker med mina händer! Slöjd är inte heller så dåligt!

Hur kom ni på att starta blogg tillsammans ;)<3
Ojoj.. Ingen aning! Vi har gjort mycket tillsammans när det gäller att göra saker på internet, haha! Som tex. Ha ett stall tillsammans på stallet.se!

Hur kom ni på namnet till bloggen? =)
Det var Emma som kom på det, det är lixom först C för "Cornelia", sen "och", och sen E för "Emma"! hänger ni med? C och E s ;)

Hur gamla är ni?
Båda är 95:or! Emma har redan fyllt 16 och Cornelia är fortfarande bara 15!

Kan ni berätta bra och dåligt om era hästar? en sak om varje :D
Gucci: Det bra med Gucci är att hon är Bäst, dåligt är att hon ibland kan bli lite seg.
Flippan: Självklart tycker jag att Flippan är bäst, haha! Men det bra med Flippan är att hon är väldigt positiv med allt man gör! Hon älskar att arbeta och kan göra det i timmar! Hon har en egen personlighet och vem som helst kan inte sitta upp på henne då hon är en pryd liten dam! Det "mindre bra" är att hon blir så hyper vid uteritter att hon kan takta hela vägen hem.

Satsar ni på hoppning eller dressyr?
Cornelia: Båda faktist.. Fast dressyr är nog det som vi kommer komma längst inom verkar det som just nu!
Emma: Jag satsar ju mer på dressyren. Känner att både jag och Flippan är små dressyrtanter! ;)

Hur länge har ni ridit?
Cornelia: Hela livet, fast jag började rida regelbundet på ridskolan från att jag var 6 år!
Emma: Jag började rida på Skutan gård varje söndag när jag var 5-6 år gammal, men började rida på ridskola när jag var 7, tror jag!

Vad fick er att börja rida?
Cornelia: Jag tror att det var för att flera i min släkt red. Min faster hade en häst som jag fick rida på och sen sa jag att jag ville börja på Ågesta där min kusin red!
Emma: Min mamma! Min mamma har ridit hela sitt liv så hon var den som fick upp både mig och min syster på hästryggarna. Jag är henne evigt tacksam att hon fick mig att börja rida!

Hur länge har ni haft era hästar?'
Cornelia: Sen oktober bara, men det känns som mycket mycket längre! Träffar ju henne varje dag!
Emma: Jag äger ju inte Flippan, hon är min medryttarhäst. Men jag har vart medryttare sedan slutet av Augusti 2010 tror jag!
Hur gammla är hästarna?
Gucci är 6 år & Flippan är 15 år!

Vilket tycker ni bäst om, dressyr eller hoppning?
Cornelia: Somsagt båda!
Emma: Dressyr!

Hur länge har ni ridit? har ju inte läst bloggen förr, så vad inriktar ni er mest på - hoppning eller dressyr? :)
Cornelia: båda, vill prova påatt tävla både och!
Emma: Som jag skrev som svar på frågan över, jag är dressyrtant! haha

Till Emma: hur länge har du ridit?:) När blev du medryttare på flippan?
Jag har ridit i 8-9 år skulle jag tippa på! Jag blev medryttare på henne i slutet av augusti 2010!

Till cornelia : ska du ut och tävla snart?:D för det skulle vara super kul! Ska du på något ridläger i sommar? :)
Ja, jag har inte anmält mig så mycket och nu börjar det bli fullt på alla tävlingar.. Men dressyren på Ågesta! Jag ska till Trosa ridsällskap/ Trosa Ridskola på ridläger med Sandra & Ingrid!

När började ni rida och varför?
Cornelia: jag bara bestämde mig för det, och många i släkten red ju!
Emma: För länge sedan, haha. Min mamma fick mig att börja rida :)

Vad tycker ni att ni är absolut bäst på ridningen och absolut sämst på?
Cornelia: det sämsta är att jag inte kan ta kritik jag fattar inte när nån säger åt mig vad jag ska göra och så blir jag jättelätt ledsen och irriterad när jag gör fel. bra är väll att jag är rätt bra på att följ med och sitta kvar på dom flesta hästar, om dom typ bockar ellr hoppar stort på ett hinder!
Emma: Det jag är sämst på är väl lite samma som Cornelia. Jag hatar när någon ger mig tips, jag känner mig dålig då. Min attetyd blir inte så jätte rolig när det går dåligt, men den har blivit bättre! Ridmässigt är det sämsta att min högerhand är lite för "nappande", jag har gärna glapp på tygeln och att jag kollar ner!
Det bästa är att jag alltid gör mitt bästa, jag ger aldrig upp hur dåligt det än går. Jag låter aldrig min ilska över hur dåligt det går gå ut över hästen. Ger den lika mycket beröm iallafall. Jag är positiv inför varje ridpass! Ridmässigt är det bästa att jag har lätt för att sitta ner på skumpiga hästar, mina skänklar har oftast ett bra läge.

Har ni nåt bra tips på hur man tar hand om hästen.. konstigt ställd fråga men asså typ hur ni brukar tvätta svansen, foder eller ah, nåt sånt :)
Man gosar mycket med dom! Och så frågar man erfarna människor om hjälp om man känner sig osäker på någonting! Inte bygga din och din häst relation av godis. Hästen ska inte tycka om dig bara för att du ger den godis ofta. Rykta, prata, pussa, klappa och beröm hästen. Rykta är väldigt bra, inte bara för hästens blodcirkulation utan det stärker också erat band!

Varför är ni så grymma på rida och så himla söta?
Tack, vad snällt sagt! Vi föddes så. Nej vi skojar bara! ^^

tack Ingrid, Pernillapatricia, Sara, Sofi, Matilda, Ylva, Bella, Sanna, Ellen för att ni ställde frågor!


Kom på en grej

Snart är den en vecka sedan jag red.. Det känns som om det var en evighet sen! Red sist förra söndagen. Men jag ska ju få rida imorgon, så jag är glad iallafall!




dagens bild!


Hööks vs Catago?



Många tycker att Hööks ridstövlar Läderstövlar Active CRW är kopior utav Tretorn Advace. Det kan jag väl hålla med om till en viss del. Jag tycker att Hööks ridstövlar är mer kopior utav Catago Ofir. Dessa har inga snörningar som Tretorn har och har dragkedja och resår på ungefär samma ställe.

Vad tycker ni? Är Hööks stövlar kopior utav Tretorn Advance
eller Catago Ofir?

 



Tar hand om mig själv

Just nu sitter jag och tar hand om mig själv. Jag har precis duschat och nu sitter jag med ansiktsmask, ska måla naglarna, noppa ögonbrynen osv. Jätte skönt och det var jätte länge sen jag tog hand om mig själv och inte någon annan. Jag tänkte att det kanske gör mig friskare, jag känner mig iallafall piggare!

Brukar ni ta en dag eller kväll där ni tar hand om er själva?


Ansiktsmasken jag använder just nu! Jätte bra och luktar super gott!


2 färgad skoning


Jag var inne och kollade lite på Hippson.se och hittade ett par rätt så udda ridbyxor från Catago. Själv tycker jag att det är diss på dom, eftersom att jag gärna vill ha samma färg på skoning som på själva ridbyxorna. Jag tycker att dom är mer för hoppryttare än för dressyr ryttare. Kan inte tänka mig att en dressyrryttare kommer in med dessa på en tävlingsbana. Sen är ju som sagt smaken som baken, delad!

Vad tycker ni om dessa ridbyxor?




Torsdag 24/3- 2011

Godmorgon! Idag mår jag mycket bättre vilket är jätte skönt, så jag ska rida Flippan imorgon! Min dag är inte så annorlunda mot vad den var igår. Jag ska börja packa lite inför falun iallafall så att jag är säker på att jag inte glömmer något.

Helgen kommer se ut såhär för mig

Fredag-
Studiedag (förbereda allt inför Falun), åka och rida Flippan.

Lördag-
Teori istället för ridning kl. 12 på Ågesta. Sedan åker jag till Flippan.

Söndag-
Åker först och rider Flippan. Sedan packar jag det sista och åker sen till Elin och sover där!

Jag ska försöka blogga från Elin så att ni får uppdatering innan jag åker till Falun!




planering

måndag: vaccinerades, red inte.
tisdag: promenad i skogen.
onsdag: barbackatur.
torsdag: lugn uteritt eller vila?
fredag: lugn uteritt.
lördag: åka till ridhuset & rida dressyr?
söndag: uteritt med Malin!
måndag: teori lektion på Ågesta. Gucci vilar eller kort uteritt.

Det är det här jag har planerat änsålänge! Kommer typ inte bli så följd eftersom jag har väldigt svårt att följa planeringar!


goddag

Godmorgon. Jag har varit i stallet och morgonfodrat nu! så nu ska jag bara sitta och  vänta tills det är dags att knalla iväg till skolan. Efter skolan ska jag nog åka med Rebecka till stan och se om jag hittar något billigt att köpa för mina 10000 tjugolappar som jag har i fickan! Sen får vi se hur det blir med Gucci. men jag rider nog ut lite lungt om jag hinner innan det blir mörkt!


sov sött

jag ska sova nu är skiiittrött. Mina hörlurar är borta och jag blir galen för jag har letat överallt! imorgon är det torsdag, bara så ni vet! godnatt..

Dagens bild!

Jag kör en "Cornelia" och lägger upp en dagens bild!




barbacka på galning

Skrittade ut men Emelie & Lavenza. Jag red barbacka. Gucci var jätteduktig. Men sen när vi kom hem igen var putte (en bebishäst) på ridbanan och busade så Gucci vart helt galen. Och samtidigt som han hoppade och bockade gjorde Gucci också det! Hon vart helt galen och bara hoppade runt och bockade & stegrade. haha. men sen hoppade jag av typ mitt i ett bocksprång för jag orkade inte ramla av. Då busade hon runt mig istället. knasigasöthäst! har tyvär inga bilder.. :(


min dag idag!

Hejsan, var i stallet ensam fett länge! det var läskigt! skrievr dagens ridpass snart. Gucci får ha benlindor på sig inatt så hon får det lite mysigt, & så ska hon ha ett tunnare täcke & börja gå naken när det är varmt! Eller nej kanske inte.. eftersom hagen är väldigt lerig. men kanske någon solig dag!

Vad tycks?

Vad tycker ni om nia blogg designen? Själv är jag rätt så nöjd. Förlåt för dålig uppdatering, men jag har ju suttit i timmar och jobbat med designen. Det brukar inte ta så jätte lång tid men jag fastnade hela tiden och visste inte hur jag skulle göra.


Vad tycker ni?


Ny header och design på G!

Jag vet, jag vet. Jag har ju precis gjort en ny, men jag har haft så tråkigt under dagen så jag har suttit och gjort en ny. Jag hade rätt brist på idéer, så det blir rätt lik den vi har nu i bilder och sånt. Men jag tycker det är lite roligt att byta design, och inte ha samma gamla hela tiden och aldrig byta ^^


En liten smygtitt, hähä


dagens bild!


Godmorgon alla glada...!

...ledsna såklart. Jag vaknade för drygt 2 timmar sedan men jag har haft rätt ont i huvudet så jag ville inte sitta vid datorn då. Min dag ser väl inte så speciell ut. Bara ligga hemma och ruttna.

Jag mår bättre nu, så jag ska gå hem till pappa innan jag blir risig igen. Då ska jag väl jobba lite i photoshop, fördriva tiden lite. Kanske måla en bild på Flippan! Haha, vi får se vad jag gör..




Ögon och näsan rinner

Stänger av nu för jag känner mig rätt så krasslig. Vi hörs imorgon!




promenad

var ute och gick med bebis idag, först lite i skogen & då åt hon lite gräs som har växt fram, och sen på vägen. Sen blev hon helt galen för att det kom en bil.. Hon är jättesnäll när jag sitter på och helt orädd, men såfort jag går brevid blir hon jätterädd och hoppar runt mig! jag blir nästan intrasslad i grimskaftet. knashest♥

Frågestund!

fråga oss vad ni vill! svar kommer när det är tillräckligt många frågor!


Falun v. 13

Juste, jag har glömt att berätta för er att jag åker iväg till Falun med skolan nästa vecka. Så jag är borta måndag till fredag och då kommer jag inte att blogga under den tiden eftersom att vi gör skolarbete däruppe och har lektioner osv. Men på kvällarna har vi inget och det finns en data sal så jag ska försöka slänga upp ett inlägg då och då!




När min pålle ska ge en puss, då blir det en ordentlig puss!


promenad med finaste.

Idag blir det en promenad eller skrittur med Gucci eftersom hon vaccinerades igår! :)
Gucci jag älskar dig mest av allt på hela jorden! Det är du som alltid finns här och aldrig sviker..♥

dagens bild!


Mia´s ridsport



Vad tycker ni om Mia´s ridsports produkter? Jag tycker att dom har super snygga schabrak och benlindor och även fina täcken. Det är lätt att matcha sina schabrak och benlindor eftersom att schabraken finns i samma färger som i benlindorna. Och dom har även massor av roliga och fina färger! Flippan har paddar, schabrak och jag tror också att hon har lindor från Mia´s.

De färger jag skulle vilja ha i schabrak+lindor är:
- Vinröd
- Gult
- Kitt
- Vanilj
- Ljuslila
- Limegrön

Jag tycker att alla färger är väldigt fina!





Vad tycker ni om dessa schabrak och lindor?


några såkallade failbilder...


Sushi-time!

Just nu sitter jag i soffan och äter sushi som jag köpte påvägen hem från vårdcentralen. Det är så j'vla jobbigt på vårdcentraler. Jag var där i 1 timme! Man fick ju vänta 20 minuter varje gång jag skulle någonstans. Först skulle jag ju in och prata med läkare. Hon var 10 minuter sen. Sen efter det skulle jag in på labb och då fick jag vänta 20 minuter. Jag var där inne och tog blodprover osv. Sedan fick jag gå ut i vänterummet och vänta ytterligare en kvart på att få träffa min läkare igen! Suck. Jaja, jag har iallafall inte halsfluss, bara ett virus och min läkare sa att jag inte får utföra något fysikt och inte idrotta. Så jag får inte åka till flippan innan jag blir frisk :(

Jag hoppas att jag är frisk på torsdag iallafall!




dagens-vill-jätte-mycket-ha!


Hemma idag igen

Jag blir hemma från skolan idag igen. Jag var hos vårdcentralen kl.8 och bokade tid så nu ska jag dit igen kl. 10.15. Jag mår dock lite bättre nu, men jag har blivit jätte förkyld och hostar fortfarande. Sov jätte dåligt inatt, då febern kom och gick hela tiden så när febern gick ner blev jag jätte varm och svettades och sedan en liten stund senare steg febern och jag började frysa jätte mycket. Klockan halv fem på morgonen så vaknar jag av att jag har svårt att andas för att det gjorde så ont i halsen så jag fick väcka mamma så hon fick hämta ipren, té, vatten och papper som jag kunde snyta mig med. Sedan kunde jag inte somna om så jag låg och läste i Kyra Kyrklunds bok.

Gick upp kl. 7 lite drygt och jag är jätte trött. Idag ska jag inte göra så mycket. Kommer att blogga så mycket jag orkar. Nu känner jag att det här inlägget var väldigt tråkigt så jag slutar!




Film- och fotodag?

Skulle ni vilja att vi skulle ha en film- och fotodag som vi hade förut då vi filmade när vi rider och tog bilder? Det skulle innebära att ni fick videosar och även massvis med bilder! Vill ni det?


Bilder från förra gången vi fottade och filmade varandra!


Inte halsfluss!

Usch, jag hatar verkligen att vara sjuk. Imorgon måste jag till vårdcentralen så jag och mamma ska dit kl. 8 på morgonen och kolla om jag har halsfluss eller inte så att jag kan få pencilin isåfall. Åh, hoppas verkligen inte det för då kanske jag inte kan rida Flippan och jag vill verkligen åka dit så jag hoppas verkligen av hela mitt hjärta att det inte är halsfluss. Usch och fy, det här händer bara mig!


Jag älskar dig fina ponny


vill rida!

Åhh kan ju inte rida på ett par dagar men är jätte rid sugen! åhhh :O

vaccinerad häst , nu pluggdax..

jag glömde, GLÖMDE. Gucci skulle Vaccineras idag! Så nu är hon vaccinerad & klar att tävla i ett helt år! Idag & imorgon får hon vila. sen blir det promenader och så. så om ungefär en vecka börjar jag rida som vanligt. begriper inte hur folk kan sätta igång sina hästar direkt efter sprutan & rida som vanligt! Ikväll ska jag till Ågesta & rida där. Men först ska jag plugga. men jag har jättesvårt att lära mig saker och att formulera mig när jag ska skriva om saker. Men det är bara att bita ihop & kämpa..

svar på kommentar,

svar Joo, man får tävla med sitt namn, presic som du får tävla med ridklubbens namn. Men man får inte ha för mycket reklam på sig eller vad man ska säga! så man får tävla med sitt namn, hästens namn, eller ridklubbens namn hur stort som helst, men ej ett märke/logga från något företag om man inte har sponsorsavtal. Fast jag tror inte att dom skulle bry sig och mäta och så på mindre tävlingar, så tror inte man behöver vara så jättenoga med märkets storlek.

Gårdagens uteritt

Igår red jag ut med Flippan eftersom att det var ett sånt strålande fint väder! Hon var lika pigg som vanligt. Jag red runt ängen och red nästan förbi stallet där Focus stod! Sedan red vi tillbaka och red mera på ängen. Hon var som en katapult när vi skulle galoppera lite på ängen så jag var tvungen att hålla in henne rätt mycket men det var helt underbart och hon bara sprudlade med energi!

När jag väl fick henne att lugna sig och skritta så skrittade jag på långa tyglar. Jobbade henne inte alls så mycket för jag ville att hon skulle få en rolig uteritt och få springa av sig lite! Jag satt och pratade med Flippan och sjöng massor av olika låtar, haha! Flippan var lika glad trots att hon fick lyssna få min fruktansvärda sång!  




Min busponny fastnade inte på bild igår! Hon är lika fin ändå!♥




dagens bild!


GLÖM INTE...!

Glöm inte att följ våran blogg via Bloglovin!

bloglovin


coolt?

Min mamma är med i styrelsen för Ågesta Ridklubb & hon gör hemsidan! Så det är tusen bilder på mig där faktist! lite coolt?
jag & Kadett (shettis) för lääänge sen.

v. 12- Ridmässigt

Jag tänkte bara skriva om hur min vecka kommer se ut ridmässigt.

Tisdag-
Ingen ridning för min del då jag antagligen fortfarande är sjuk, så jag avbokar min ridning..

Onsdag-
Jag ska till Flippan. Om jag mår bättre så rider jag ett ridpass, men annars tar jag en promenad med henne och åker och mockar och myser med henne.


Torsdag-
Åka till Flippan (har henne onsdag- söndag).  Om jag fortfarande känner mig hängig så rider jag nog ut och joggar henne eftersom att jag säkert mår bättre på torsdag. Bara jag inte har feber så ska det nog funka utmärkt att rida!



Fredag-
Eftersom att jag är ledig på fredag så ska jag först till min kompis Elin och fixa en sak och sen efter det åker jag direkt till Flippan. Då rider jag nog ett dressyrpass i ridhuset och tränar mer på programdelar och kanske rider igenom LB:2 programmet.



Lördag-
Först är det ridning som vanligt kl. 12 och sedan åker jag till min favorit pålle! Vi får se hur vädret är.  Om det är strålande så blir det uteritt eftersom att Flippan älskar att springa av sig utomhus!



Söndag-
Det blir antagligen ridning i ridhuset eftersom att jag måste träna inför tävlingen!




Rött med Kingsland!

Är det bara jag som tycker att röd är en snygg färg på ridkläder? Här kommer lite snygga kläder som kommer från Kingsland! Allt med rött. Själv är jag inte så förtjust i röda ridbyxor och ridstövlar, men om man matchar det rätt kan det nog vara super fränt!








Även Cornelias röda Kingsland jacka som hon vill ha är super snygg!


Ridningen idag!

idag ska jag rida 2 gånger! Först Gucci bebis, blir nog lungn uteritt! Sen på ridskolan, där har vi hoppning & jag kommer troligtvis rida fettot Cindy! nej söta lilla Cindy vad elak jag känner mig, tur att hon inte kan läsa gulliplutthest! Måste såklart hoppa med dressyrsadel, tack ridskolan. hehe. Bilden är tagen igår!

Ritten från i lördags

Nu ska ni äntligen få ett inlägg om hur det gick i lördags när jag red Arnica. Tyvär fottade ingen...

Iallafall, det gick jätte bra att rida henne. Hon var super trevlig och väldigt balanserad och inte alls så vinglig. I början tyckte jag att det var fruktansvärt svårt att rida lätt eftersom att jag inte hade ridit en sån stor häst med ett så stort steg! Jag tänkte liksom, "hur ska jag kunna sitta ner i traven sen?" men jag hittade takten och rytmen mycket fortare än vad jag trodde att det skulle göra. I början red jag väldigt långsamt och höll in henne, men sedan när jag lät henne trava med energi så blev traven så mycket bättre!

Hon har ett väldigt svävande steg tycker jag och det gick jätte lätt att rida lätt och sitta ner efter ett tag då jag hittade takten. Galoppen gick väldigt bra faktiskt! Hon galopperade jätte lätt och man hörde knappt när hon satte ner hovarna i marken och galoppen var väldigt svävande!

Hon var så gullig, när jag skulle komma fram i trav tog hon nästan som ett galoppsprång. Vi gjorde öppnor och slutor och hon lyssnade jätte bra på ens hjälper, vilket var roligt.

Jag skulle jätte gärna vilja rida lilla Arnica igen! Hon var verkligen en super trevlig häst!


Förlåt för hemsk uppdatering!

Jag mådde inte alls bra igår. Jag hade feber, hostade sönder mina lungor och så hade jag huvudvärk. Jag orkade helt enkelt inte uppdatera mer igår.

Idag är jag hemma ifrån skolan för feber sitter i sig, och även min eländiga hosta. Iallafall, idag ska jag verkligen försöka uppdatera lite, så ofta jag orkar.
Cornelia är bäst som upptaderar så bra när jag inte kan!♥

Det kommer inlägg om när jag red Arnica i lördags, när jag red Flippan igår och så ska jag ge er fler inlägg!




dagens-vill-jätte-mycket-ha!


nu ska jag sova, zzzz

Godnatt! Nu ska jag sova.. skola imorgon, ush vad fort helgen gick! laddar upp med lite tidsinställda tills imorgon så kolla in bloggen då! denna ovisade bild från idag får ni kolla på undertiden tills dom tidsinställda dyker upp! snygg du är Gucci, <3

en upptäckt!

jag har gjort en upptäckt, Mina Dyon tyglar som jag köpte förut för 300 kronor, kostar ju igentligen 949 kronor... Vilket betyder att dom måsta satt fel pris & gett mig dom myyycket billigare! Ibland har man riktigt mycket tur!
Gummitygel 1/2" från Dyón - Dyón Collection
här är tyglarna, och här är en (gammal)bild när dom sitter på!

betygsätt outfiten!

Nu ska ni läsare få betygsätta outfiten, hur snygg & vad jag skulle ändrat på!

träns lyckås, tyglar Dyon, brösta granngården, sadel jacson, hopplatta lyckås, schabrak hansbo, skydd glengordon, boots lyckås, ridstövlar mountainhorse, ridbyxor hööks, jacka sjöhagen, ridväst charles owen, tröja musto, ridhjälm charles owen.

Så..... Vad tycker NI!?


beställt!

Juste vill ni veta vad jag har beställt? En jacka & ett par vita ridbyxor med namn brodyr! längtar tills det kommer!
Ladies Bomber Jacka Röd från Kingsland
åh äntligen får jag dig fiiiiiiiiiinaste röda jacka <3

3 bilder från tävlingen.

precis när jag hoppade upp, hon va ganska galen just då, men ett par bilder stog hon stilla på! Ni får ignorera min vackra min & sits!
På framhoppningen innan vi började hoppa!
Framhoppning, hindret ser jättelitet ut & Guccis ben ser jättelånga ut!
__________________________________________________________________________
Det blev ju inte clearround, men vi gick ju felfritt förra gången så får väll nöja oss med det! Först travhoppade vi 3an, Mitt fel! sen stoppade hon låångt ifrån 4an för att hon tyckte hindret var superläskigt! nosade lite sen tig tiden slut. Så hoppade om banan. travhoppade 3an igen, samma fel. resten av banan gick helt okej, kom fel på 5an, så rev och jag kom i obalans, resten gick super (vad jag kommer håg)
Direkt när jag kom ut från banan började jag tänka hur det gick, men jag kom knappt ihåg någonting, var helt tom i huvudet!

mysritt

Skrittade ut barbacka, Gucci var jättepigg. hon skötte sig extremt bra! Men helt pklötsligt kom 2 hästar med idioter till ryttare och gallopperade skrittade 2 meter förbi sen galopperade dom igen. så Gucci började hoppa och stegra (ganska självklart) och jag som satt där barbacka bara kastade mig av, för jag skulle aldrig kunnat hålla mig kvar barbacka!
hårigt! det är mitt ben om ni inte ser hehe.

internet igen!

oj har redan fått internet igen! det gick fort! mamma köpte en ny sak till mig! Den här var mycket billigare och har mycket bbättre mottagning, på den förra var det 1 eller 2 pluppar, nu är det 4!
idag i stallet var det kul, smörjde och fixade. sen var det meningen att vi skulle gå ut och gå tillsammans med johanna & lv men tydligen så nej.... Så red själv istället! skriver snart om ridpasset!

Farsta shopping

Jag och mamma var i farsta för att lämna tillbaka fridas skor och så skulle jag köpa en ny kameraväska och en foundation. Och så skulle jag kolla efter en piké att rida i, men jag hittade ingen piké eller kameraväska så jag fick med mig en foundation och en ögonbrynspenna med mig hem!

Ska strax byta om till stallkläder och sedan bär det av mot Flippan! Det är såpass varmt att jag tar min tunnare jacka idag! woho!




inget internet

hej jag har inte bloggat, för mitt internet är trasigt.... så jag kommmer inte kunna skriva så ofta.

tävlade igår, gick sådäär. kom dit gick banan och så, lasta ur och det gick bra sen sadla och fixa gick också bra. när jag hoppade upp var honn lixom pigg och ville springa runt typ. sen när vi kom till frsmridningen var hon seeeg. På framhoppningen vart hon vild och ville hoppa och springa, hoppade kryss och sen oxern, och då dprsng hon förbi men sen vände hon själv tillbsks och hoppsde så jag vart helt oberedd. sen hoppade jag och det gick jättebra. PÅ banan vsr hon lite trött. men sprang fort och vsr duktig, men när hon fick syn på ett blåvitt hinder bara stannade hon och kollade, min knasboll, gick fram och nosade och sen väntade jag på ny tid, så hoppade om hela banan med 1 rivning dock. Det känndes inte som att jag och gucci var ett. hon var så sladdrig och jag red inte tillräckligt bra. men jag är rätt så nöjd ändå!
kan inte lägga upp bilder från den här datan för den är helt mongo. kanske dröjer nån vecka tills jag får internet och kan blogga igen.eller längre tid..

Min gamla medryttarponny, Focus!

Jag satt och kollade igenom bilderna på mammas dator för att se om jag hittade några äldre bilder på mig och Flippan men istället hittade jag jätte gamla bilder på mig och min förra medryttarponny Focus! Focus stod i ett stall som ligger rätt så nära Flippans stall. Cornelias medryttarponny Reno stod även på samma stall som Focus!


Focus är ponnyn till höger, som lipar.. Jag står längst till vänster


Jag och Focus


Usch att han hade pessoa


Cornelia och Reno till vänster och Jag och Focus till höger!


Cornelia, Reno och Focus huvud


Ny dag, nya tag!

Vilken underbar dag det är idag! Jag har precis vaknat och ska alldeles strax ner och äta frulle. Tänkte bara berätta lite hur min dag ser ut idag! Jag ska till Flippan idag. Ska rida ut hade jag tänkt och rida lite på ängen så att hon får springa av sig! Sedan ska jag hem och då väntar plugg,plugg och plugg. Men jag ska försöka att blogga under dagen och ska göra ett par tidsinställda så att ni får uppdatering!

Idag ska jag även berätta hur ridningen på Arnica gick igår!




Huvudvärk

Jag kommer inte blogga mer idag för jag har jätte ont i huvudet och då hjälper det inte att sitta vid datorn. Tänkte bara berätta lite kort om min dag.

Imorse red jag Arnica på lektionen, en jätte fin storhäst. Berättar mer imorron... Sedan åkte jag och mamma till stan och kollade efter balklänningar. Hittade ingen. Men vi har beställt en från internet som jag redan har kollat ut!

Jag bloggar mer imorgon!




Snabbt inlägg

Godmorgon! Jag måste skynda mig att ta på mig stallkläderna för vi ska åka till Farsta innan stallet! Vi hörs när jag kommer hem!


spelkväll

Hejsan! Nu är jag hemma. jag har varit hos rebecka med tjejerna från klassen. vi hade somsagt spelkväll! och det blev rätt lyckat faktist! Fast jag blev tvungen att gå tidigare så missade lite. Ett spel var med massa konstiga ord. och sen skulle man rita dom... inte så jättelätt direkt, men kul! imorgon är det ju tävling så nu ska jag tagga sönder & försöka bli nervös. jag har typ för bra nerver är aldrig nervös, har aldrig krav heller, men sen när det går dåligt blir jag jättesur... Menmen. ska försöka vara lite nervös iallafall!
bilder kommer!

Detaljerat inlägg!



Idag red jag i ridhuset som sagt. Jag började med att skritta fram på långa tyglar i ca. 10 minuter. När jag red på långa tyglar så tränade jag lite på att göra halt med bara sitsen, vilket gick super bra och sedan när jag skulle fram i skritt igen så gjorde jag så liten hjälp som möjligt. Hon lyssnade jätte bra på det också!

Sedan kortade jag tyglarna och skrittade på kort tygel i ca. 10 minuter här också. Jobbade henne i låg och rund form. Böjde henne i båda sidorna så att hon sträckte ut sina yttersidor. Jobbade mycket på 10 m volter, öppnor och serpentiner. I vänstervarv lutar hon sig innåt så jag satt över mer på höger så att hon behövde balansera upp sig och drev med vänsterskänkeln och det gick jätte bra! Flippan har en tendens till att när man ska fortsätta på 4-kants spåret så börjar hon svänga in på en volt så att man måste svänga ut på spåret igen, alltså drar hon sig innåt. Så jag tränade rätt mycket att rida på långsidorna och även på kvartslinjerna.

Efter jag skrittat på kort tygel ett tag så travade jag fram henne i samma låga form och det gick bra. Hon var frammåt med inte sådär hyperpigg som hon kan vara ibland. Var lite seg, för att vara Flippan! Jag jobbade även i traven på volter, öppnor och övergång från skritt till trav och från trav till skritt och la även in halter.

Galopperade i båda varven. Kortade och längde galoppen på volter samt gjorde volterna större och mindre beroende på galoppen. Jobbade på att få ett friskt tempo utan att det blev spring och även att få henne lägre i galoppen då hon gärna höjer formen i galoppen.

Sedan tog jag en skrittpaus i 5-7 minuter. Hon var lugn och hoppade inte till osv.

Sedan resten av passet jobbade jag upp henne lite i formen. Hon bet sig tag ibland men det blev bättre hela tiden! Jobbade henne på rakt spår och red öppnor och skänkelvikningar. Hade ju tänkt att rida programdelar men vi var runt 9 st i ridhuset så vi var rätt många! Flippan brukar bli spänd med så många men hon brydde sig inte ett minsta idag! Iallafall, jag gjorde mycket övergångar och tillslut blev hon riktigt fin! Jag kunde böja och ställa till vilket håll jag ville utan att hon spände till sig. Hon var super mjuk! Sedan i slutet så gjorde jag slutor i trav och det gick verkligen så himla bra! Jag har aldrig lyckats göra så bra slutor! Sedan travade jag av henne för jag ville att det skulle sluta bra! Hon blev lite spänd då jag längde tyglarna men blev mycket bättre och hon blev jätte rund och låg och frustade, så hon slappnade verkligen av!
Skrittade av i 10 minuter sen. Red i drygt 50 minuter! Kändes mycket längre!

Som ni säkert märkt så är jag jätte nöjd med dagens ridpass och jag är så glad att det gick så super bra!




Flippans ridoutfit!


Sadel: Ordo Equester (hade sadelöverdraget på för att jag skulle ha det när jag skulle gå ut så att sadeln inte fick snö på sig!)
Schabrak: Globus
Benskydd: Veredus Olympic
Träns: ? brunt dressyrträns
Pannban: Swarovski


Vårstädningen

Kanske inte syns på bilderna, men det blev en liten skillnad iallafall!


Före                                                                         Efter


Lång dag i stallet

Idag var det en lång dag i stallet! Jag kom dit ungefär kvart i 2. Jag började mocka och sedan städade jag hennes box. Jag tvättade vattenkoppen, krubban, saltstenen, tog bort spindelnätet i taket, borstade bort torv och smuts på väggarna och sedan torkade jag bort allt damm i hennes fönster. Jag vårstädade alltså, kan man säga.

Sedan gick jag och hämtade Flippan och då hade det börjat snöa! Och jag som hade valt ut ljusblått schabrak och ljusblåa benlindor som jag alltid har velat rida med men har väntat för jag vill ha det tillsammans till min ljusblå piké. Aja nog om det, men eftersom det var slask ute och sedan torven i ridhuset, hade benlindorna blivit geggiga.

Borstade och pysslade om Flippan i drygt 30-45 minuter. Det fick bli ett annat ljusblått schabrak men som går mer mot grått. Kommer upp bild på utrusting senare!

Ridningen gick super bra! Kommer ett mer detaljerat inlägg om ridpasset sen!


Sedan hade jag drygt 1 timme och 30 minuter tills mamma kom så då borstade jag och pysslade om henne i drygt en timme och sedan plockade jag undan och fixade mina saker. Jag hann också att smörja av hopp- och dressyrtränset. Men det blev inte så jätte nogrannt!





Hennes päls glänste! ^^




Städar och smörjer, antagligen

Mitt andra tidsinställda inlägg

Nu har jag nog ridit färdigt och jag gissar på att jag sitter och smörjer, städar eller pysslar om guldponnyn! Eftersom att jag har mycket tid på mig idag ska jag göra sånt som jag inte brukar hinna! Ska städa lite i Flippans box också hade jag tänkt mig!




hemma från skolan

Hejhej, nu är jag hemma från skolan! Ska till stallet & jag måste rida, så blir ju tvungen att rida ute i det här vädret.. Fast det blir bara en kortis ska kolla så att hon lyssnar och känns okej. är ju typ snökaoz ute! på tal om kaoz, så ska vi göra band på musiken & bandet jag är med i heter kaozkidz, vi ska spela upp "don't stop belivin" jag ska trumma. Det är det ända jag är bra på! Sen efter jag har ridit Gucci ska jag vara med kompisar, vi ska ha en sällskapsspelkväll. haha vi fattar hur nördigt & kul det låter! Men vi har bowlat och haft tjejmiddagar och sånt så vi kom på något annat kul! Fast jag får inte vara kvar så sent eftersom det är tävling imorgon!

gammal snöig bild! på finaste & jag. ♥

(oh ja ser helt miffo ut & Gucci ser ut som en uppstoppad häst)


Hos Flippan

Mitt första tidsinställda för idag.

Just nu är jag hos Flippan och sitter säkert på hästryggen nu. Eller fixar iordning henne. Som jag har sagt tusen gånger så rider jag i ridhuset men jag tror att jag skrittar ut lite först om det inte börjar regna eller något. Jag ska även försöka fotta både min och Flippans utrustning som vi har på oss idag!




tidsinställt

Om mig
Namn: Cornelia Alice Elisabet Thörnvall
Ålder: 15 år
Födelsedag: 10 juni
Stjärntecken: Tvilling
Gör på fritiden: stallet, kompisar och läxor...
Hårfärg? Brun
Ögonfärg? Grönblå
Speciella kännetäcken? öh vet inte.
Tycker om: Godis.

Tycker inte om: Falska personer.
Längd: 167 cm

Hur länge har du bloggat: 2,3 år tror jag.
Vad är det som är kul med att blogga: Att kunna se tillbaka på gammla inlägg & se utveckling!

Hur mycket tid spenderar du i stallet ungefär per dag: 3,4 timmar oftast. längre på helger!
Eget stall eller hyr in: hyr box i ett litet stall!
Hur kommer din framtid se ut om cirka 10 år: Vill bo på egen gård och ha några hästar, tävlar säkert fortfarande!


Om hästen
Namn: Gucci
Ålder: 6 år
Ras: Svensk ridponny/New Forest
Mankhöjd: 143,7 cm
Tecken: Bläs & vita stickelhår!
Inriktning: Hoppning & dressyr, snart fälttävlan också.
Bästa egenskap: Väldigt personlig och kelig.
Sämsta egenskap: Kan ha lite för mycket egen vilja ibland, och ibland vara lite seg.

Om Ekipaget
Hur länge har du ägt hästen: Äger henne inte (ännu)
Varför köpte du just den hästen: -
Berätta om erat starkaste minne tillsammans: När vi "kom över tröskeln" efter allt gick skit, då gick allt bara uppåt och uppåt. Nu känns det som vi är påväg ännu mera uppåt, men någon gång kommer det att vända.

Erat mål: starta hoppning & gå felfritt, Placera oss i dressyr, prova på fälttävlan!

utrustning
Vad har du för märke på följande...
Sadel: Jacson, santa cruz tror jag.
Schabrak: Allt möjligt, gammla från hööks, nyare från bla. lamicell, hansbo, Eqi guard.
Benskydd: Glengordon, hööks, event.
Träns: Hööks, stenmarks, Lippo, Lyckås, Dyon.
Hjälm: Charles Owen & Euro Lite.
Säkerhetsväst: Charles Owen.
Bästa utrustnings-köp någonsin: ingen aning faktist, dyon gummityglarna tror jag faktist!
Vad är dit sämsta utrustnings köpt någonsin: Ridbyxor på Hööks, alla har gått helt och hållet sönder på nån månad.
Vad blir det nästa inköp inom hästsaker: Ridstövlar & tävlingsutrustning.



Mot mamma!

Nu ska jag stänga av datorn och gå hem till mamma och hämta grejer. Kanske gör några tidsinställda inlägg men vi får se om jag hinner! Annars hörs vi när jag kommer hem ungefär halv 7 ikväll!




Kingsland ridsrumpor



Jag vill hissa Kingslands ridstrumpor, dom tunnare. Jag har 3 par från Kingsland i brunt och 2 par likadana fast från Hööks i svart. Jag kan bara rida i dom ridstrumporna, inte tjocka men "rutor" på som de flesta har för jag tycker dom bara hasar ner när jag går eller rider med ridskor. Men Kingslands tunna ridstrumpor gör inte det! Dom är snygga, bekväma och inte så tjocka och klumpiga som ridstrumpor kan vara i ridstövlar. Jag ska köpa mig ett pack med ljusblåa också tror jag!


Jag rider med mina Kingslandstrumpor. Dock syns det kanske inte så mycket, men hittade inte en bättre bild just nu!


Bättre bild från google.



Försök till olika ridövningar..

jag har försökt att göra några bra ridövningar, men jag är som sagt inte så bra på sånt, så jag hoppas att ni ser vad jag har försökt att göra! ^^



Ridövning 1:


Ridövning 2:



Ridövning 3:



Värt ett försök iallafall! ^^



Det skulle ju bli vår!

Godmorgon! Vaknade för drygt en halvtimme sedan och nu har jag ätit frukost och sånt. Jag blev inte så glad när jag kollade ut igenom fönstret imorse.. Det skulle ju bli vår!

Idag ska jag ju som sagt till Flippan! Skönt att jag får skjuts så slipper jag passa bussen i västerhaninge som går ungefär var femte timme eller något sånt. Min pappa slutar 1 idag så han kommer tidigare hen och det betyder att jag kan åka tidigare till min pluttponny!

Jag håller på att rita lite övningar i photoshop som kanske kommer upp här senare!




dagens vill ha.

ska köpa en röd Kingsland Jacka, eller det behöver inte vara kingsland, utan jag vill bara ha en röd snygg jacka till stallet! jag har blivit helt galen i rött. älskar det! Jag vill inte köpa en för dyr jacka, och kingsland är på gränsen till för dyrt. men det är ju bra kvalite & snyggt så...
den här jackan har jag provat & den var verkligen jättesnygg & skön!


Godmorgon!

Idag ska jag till skolan, Sen lungn lungn ridning inför tävlingen imorgon. Btw har jag bytt klass och ska bara hoppa 80 cm, pga Guccis sår & att jag har varit/är sjuk. Tror det blir rosa & svarta outfiten imorgon faktist. Blir även en sväng till lyckås ikväll tror jag! (om mamma är snäll!)

Gucci....

.....jag älskar dig mest. ♥

Morgondagen

Tänkte bara berätta lite kort hur min morgondag ser ut!

Jag går upp när jag vaknar, antagligen vid 9 skulle jag gissa på. Sedan kommer jag blogga och plugga lite. Sedan knallar jag över till mamma och hämtar mina ridgrejer och går hem till pappa igen. Sedan vid ungefär kavart i 2 kommer pappa och plockar upp mig och skjutsar mig till Flippan! Så jag slipper åka buss när det ska bli snöstorm och allt imorgon...

Ska försöka få med mig kameran!




Svar på kommentar



Svar: Det var en toppen bra idé! Det ska jag verkligen göra, mn imorgon då jag snart ska stänga av datorn, och så orkar jag inte skriva ett längre inlägg. Men imorgon kommer det upp ett inlägg hur jag blev medryttare på Flippan! Tack för ditt tips!




Nytt och fräscht till Sommaren 2011!


Snygga pikéer från HV Polo. Jag tycker dom är super fräscha inför sommaren och jag skulle jätte gärna vilja införskaffa mig en själv!


släpet!

Lovade ju att lägga upp en bild, så här har ni! Nu ska jag sova, godnatt.

Bara för att


Bara för att jag inte har något att göra..


Lördagens outfit

jag ska förtydliga vad allt jag ritat är; magplatta med vita sömmar, brösta med vita sömmar, spö.
eller samma outfit som svartsvart fast med något av dom här schabraken:
Vad tycker ni? snälla snälla hjälp mig att välja! :)


nu åker jag

ska till stallet nu, fota transporten om jag kommer ihåg! fixa åt min lilla ponny. Glöm inte att kommentera inlägget under & hjälpa mig välja outfit till imorgon, :)

Tom på idéer..

Ni kan väl ge oss tips på vad ni vill läsa om för just nu har jag inget att skriva något. Försöker hela tiden att skriva ett roligt inlägg, men det går bara inte! Så vad vill ni läsa om!?




Ridövningar?

Har ni svårt att komma på olika ridövningar som du kan träna på med din häst?

Jag har ett rätt stort problem med det. Rider mycket skänkelvikningar, öppnor och typ volter, men jag gör liksom inte övningar. Jag måste verkligen bli bättre på det men jag tycker faktiskt att det är svårt. Eftersom att jag alltid har ridit på ridskola nästan hela mitt liv så är jag så van att jag gör de övningar någon ger mig. Det blir bättre och bättre nu, men är fortfarande inte riktiga övningar. Sedan vet jag att jag kan göra övningar som jag gjort på ridlektioner.

Har ni några tips på ridövningar eller hur jag kan bli bättre på att komma på egna övningar?


Kanske ska pröva denna?


Rensa bilder

Just nu ligger jag i soffan och slappar lite. Jag kom hem från skolan för ungefär en halvtimme sedan. Jag fick gå tidigare ifrån skolan idag så därför kom jag hem mycket tidigare!

Idag måste jag verkligen rensa min dator på bilder för jag har verkligen tusentals bilder av samma bild, och det tar bara massor av onödigplats så jag ska verkligen försöka att sortera lite. Och så kommer jag försöka att få upp lite nya och fräsha bilder här på bloggen, men jag orkar inte gå igenom alla!

Imorgon är jag som sagt ledig vilket är jätte skönt och då åker jag till Flippan och ska försöka att fotta nya bilder men eftersom att jag lär vara ensam så har jag nog ingen som fottar tyvär! Ska iallafall träna dressyr och programdelar till den Lokala.




ge mig, ge mig, ge mig!

+ hur mycket mer saker som helst.

transport

mamma har hämtat transporten ni idag! ska fota den sen, den är jättefin & alldelles ny!

Uppdatering från skolan

Just nu sitter jag och skriver på mitt svenska 33. Jag har haft nationella i tyska muntliga delen, och det gick faktiskt jätte bra! Jag och denise var fett duktiga. Iallafall så har jag lunch om 40 minuter och idag slutar jag tre så jag är hemma fyra och då kommer jag blogga som vanligt! Min lärare sa också att mitt biologiprov såg bra ut och att jag inte behöver oroa mig! Happyface! /emma

Hm

ååh jag älskar H&M, och nu menar jag inte kläderna utan spelen, videosarna osv. som dom gör men malin & peder som dom sponsrar! HMwelovehorses!

diss

jag måste verkligen DISSA australiensiska säkerhetsstigbyglar. För det första kan man jättelätt fastna i dom även fast dom är lite böjda, för det andra är dom riktigt fula. Varför ska man ha ett par säkerhetsstigbyglar när säkerheten knappt hjälper? Jag vet många som fastnat i stigbygeln och inte lossnat förrens stöveln/skon åkte av eller förrens hästen har stannat.

Nyvaken

Gomorrn! Nu har jag vaknat och jag är så himla trött. Jag trodde att det var lördag när jag vaknade så jag blev besviken när det inte var det. Iallafall, idag har jag nationella i tyska och ett fysik prov så jag bara längtar till den här dagen är över!

Nu äter jag frukost och kollar på vakna med the voice. Så jag skulle bara säga godmorgon och nu ska jag stänga av datan så att jag hinner!




bild i repris, godnatt från mig också!


Godnatt!




Fixat ytterligare mina vänners blogg!

Den här kvällen ägnade jag åt Anna och Matilda och fixade dom en ny design och header eftersom att dom hade frågat så snällt! Och jag ställer så gärna upp! Kika in på deras blogg och berätta vad ni tycker!

-> www.eklundolindahl.blogg.se <- 




Gucci skadad igen!

provade dom nya sakerna på Gucci idag. dessutom hade hon ett nytt sår IGEN. nästa sår då kommer jag bli tvungen att göra någonting så hon inte får fler! Tror hon sparkat sig själv när hon har busat i hagen. säkert någon jobbig människa som viftat med grimskaft eller spö i hagen så hästarna sprungit omkring. Såret är rätt stort och runt med en lång grop i, som skulle kunna vara av brodden. det är på insidan av bakbenet jättehögt upp. stackars bebis. hon var jätteöm runtom så jag fick knappt ta nära såret. men inte halt eller svullet eller så som tur är!
nej fy nu får hon inte skada sig mer i hagen för då blir jag helt galen!

svar på kommentar!

Anonym om några bilder från igår!:
vad är det för ras på fuxen?
svar
Gucci är New Forest, men står som svensk ridponny (dvs. korsningsponny född i sverige!) Men om Gucci får ett föl med en New Forest hingst kommer fölet att bli renrasig New Forest!

Ledig på Fredag

På fredag har jag studiedag i skolan. Jätte skönt för det känns som om att jag inte hade klarat hela veckan. Dock är det bara en dag, men man får vara glad för det lilla man får.

Iallafall, eftersom att jag har kämpat rätt mycket i skolan och har haft jätte mycket prov ska jag ta en dag för mig själv och bara göra roliga saker så jag ska åka och rida Flippan och pyssla med henne. Jag ska rida i ridhuset hade jag tänkt mig och träna lite inför det lokala dressyren på Ågesta som är på Långfredagen. Jag tror att jag ska rida lite programdelar och mycket övergångar och tempoväxlingar. Sedan lite öppnor och försöka få henne få rakställd som möjligt! Jag längtar jätte mycket för jag saknar verkligen Flippan nu!

Sedan ska jag rida Flippan på söndagen också och då kommer jag rida ut. Jag hoppas att det blir fint väder för såfort jag säger att jag ska rida ut i det fina vädret så blir det inte fint väder.. suck




tävling på lördag!

jag kanske radan har sagt det här men isåfall säger jag det igen; på lördag ska jag och Gucci ska tävla våran första LD/LC på lördag! det blir kanske 80 cm clearround eller 90 cm, eller både och! Jag har inte valt outfit ännu men jag tror jag ska lägga upp några förslag på olika schabrak, så får ni kommentera vilket som ni tycker är finast! Guccis man är hemskt ful den är så himla fluffig. men jag tror att hon får ha utsläppt ändå! Jag är inte nervös, och eftersom att tävlingen är på klubben så kommer jag nog inte bli det heller.


söta

haha jag har tagit två paparazzi bilder på en liten fågel och en liten ekorre! fotade ur/från mitt fönster faktist.

Mer failbilder?

Jag funderar på att jag ska lägga in tt par nya fail bilder på mig och den här gången i hoppning. Men det känns ju sådär att sänka sin dåliga sida ännu mer, haha. Men jag antar att man får bjuda på sig. Vad tycker ni? Vill ni se lite mer failbilder på mig när jag hoppar?


Denna bild vill ni inte missa..


Jag bjuder er på...

... En hoppbild + en sommar bild! Jag vet att hoppsitsen inte är den snyggaste men bilden i helhet tycker jag e rätt så fin! På mig och min ridlägerponny Blondie!




blogg.se har inte funkat!

det har inte funkat att gå in på blogg, därför har jag inte bloggat något fast jag har varit hemma. Istället har jag gjort lite filmer eller 2 stycken rättare sagt. Ni får kolla på dom här. ikväll ska jag till stallet en stund, skulle igentligen hopptränat idag men jag är för sjuk för det.

Det kan inte alltid gå bra!

Igår blev det nästan igen bloggning från min sida. Jag får ursäkta för det. Jag red ju Cindy igår och tyvär gick det inte alls lika bra som det brukar göra. Hon bet sig tag i höger och sprätte osv. Jag tror inte någon av oss hade en bra dag så jag hoppas verkligen att jag får henne på lördag så att det kanske an gå lite bättre! Igår var jag rätt besviken men nu är jag bara peppad på att få göra bättre ifrån mig!

Jag försökte blogga ifrån skolan idag från kalerias Iphone men jag kunde inte logga in så det blev inget. Iallafall så hade jag biologiprov idag och det gick rätt dåligt. Det var verkligen jätte svårt. Labben gick mycket bättre, kändes det som.

Idag ska jag plugga ytterligare lite till mitt fysikprov men idag kommer jag blogga mycket mer!


Jag och mitt hjärta ♥


hur snygg häst har man? världens finaste!


sommarbild..

längtar till sommar. här är en bild från Klubbmästerskapet i fältävlan, 4.e plats med en liten bebis b-ponny! Juvir!

halsfluss!

Hemma från doktorn nu. Jag behövde bara gapa så såg han jättorolig ut och sa typ ojoj det här är inte bra.. läskigt. en jättestark/allvarlig halsfluss (Igen..) hoppas att medicinen hjälper bra för det är tävling på lördag, fast jag ska byta klass eftersom att jag är sjuk, så jag kommer att hoppa 80 cm istället. Juste jag är tydligen immun mot pencillin. så jag måste få någon specialmedicin! aj aj min hals, kan inte ens dricka vatten för det gör så ont. Och imorgon har vi nationella prov, men vet inte om jag kommer kunna göra provet... aja Nu ska jag äta, bada & sen sova. Godnatt.

vad mamma kom hem med!

kanske måste byta eller lämna tillbaka något. men jag ska testa sakerna idag så får vi se! Jag hade skrivit värsta inköpslistan, men jag tror att det var bara några saker som blev helt rätt. tack mamma


just nu.....

...är min mamma på lyckås och ska handla lite saker åt mig. vi får se om hon kommer hem med något. man vet ju aldrig med henne!
mamma & Gucci.. den finaste bilden jag hade. Gucci står aldrig still när mamma försöker hålla haha.

mina/guccis träns + bett & lite bettfakta!

dressyrtränset, vanligt tredelat sweet iron (?) tjock nosgrimma från stenmarks, pannband från lippo & tyglar från börjes, fast ska kanske köpa nya för det är guldiga spännen & dom är lite för långa.


hopptränset, från lyckås, tyglar från Dyon! tredelat vanligt bett. remontnosgrimma, vita sömmar. ska ev. köpa ett fint pannband!


novabettet har jag på ett träns med remontnosgrimma med fårludd, tränset & tyglar från ullared, bett & nosgrimma från börjes. märkesnörd. haha. riktigt fult träns, alla möjliga färger på spännen osv.


rakt muffbett har jag på mitt rosa träns från Lippo! använder det som variation för tänderna & lanernas skull! hon funkar jättebra på det! ska köpa ett pannband/byta pannband för nu har hon ett vanligt svart som inte hör till och det ser konstigt ut.


hackamoret från the horse sitter på ett träns från Hööks, & tyglar från stenmarks, pannbandet har jag flätat själv! rider väldigt sällan henne med hackamore då hon blir stark & inte lyssnar + att hon kan bryta näsbenet om hon kliver på tygeln ifall jag tex. ramlar av.



Det är jätteviktigt för tänderna & lanerna att man erbjuder minst 3 alternativ bett, och gärna ska ett av dom vara bettlöst! bett som är bra att variera mellan är tredelat, rakt & ett mjukt bett (tex. nova eller rakt gummi). två och tredelade bett skadar tänderna mest, och för långa bett skadar allra mest. Och jag tycker inte man ska rida med skarpa bett (tex pelham) utan träna sig & sin häst så man får bra kontroll. eller jag tycker det är bra för säkerheten att ha starkt bett vid uteritt eftersom vissa hästar vill sticka hemmåt. och i hoppning blir ju många starka så där tycker jag också att det är okej. men absolut inte vid dressyr. man får lära sig att rida med skänklarna & sätet istället! och få hästen uppmärksam.

Nationella i Biologi

Imorgon har jag nationella prov i NO. Alla skolor har olika ämnen i NO och vi har biologi. Jag kommer inte ihåg senast vi hade Biologi så nu har jag suttit och läst igenom Fridas biologi bok och nu ska jag fortsätta att läsa mina egna papper jag fått från skolan.

Skulle bara berätta att jag lever. Jag tror att jag bloggar efter stallet men kan inte lova något då jag kommer hem rätt sent och ska duscha och plugga lite till.


Hoppas att jag får Cindy idag!


fick lite grejsor!

fick liet saker av Mirre igår, lindor shabrak täcken mm. ska nog tvätta det sen kan jag ta med det till Gucci! Hon har haft dom till sin ponny hon red & tävlade, men nu ska hon börja tävla en storhäst istället! tack Mirjam! ♥
lägger upp en bild på mirre & winden!


några bilder från igår!

ja alla vart lite halvsnygga... menmen! snygg outfit också eller hur?

ridskolan IGÅR!

red Cindy. red först som jag gör på Gucci, men jag tänkte att det inte skulle funka. på Gucci bara kortar jag tygeln och rider så kommer hon direkt i form, sen kan jag sänka eller ta upp henne i formen jättelätt. Men Cindy lyssnade inte alls utan hon sprang runt med huvudet i vädret och jag vart bara sur=åka häst. men efter kanske 5 minuter så började jag att pilla lite i inner och då kom hon i form direkt. jag fattar inte varför dom börjar arbeta av att man rycker lite i mungipan? jag begriper inte sånt! jag skulle inte direkt börja arbeta med ryggen av att nån satte ett bett och drog lite i det! skulle jag pilla i Guccis mun skulle hon dra upp huvudet och stanna. men på dom flesta ridskoleponnys kan man typ såga hur mycket som helst utan att dom stannar eller ens bryr sig! Men iallafall, tillbaka till ridpasset! Vi hade markarbete, och tävling vilka som kunde korta/länga sina hästar mest! jag blev diskad, men jag är säker på att jag hade vunnit om jag fick ett nytt försök! (skämt o sido) Cindy har en dressyrsadel, och när vi skulle hoppa några skutt så var det inte så bekvämt. det värsta är att jag ska rida Cindy på hoppning nästa vecka. i dressyrsadel. ush & fy!
här är en bild på emma & cindy

rörigt inlägg.

hejhej, förlåt att jag inte har bloggat något. igår var jag hos Gucci, red ut med Johanna & Lv och stackars Mirre fick springa med!
Efter det fick jag brottom till ridskolan! Red markarbete på ponnyn Cindy, världens tjockaste, ärligt talat! Emma brukar alltid rida henne! jag ska skriva ett dagens ridpass om lektionen!
Sen kom jag hem och då hade jag ont i halsen så jag gick och la mig på en gång. Imorse vaknade jag men jätteont i halsen, nacken & huvudet och kände mig verkligen sjuk. *IGEN* har legat hemma 3-4 veckor.. vi bokade tid till vådcentralen men vi missade den, så ska dit klockan halv 8 ikväll.

Mamma kanske ska handla någonting till mig idag, eftersom vi ska lämmna tillbaka sadelgjorden, som vi bytte, för att plattan  där fram var för stor. Och jag behöver lite saker till hopptävlingen i helgen.

Fotosyntes

Just nu sitter jag iskolanoch skriver om fotosyntes inför nationella biologir provetvi har imorgon. Det går rätt segt. Iallafall så har jag engelska nationella kl 11. Ikväll blir det ridning för men del! Men nu ska jag fortsätta pluggandet!

Trött trött trött

Nu stänger jag av datorn. Är jätte trött och ska strax gå och lägga mig. Vi hörs med imorgon!


Längtar till fredag!


Dubbelhiss



Jag måste hissa 2 saker idag.

Först vill jag hissa Schockemöhle schabrak. Jag vet att många hästbloggar hissar dom men jag tycker dom är fruktansvärt snygga! Flippan har ett svart Schockemöhle schabrak som är jätte fint!


Dessa skulle man ju inte tacka nej till!

Sedan vill jag hissa damasker med teddyfoder från Hööks! Jag tycker dom är fina och ser mycket bekväma ut för hästen.






Underbar dag!

Idag är jag faktiskt rätt glad trots att jag var i skolan. Vädret har vart strålande och sedan har skoldagen gått jätte fort! En lyckad dag, än så länge.

Iallafall, jag ska inte med till Ågesta idag (min syster rider) för jag ska plugga till nationella prov i NO som vi har på onsdag. Jag har studiedag på fredag så jag ska rida Flippan då istället för på onsdag! Då blir det dressyr träning inför Lokala dressyren på Ågesta!


Ska tävla med både Cindy och Flippan på Lokala dressyren på Ågesta!


juste glömde att berätta.......

igår när jag kom till stallet så hade gucci ett blodigt sår på benet! det var ingen spark. det såg precis ut som någon dragit med en kniv, men jag antar att hon skärt sig på något i hagen. Jag tvättade och fixade med det, men hon var varken svullen eller varm/kall så det var inget farligt iallafall.
hah failbild? katt som ligger och sover där under! haha.


tråkig skoldag!

hejhej! nu är jag hemma från skolan. vi hade världens konstigaste vikarie med den hämskaste rösten och hon bara skrek hela tiden.. herregud! så hemskt. skulle ha haft 3 lektioner med henne. fyfan!

Idag ska Mirjam följa med mig till Gucci, och vi ska rida/gå bort till Ballingsta och hälsa på/rida med Malin & Henke(hennes ponnie)!

nu ska jag nog kolla på ponnyakuten, för det hann jag inte igår.


Skolan

Just nu sitter jag i skolan och jobbar med so. Bloggar ifrån kalerias iphone. Nu ska jag fortsätta. Jag är hemma vid tre och då bloggar jag mer idag! Kanske bloggar mer under dagen om jag har tråkigt. Vilket meningslöst inlägg... /e

Jag måste skynda mig!

Gomorron!

Jag har inte så mycket tid på mig. Ska bara berätta att jag lever.
Juste, jag tar antagligen flippan en till dag i veckan!


godnatt

film på när jag red idag kommer imorgon, orkar inte klippa ihop och så nu! Ska sova/kolla på ponnyakuten/äta nu!

ridbanan.........

red barbacka på ridvolten i äckligt is-slask.. tränade på rakställning, böjning, hög & låg form! red med det raka bettet, det gick rätt bra, men jag vart lite för plockig ibland så jag råkade ta och lätta när det inte ens behövdes. Hon var väldigt seg i skritten, men det beror mest på det dåliga underlaget! mamma filmade lite.. men jag vet inte om jag ska lägga ut eftersom det ser hemskt ut. red med mjukisar, grön ful tjockjacka, reflextäcke & rosa träns... hmmm.


Godnatt!

Nu säger jag godnatt till er kära läsare.

Jag ska lägga mig i sängen och plugga lite och sedan ska jag sova och ladda inför skolan imorgon!




Bones

just nu sitter jag och kollar på Bones! Det är mitt absoluta favortiprogramm, men såklart så måste frida kolla på Time out som får repris på datorn men det gör inte Bones! Jag blir så himla sur att jag inte får se det. Aja, jag hoppas verkligen att jag får fortsätta att se det efter reklamen!




Vem pluggar på helgerna?

Jo jag gör det. Nu ska jag ta fram pluggpapprena och så bloggar jag mer när jag är klar!


Måste bara lägga upp en bild på min prinsessa!


Veckans planer

I veckan blir det inte så mycket ridning för mig. Inga extra gånger eller något sånt. Tråkigt men lite skönt så kan jag plugga lite, men jag tackar inte nej till ridning iallafall!

Måndag-
På måndag ska jag inte göra något speciellt. Hemma och plugga tror jag att det blir!

Tisdag-
På tisdag blir det ridning som vanligt kl. 20.00. Jag tror att jag kommer få Cindy igen! :d

Onsdag-
Ingen ridning. Plugg

Torsdag-
Ingn ridning. Plugg och datan!

Fredag-
Hemma kväll men familjen!

Lördag-
Min vanliga ridlektion kl. 12. Hoppas att jag får Cindy då också!

Söndag-
FLIPPAN ♥

Mina planer lär ju ändras eftersom att jag säkert kommer träffa kompisar och så ändrar jag ju alltid!




På tal om ridspön

såg att cornelia hade tipsat er om eagle whips dressyrspön! Jag håller med henne fullt ut! Själv har jag ett Ljuslila och jag älskar det verkligen. Jag kan inte rida med något annat spö eftersom att jag gärna vill ha vävt enda upp till knoppen och vill inte ha något slags "skaft" på. Jag vill inte ha det för att jag vill kunna hålla längre ner och inte vid knoppen!


behöver du ett nytt spö?

jag har två likadana eagle whips dressyrspön! ett grönt & ett rosa! jag älskar dom verkligen, mina favoritspön! jag rekommenderar dom ifall man är på jakt efter ett nytt spö! Dom finns att köpa på nästan alla ridsports butiker.
Eagle Whips DRESSYRSPÖ

snart stallet!

ska snart till stallet, och prova dom nya sakerna på Gucci! boots, bett & sadelgjord! får se vad jag gör.. hoppas jag hinner dit innan det blir mörkt bara! bloggar när jag kommer hem! och sen ska jag kolla på ponnyakuten & solsidan! visste ni att det bara är 2 avsnitt kvar av Solsidan? :(

Uteritt



Idag red jag ut med Flippan i drygt 35 minuter me hon hade så mycket energi och jag kunde inte trava och galoppera nästan någonting eftersom att det var väldigt halt. Så jag travade och galopperade henne lite i ridhuset och sedan skrittade jag ut med henne i 10 minuter till så att hon fick skritta av ordentligt. Jag red i nästan 1 timme.



Hon var rätt seg påvägen bort från stallet, men inte när jag travade en liten sträcka. Då blev hon super pigg men hon lyssnade jätte bra!

Sedan på den störrevägen där jag brukar galoppera var hal så jag skrittade där och gjorde lite öppnor och skänkelvikningar. Sedan hittade jag en liten stäcka som jag galopperade rätt lugnt på för det var så knölig men inte hal.

Sedan i ridhuset gick det jätte bra. Hon lyssnade super och var jätte mjuk och inte alls stel! ^^


Bilder från januari


Hemma nu

Ny duschad och klar! Nu sitter jag i min säng och fixar lite på Ingrid och Sandras blogg så nu är headern helt färdig! Jag ska strax gå in och sätta in den på deras blogg. Sedan ska jag börja med en design till min systers kompis.

Jag berättar alldeles strax om dagens ridpass! Tyvär fottade ingen för jag trodde att jag skulle vara där ensam men mmma var med mig så jag hade inte kameran med mig.


ridstövlar

jag ska måttbeställa ridstövlar.. har på tok för smala ben för att köpa ett par vanliga... det lutar mot ett par cavallo utan snörning, men det är inte säkert. dom är snygga, men lite väl dyra egentligen! jag har provat massor av stövlar men alla är så himla stora i vaderna och för korta i benen! jobbigt att vara lång..

Ingrid och Sandras blogg!

Nu har jag fixat Ingrid och Sandras blogg. Eller jag har inte satt in den på deras blogg än!

Jag hoppas att dom tycker om den!



Gå in på min blogg www.emmavikstromstest.blogg.se
Om ni inte ser den så klicka bara på F5 ;)


dagens planer!

-Åka hem till mamma, byta sadelgjorden på vägen!
-Åka till Gucci <3
-Hem och duchsa och byta om
-Gäster kommer!


min finaste tjockis häst!

Jag tänkte bara slänga in ett litet inlägg! Inatt somnade jag med två hundar mig, vaknade 1000 gånger sen av att molle låg på golvet och skällde medans nisse låg i sängen. vaknade ytterliggare 1000 gånger av att min lillebror snarkade. Snart ska jag hem till mamma igen och på vägen ska jag byta sadelgjorden. eftersom att min häst är så fet vågar jag inte änns säga hennes storlek på sadelgjord! haha. ni sk få se en bild som är väldigt bra exempel/där man ser hur tjock hon är!

Bloggdesigner till mina vänner

Just nu sitter jag och gör en ny blogg design till Ingrid och Sandra! Sedan ska jag även göra en till Anna och Matilda!

Jag tycker att det är roligt att göra designer och headers till mina vänner! Ni kommer självklart att få se dom sen när jag är klar!




13 mars 2011

Godmorgon kära läsare!

Idag vaknade jag kl. 8 av att jag var jätte hungrig. Man ska inte gå och lägga sig med tom mage... Iallafall. Idag så ska jag ju åka till Flippan och om det är fint väder ute så rider jag nog ut. Eller jag rider nog ut ändå. Men jag hoppas att det är fint väder. Jag funderar på att vara länge i stallet idag och pyssla och sånt.

Sedan ska jag faktiskt ta tag i mitt plugg och plugga till Fysikprov och Nationella i Biologi. Kanske göra klart seg 33 i svenska också. Det beror ju på hur mycket jag hinner!

Nu ska jag nog gå ner och få i mig lite frukost!




Fixad min systers blogg...

...därför har jag inte bloggat så mycket under kvällen. Iallafall, jag tycker det blev jätte bra. Ni får kolla in och kommentera!

www.linneaofridas.blogg.se

Nu ska jag sova och imorgon åker jag till Flippan!

Godnatt kära läsare!


transporten var fin!

Transporten vi kollade på var jättefin! vääldigt stor, och fin! helt sprillans ny. jag tror Gucci kommer gilla den! dom som hade transporterna hade en så himla gullig hund.

Just nu är jag hos pappa, och vi har firat broshan & pappa och kollat på melodifestivalen!


Tisdagens ridlektion

Jag tänkte lägga upp bilderna från tisdagens ridlektion som Annas mamma fottade! Inte så många ridbilder på mig utan mer på mig och Anna som rider Joe. Jag rider Cindy, btw!








I slutet gör vi kaptens vändningar!


12 mars 2011



Idag red jag ju lektion som jag alltid gör på lördagar. Hade Cindy, precis som jag gissade på! Jag vart jätte glad när jag såg det.

Det gick iallafall jätte bra idag! I början när vi skrittade så kände jag bara "vad håller jag på med?", kändes bara som om jag satt och visste inte vad jag gjorde. Så jag bestämde mig att skärpa mig och då gick det jätte bra! Hon var super mjuk och pigg. Fin form och i galoppen var det inte lika sprättigt och studdsigt som det kan vara när hon galopperar. Dock gick det lit fort, eftersom att jag gärna driver för att få ett flyt i galoppen, som jag gör i traven. I traven fungerar det bra men i galoppen måste jag vänta ut henne lite.

Jag är iallafall super nöjd och när vi red på kvarts linjerna så kortade jag tyglarna mer och fick fram handen och red upp henne något. I tisdags gick det sådär då hon gärna bet sig tag, men idag gick det jätte bra!




det här köpte jag! någon som gissade rätt?

boots, rosa spö, rakt muffbet!

Ser ni headern & designen?

Vissa har sagt att dom inte ser den nya designen när dom går in på våran blogg. Men då kan ni bara klicka på tangenten F5, så ska ni se den!


Rafsade ihop en liten bild på oss båda två. Inte jätte bra gjort, men det var kul att testa lite!


KM-kval på Armani

Vilken guldponny Armani är säer jag bara! Han tog sig över alla hinder galant! Jag kvalade 4:a och det är väl bra tycker jag! :) Sofi vann på Flingan! :D Grattis till henne, min bästavän! Jag är stolt över mig själv faktiskt. Jag gjorde så gott jag kunde! En kommentar jag fick tyckte jag var lite små rolig. Domaren tyckte att jag hade lite för mycket dressyr sits. Haha, bra att det syns att jag är dressyrryttare, dåligt när jag tävlar i stilhoppning!

Sofi har film på när jag rider så jag kanske kan få den. Vill ni se den isåfall?



kan ni gissa vad jag har köpt?


dagen i bilder!

gick en promenad i den fina vårsolen idag. mysigt. sen har jag också varit på lyckås! komemr ett inlägg snart! ska åka och kolla på transport och sen till pappa!

Tävlar

Just nu tävlar jag, eller fixar min ponny! Jag vet ju inte än vilket startnummer jag har!

Jag kommer berätta för er mer när jag kommer hem. Jag inte så mycket att berätta!




Rider lektion

Nu får ni erat första tidsinställa inlägg för dagen!

Just nu sitter jag nog antagligen på någon ponny, eller häst och skrittar nog fram. Jag kommer skriva om dagens inlägg mr idag, även om tävlingen!

Juste idag så får jag även veta om jag ska vara med på Lokala dressyren på en ridskole ponny! + Att jag måste anmäla mig på Flippan! Har mycket att göra!




bloggar jag (Cornelia) läser!

♦ alla mina vänner/bekantas bloggar!
♦ hastdiggaren
♦ dressyrmupparna
♦ kissie, foki & maria montizamis bloggar
♦ alla som vi får kommentarer av

Jag har sparat (nästan) alla bra bloggar jag har varit inne på som favoriter.. en väldigt lång lista. men jag läser inte dom varje dag, det skulle ta flera timmar i så fall.

Kör en Cornelia

Jag tänkte också att jag skulle skriva mina styrkor och svagheter inom ridningen. Jag tycker att det är viktigt att man kan tänka på sina svagheter och träna på att förbättra dom, men även att man vet vad ens styrkor är och även tränar på dom för att förbättra dom ytterligare!

Mina svagheter är att jag gärna höjer upp min högerhand så att min handställning blir ojämn. Och sedan så är min högerhand "nappande" och det gör jag absolut inte med mening, utan jag kan bara inte hålla den stilla. Den har sitt egna lilla liv. När jag tänker på högerhanden för mycket spänner jag den för att hålla den stilla och då¨kan jag komma på mig själv att jag jag får jätte ont i högerhand för att jag sitter och spänner den.

Sedan lutar jag mig gärna lite framåt i lättridning och i galopp. Det känner jag inte själv när jag rider utan jag ser det på bilder, och det tycker inte jag ser snyggt ut.

Blir frustrerad när det inte går som jag tänkt mig och att om en sak inte går bra så blir jag missnöjd med hela passet. Men det har blivit bättre, och jag har blivit mer positiv!

Jag har ett kontrollbehov. Jag tycker det är svårt att inte tänka så mycket och våga testa mig fram och se vart det leder. Därför är hoppning bra för mig, där jag måste "tappa" kontrollen lite och inte tänka så mycket. Hoppningen hjälper mig frammåt i dressyren.

Blicken. Det är mångas problem. Jag kollar ner väldigt mycket. Och det måste bli bättre!

Mina styrkor är att jag inte alldeles för höga krav och jag är inte så rädd att misslyckas. Visst blir jag sur när det inte går som jag vill men jag tar alltid med mig kritiken till nästa gång och försöker alltid att göra mitt yttersta!

Mina skänklar tycker jag är bra. Förut drog jag upp knäna, jag drev med hälarna. Nu är dom bättre, dock kan dom bli ännu bättre. Dom är inte så starka nu, men det blir också bättre. Mina skänklar har ett bra läge.

Jag har väldigt lätt att sitta ner i traven, fast jag rider på jätte skumpiga hästar. En av dom hästarna är Flippan!

Jag har inte så mycket mer att skriva! Som ni ser har jag rätt svårt att skriva om mina styrkor, och det är en svaghet som måste bli bättre!


Morgonpigg tjej!

Jag trodde att jag skulle vakna typ 11 men jag vaknade 9 istället!

Idag blir det en lång dag i stallet men jag ska lägga upp en rad med tidsinställda inlägg så att ni får uppdatering hela dagen!

Min dag ser ut så att jag rider kl. 12 som vanligt. Tror att jag får rida Cindy idag igen, jag hoppas på det! Sedan så blir det betalning för KM och sedan är det att jag rider fram och sen tävlar. Jag blir väl hemma runt sju, kanske senare så då bloggar jag ännu mer när jag kommer hem!



Jag bjuder på en bild på fina ponnyn!


styrkor och svagheter.

mina stryrkor som ryttare:
-envis/bestämd.
-orädd.
-rider mycket med skänklar och sitsen.
-lugn.
-bra på att sitta kvar.
-sätter alltid hästen i första hand.
några svagheter:
-kan bli ryckig och stum i handen.
-trampar ner vänsterfoten mer än höger.
-får dålig sits när jag rider i hoppsadlar.
-har svårt att bli arg/säga ifrån till Gucci när hon dummar sig (tex bockar,stegrar).


jag tror att jag skulle kunna komma på 10000 till svagheter, men man ska istället tänka på sånt som är bra. fast det var väldigt väääldigt svårt att komma på styrkor, jag ska nog börja tänka på det när jag rider, alltså vad jag gör bra. blir ju lite svårt ute i skogen.. men när jag får rida i ridhus eller när ridbanan har smält!
kommentera jättegärna några styrkor och svagheter ni har, och hur ni ska göra för att förbättra dom!

designen!

åh ser ni hur våran fina design har blivit? den är typ hela vägen ut.. det blev så när Emma la till till toppen sakerna. Emma fixar säkert till det snart. jag är så värdelös och skulle bara förstöra allt. men ni får stå ut med att det ser ut såhär ett litet tag till! eller är det bara så för mig? EDIT: NU E DE FIXAT ! <3

uppe med tuppen?

godmorgon. jag är redan vaken! ska snart gå upp ur sängen och äta frukost, sen åka ut till stallet och rida en sväng! skulle vilja rida dressyr, men vi har inget ridhus och jag vill inte rida på den isiga/snöiga uteridbanan. vi ska ju kolla på transport idag, så snart kanske vi kan åka till ridhus och träna.


bett jag skulle vilja prova!

tog bara någon bild från google!
jag skulle vilja ha ett bett med ledade delar, eller roterande kulor eller något. men det känns som om dom skulle kunna nypas eller klämmas fast det är nog ingen risk. det står att det är väldigt bra och ligger stilla i munnen!

Godnatt!




Färgade stigbyglar?



Jag vet att Cornelia tycker om färgade stigbyglar, men själv är jag inte så jätte förtjust i det. Jag vill gärna ha vanliga stigbyglar i silver eller mässing, och gärna utan säkerhets stigbylgar i dressyr! :)

Flippan har ett par helt vanliga mässing stigbyglar till dressyr sadeln och till hoppsadeln har hon ett par säkerhetsstigbyglar i silver! :) Det tycker jag är fint, så jag är inte så mycket för färgade stigbyglar! :)

Kan vara fint om man matchar till schabraket och sånt! :) Tur att smaken är som baken!



Ungefär dessa har Flippan! :)


3 fina bilder från 2009!



imorgon

morgondagen ser ut så här;
först ska jag rida gucci på morgonen! blir väl uteritt som vanligt. samma väg som vi red idag och jobba henne med halter och skänkelvikningar och så. sen ska jag hem till pappa senare på dagen och fira honom+min lillebror som fyllde år förra helgen. juste vi ska kolla på en transport också! hoppas att den är fin & bra!! jag bloggar mer imorgon såklart! kommer några tidsinställda också.
sitter & kollar på gamla bilder & laddar upp på facebook. kanske lägegr upp några här.. på mig och emma som är jättefina! hihi.

KM-kval 1 i Hoppning

Imorgon ska jag tävla KM-kval i hoppning! Jag är inte så förtjust i hoppning med det ska bli roligt att få rida extra! :)

Jag ska ha Armani, som jag hade förra året och då kvalade jag 2:a med honom! Hade han sist för att jag ville ha honom i finalen om jag hade gått vidare, men nu har jag honom i kvalet och jag är lika glad för det! :D

Armani är duktig, så det ska nog gå bra! Bara jag inte ramlar av! ;)



Jag och Armani! Förlåt för suddig bild...


 


säkerhetsstigbyglar.

stor fet hiss till säkerhetsstigbyglar. jag förstår inte hur man kan rida utan! framförallt inte om man rider ut. för tänk om man ramlar av och hästen skenar hem så man dras efter... jag har säkerhetsstigbyglar på hoppsadeln! Jag tycker att dom bästa säkerhetsstigbyglarna är dom med "flexibel" utsiga. eller vad säger man? men som exempel soft-up, gummisnoddsstigbyglar, quick realese, qvick out osv. det är synd bara att det är lite dyrare med snygga säkerhetsstigbyglar än vanliga utan säkerhet.

Äntligen klar!

Nu har jag gjort klart bloggen! :D Visst blev det bra?





<3

ser ni hur fint Emma har fixat desigenen eller? galet snyggt! Emma är bäst.

idag!

hejhej! tråkig dag idag. strålande sol när jag var i skolan men när jag kom till stallet var det inte blå himmel och sol längre. Jag red ut med Angelina och Pirazzi och det var jättekul! det var en bit där det inte var is då vi travade och galopperade. 2 busiga ponnys. var typ glansis överallt annars så gick bara att skritta.
hahah fin bild :O

Tråkig dag

Idag har det vart en rätt tråkig dag. Jag var i skolan, hade en föreläsning och sedan åkte jag hem för att jag fick så fruktansvärt och i magen att det strålade bak i ryggen och ner i mina ben. Så jag åkte hem, jag trodde jag skulle svimma. därför har jag inte bloggat något för jag har inte orkat gjort det. Nu mår jag lite bättre iallafall, och nu har jag påbörjat på en ny header! :) och den är inte rosa som alla våra andra har varit! Jag hoppas att ni kommer tycka om den! ;)


En liten smygtitt på nya headern, om ni ser något! ;)


shoppingsugen

Idag slutade jag typ klockan 11! eftersom jag redan har gjort mitt nationella. Så då va jag lite med Krille och vi bakade. & pratade om**. haha. Sen åkte jag till stallet och uchs fy vilket väder det va. regnade/snöade. men jag gav mig ut i ovädret och skrittade en sväng. det var rätt halt. red med nova bettet. Jag har inte gjort så mycket mer idag faktist. nu ska jag plugga musik.. prov imorgon.

pluggapluggaplugga

Idag har jag pluggat hela dagen. Där av den kassa uppdateringen idag. Jag red i min mammas grupp idag igen. Red Dandy och det gick bra! :) Han var svår tycker jag! :)

Nu ska jag blogga ännu mer så bloggar jag mer imorron!


Reflektion om globalisering

Just nu sitter jag i skolan och bloggar ifrån min kompis elins iphone. Jag håller på att skriva en reflektion om globalisering, rätt tråkigt. Vi hade möte med våran bokgrupp. Jag var väl lika duktig som vanligt... Snart har jag matte, och efter det har jag lunch. Bloggar mer när jag kommer hemm! :)

Tidsinställt

Jag slänger in ett tidsinställt eftersom att jag inte hinner blogga på mornarna!

Nu sitter väl jag antagligen på bussen påväg till tunnelbanan. Torsdagen ser iallafall ut så att jag bara måste plugga Fysik eftersom att jag har ett stort Fysikprov på fredag där mitt fysik betyg hänger på, så det blir plugga hela dagen och så antar jag att jag slänger upp ett par inlägg på bloggen! Det var det jag ville säga, så hörs vi när jag kommer hem från skolan. är hemma vid 4 tiden! :)




ga ga!

har man dåligt självförtroende ska man lyssna på born this way av lady gaga! den är bra :)

stallfri!

hejhej idag blev det ingen ridning. var istället med kompisar och shoppade! handlade 3 tröjor & strumpor. Hade svenska nationnella muntliga idag, jag var jättebra och vågade faktist prata inför klassen även om jag fick dampryck i hjärnan och det blev helt tomt i huivet även fast jag hade ett papper framför mig. hjärnan typ slocknade, kortslutning? Imorgon har jag matteprov så jag ska plugga ihjäl mig ikväll/inatt. haha.
en knasig tröja jag köpte. asså älskar trycket!

Inga bilder

Det blir inga bilder idag. Jag har suttit och raderat bilder och sorterat i massa mappar nu, så nu är jag trött och ska ladda upp mig inför skolan imorgon. Så jag bloggar mer imorgon!




Läsa SO bok, check

Nu har jag suttit och läst två kapitel i min SO bok som skulle vara gjort tills imorgon. Har suttit och markerat osv. Men nu är jag klar och ska redigera lite bilder som kommer upp här sen! :)




Dressyrpass [LÅNGT inlägg]


Som jag sa så red jag ju dressyr i ridhuset idag.

Först var jag själv i ridhuset så jag gick lite med henne och tränade att stanna henne när jag stannade, svängde när jag svängde osv. Hon var jätte duktig och hur gullig som helst!

Sedan satte jag på radion och satt upp. Skrittade fram på långa tyglar i kanske ytterligare 5-7 minuter. Sedan började jag jobba henne i en låg och rund form i en lugn skritt. Hon lyssnade jätte bra och tog halvhalterna bra. Jag red på små volter och tränade på att hon inte skulle skjuta ut bogarna och gå med bakdelen innanför. Jobbade lite i öppnor längst långsidorna och man känner att hon e lite svag för hon svänger gjärna in och går på volter. Tillslut spårade hon faktiskt jätte bra!

Skrittade rätt länge innan jag började trava fram henne. Red mycket på ytterligare små volter och gjorde lite serpentiner och även mycket öppnor i traven så att hon kom in med bakbenen under sig. Hon lyssnade jätte bra och var lugn.

Galoppen var mest springig i början och jag kände att hon var lite svag och gled utåt med bogarna osv. Galopperade ett tag i båda varven och tillslut blev hon jätte fin. De två sista galopperna på slutet av passet gick jätte bra! Tränade på att korta och l¨änga på volter.

Travade av henne i en ännu lägre form och då känndes hon super duper fin! Jätte lugn och vilade på stegen! :D

Gick ut med henne sedan i 10 minuter.

Fick beröm av två privat ryttare i stallet idag! Så då blev jag ju förståss lite stolt att jag har en sån fin medryttarponny! ;)

Tyvär fottade ingen idag.. var där ensam




Dålig bloggning idag!

Förlåt att jag har bloggat dåligt idag!

Jag har bara haft så mycket att göra. Som jag har sagt hinner jag inte blogga innan jag går till skolan. Ioförsig kan jag göra tidsintällda inlägg men igår kväll var jag bara för trött!

Iallafall, var i skolan som vanligt idag. Gick rätt segt.. Efter skolan åkte jag direkt till Flippan, därför hann jag inte blogga efter skolan heller!

Idag red jag i ridhuset. Jag testade att sätta på en aachennosgrimma på hennes bruna träns som hon har i dressyren. Hon brukar ha remont på det, men idag bytte jag och det gick jätte bra! Jag vet inte om det är hon eller jag som gillar den men jag tycker hon kan kännas stelare och slår sig lätt fri med remonten. Dock kan det ju vara så att jag inbillar mig, men så känns det iallafall! :)

Skriver snart lite mer om själva ridpasset!


mitt fina hjärta!

 


Nu väntar duschen

Jag kom hem från stallet för kanske en halvtimme sedan. Red Cindy och det gick jätte bra, men inte lika bra som i lördags, men jag är jätte nöjd ändå! Hon bet sig tag lite i höger men sedan blev hon jätte fin! :)

Jag och mamma har sedan fixat lite på TDB och lagt till Flippan på mina hästar eftersom att jag ska tävla lokalen på Ågesta på långfredagen. Sedan så försökte vi byta ut mitt Lokal licens till Ridskoleryttar licens eller vad det heter, men vi förstod inte hur vi gjorde så mamma ska ringa imorgon!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan går jag nog och lägger mig. Är riktigt trött! Dock somnade jag inte i skolan idag! ;)




min dag!

Hej. jag har precis kommit hem från stallet! red ut en sväng och red mycket skänkelvikningar & några galoppbyten med 2-3 travsteg imellan! gick super! :D knoppade henne sen.. DET GÅR! jag suger på att knoppa och det ser för j*vlit ut! menmen.. hur ska det gå för mig att tävla dressyr lixom.. buhö.
På lördag blir det kanske kval till KM, stilhoppning! annars ska jag nog hoppträna på söndagen! sen ska jag tävla (troligtvis) LC på Ågesta (lokalt) Gick tyvär inte att ställa in på avdelning B (ungponny) på clearround klassen, så gick inte att anmäla då  konstigt nog. Menmen, vi ser det iallafall bara som träning! känns det inte bra på framhoppningen kommer jag ju inte tävla och det tror jag ni förstår. men man kan ju alltid försöka. och 90 är ju inte så jättehögt.. bara 10 cm högre än 80 så skitsamma! är ju på hemmaplan också ;)
mina snygga host knoppar!

Jag gissade rätt...

... Jag ska rida Cindy idag! :D

Jag är jätte glad och jag hoppas att det går lika bra som sist! Dock tror jag att det blir svårt eftersom att det gick så fantastiskt bra! :D



den här gången ska jag ta med mig mitt egna ridspö!


3 nationella prov i tyska, check

Min hjärna kokar nästan av tyska. Hade tre nationella idag. Läsförståelse, hörförståelse och skrivuppgift. De två första gick väl sådär och skrivuppgiften gick mycket bättre.

Iallafall, nu sitter jag i soffan och kollar på top model och chattar lite med Anna! :) Jag hade tänkt att plugga men jag tycker att jag kan få ledigt från det med tanke på att jag hade 3 prov!

Ikväll blir det ridning och jag är super taggad! Jag undrar vem jag får, men jag gissar på sötnosen Cindy igen! ;)

Bloggar snart igen! :)




Straffa hästen när det går dåligt...

... är inte okej! Det finns många som straffar hästen när det går dåligt på dagens ridpass eller när det inte går som man inte har tänkt sig och det är dålig stil och oproffsigt utav en ryttare. Man kan lösa problem på andra sätt utan att använda våld etc. När det inte går som man vill eller har tänkt sig så borde man först tänka om och tänka på vad man själv gör för fel. Det hjälper inte att skrika och vara dum mot hästen, det bygger bara upp en ostadig relation och hästen har inget förtroende för sin ryttare. Jag blir så arg på att vissa ryttare kan vara så oproffsiga och egoistiska som bara tänker på sig själva och inte hästen. Såfort man själv inte är nöjd, ska hästen få straff för det? Det är kanske man själv som är en mindre duktig ryttare.

Visst kan man bli riktigt sur när det går dåligt när man kanske har planerat igenom hela ridpasset och man har förväntningar på att det ska gå bra, men det är inte hästens fel. Den har också bra och dåliga dagar, som vi människor. Hästen är inte exakt på samma humör och form varje dag, utan den har också sina dagar. Jag blir oftast jätte sur när det går dåligt, men låter det inte gå ut över hästen. Hästen får fortfarande klapp och beröm iallafall efter ridpasset.

Så jag säger som Cornelia. Där kunskapen tar slut, tar våldet vid!


Flippan är som min bästavän, hon betyder så himla mycket för mig!♥


Lördagens shopping

Jag shoppade ju lite i lördags, och jag sa ju att jag skulle lägga upp bilder på det jag köpt, men det har jag ju helt glömtbort, så nu kommer dom upp istället! ;)


H&M- 199 kr


H&M- 249 kr


H&M- 199 kr


Somnade i skolan...

...Pinsamt, eller hur? :s
Jag och min kompis Alice satt mot ryggarna emot varandra och då är det svårt att låta bli att nicka till. Båda två somnade, iallafall jag. Jag drömde till och med... Sedan kommer iallafall våran Engelska lärare och säger att vi måste vakna för vi skulle ner till stora arenan..

Det var ungefär min dag, haha. Iallafall, idag ska jag bara vara hemma och plugga på lite gloosor och fraser till Nationella prover i tyska som är imorgon. Sedan ska jag läsa lite i min so bok.

Imorgon blir det ridning som vanligt i stallet och på onsdag ska jag rida Flippan! :D




!

Hejhej! har kommit hem från skolan nu, blä. ikväll ska jag rida på Ågesta & anmäla mig till klubbmästerskapet i hoppning. kom fyra eller femma förra året! vi ska ha vikarie. jag vet inte vilken häst jag ska rida ännu men det får vi se.

Sorka

Här kommer lite bilder på Sorka som står i samma stall som Gucci. Jag tyckte att bilderna är rätt så gulliga! :)









Bilderna från lördags på mig och Cindy

Nu kommer bilderna på mig och Cindy från i lördags! :)










Mitt hjärta ♥


Vill ha!

Min vill-ha lista bara växer och växer. Och det hjälper verkligen inte att man sitter och suktar bakom dator skärmen eller går in på alla affärer man tycker om... Nu har jag hittat en jätte snygg tröja från HV Polo och jag vill så väldigt gärna ha den!



Vad tycker ni? :)


Nu väntar duschen!

Jag ska alldeles strax hoppa in i duschen. Ska bli riktigt skönt faktiskt! Tänkte bara berätta lite kort om min dag.

Red ut idag med Flippan i ungefär en halvtimme. Hon tyckte att det var jätte skönt att komma ut i solen. Galopperade lite på ängen och travade lite där det inte var så halt. Sedan red jag i ridhuset i ungefär en kvart och jobbade henne lite. Gick lika bra som i fredags! Jobbade i samma låga och runda form. Hon var super lugn och fin.

Efter det åkte jag och mamma en snabbis till nya lyckås och kollade lite. Hittade inget.. sedan gick vi lite i andra affärer också! :)


bild från i fredags. Gick lika bra idag!♥


Grattis Världens Bästa Sandra!

nu är vi två lika gamla gumman! vi älskar dig!


Godmorgon!

Cornelia sover fortfarande, men jag har vaknat till liv. När Cornelia vaknar så ska vi väl fixa oss iordning och sedan ska jag åka hem. Min dag ser ut så att jag ska åka till Flippan och rida och pyssla om henne. Sedan ikväll blir det väl bara att vara hemma och vila upp mig inför skolan imorgon.. Juste, igår shoppade jag lite kläder innan jag åkte till stallet med mamma och frida. Det fick bli 2 skjortor och 1 långklänning :) Bilder kommer upp ikväll..

Nu ska jag försöka att väcka corre!

filmer från idag!


Förhandsvisning!


Cindy & Tjoffsan


CINDY
Idag red jag ju mitt vanliga ridlektion som jag rider på lördagar. Idag red jag Cindy och som jag sa i tidigare inlägg så gick det jätte bra! Jag fick mycket bättre kvalité på traver och större och rundare galopp. Det var nog den bästa gången jag har ridit på Cindy! :D
Iallafall var vi bara 4 st i ridgruppen så det var som en privat! Jätte skönt :)
Bilder kommer upp imorgon!

TJOFFSAN
Jag satt bara på henne och skrittade lite. Höhö, jätte liten och söt ponny! En liten video kommer upp när jag försökte komma upp på henne. Hon var så himla stor! Hon bet mig i benet! :o

Gucci & Tjofsi

GUCCI
red ut & galopperade, tränade på att sakta av och göra halter och fatta galopp från skritt/halt. Hon var lite busig (och jag gjorde henne mer busig.. höhö.)

TJOFFSAN
red lite på på ett traktorspår i sommarhagen, galopperade fram och tillbaka! Hon var jättepigg & duktig! Men ville inte riktigt vända utan bara springa rakt fram. haha.
videos kommer!!

jag & emma

Hejsan :)
Nu sitter jag och Emma hemma hos mig, hon kom ut till mitt stall efter att jag hade varit med Johanna på terrängträning på Årsta Runsten! innan hade hon varit i farsta centrum & sen ridit på Ågesta! Jag red Tjofsan & Gucci idag, skriver ett dagens ridpass inlägg snart! :D Emma red lite/satt på Tjofsan också! hihi Emma tyckte det var jätte kul! sen lekte vi i snön.
lite överexponerad.. hehe

Underbara Cindy!

Red Cindy idag, gick underbart bra! Bloggar mer när jagf kommer hem från cornelia!

/ Emma

Asså cornelia din tönt!

Asså corenlia är så barnslig att hon skriver ett inlägg som ser ut att vara skriven utav mig men det är det verkligen inte. Jag kan bevisa det eftersom att jag inte tycker att cornelia är speciellt tuff. Ni ser ju själva hur konstigt det inlägget är skrivet! Eller hur kära läsare? :o


reda ut det här.

hejsan läsare, jag tycker att Cornelia är jätte tuff, men hon har lite dåligt självförtroende bara! jag tycker verkligen att hon är jättetuff och ser verkligen upp till henne! :D Men hon måste få höra det ofta, men ibland blir jag lite egoistisk och tänker bara på mig själv och håller på och pratar om hur töntig jag är liksom!

men nu har vi redit ut våran tvist angående vem som är töntigast, och det är ju såklart jag och det vet ju alla redan! :)

Jag skämtade bara!

Nej jag skämtade bara, såklart jag kommer blogga iallafall! Skulle bara lura er kära läsare! Haha! :D Emma och jag har en rolig diskussion på msn, och jag säger att hon e jätte töntig, fast jag själv e lika töntig! Haha töntar som driver den här bloggen! ;)


Se så töntiga vi är. emma orkar inte bära sin väska så jag fick rida med den! ;)


hahahha lol

Jag tänker inte blogga här förrens emma är snäll, hon säger att jag är mongo & töntig & tror hon är tuff & kan äga sönder mig. fast det kan hon ju inte :)

Bästa ponnyn!

Idag fick jag "wow" känslan! Jag tror att det känns mycket bättre än vad det ser ut! Jag kände hur hon slappnade av, och var lugn och det är det jag jobbar mest med! :)


Jag planerade att rida ut, därför rider jag i ridskor och allroundsadel! ^^


Inte konstigt att min dator är seg!

Nu har jag suttit i ungefär 2 timmar och bara raderat bilder för att min dator är så jädrans seg. Det visade sig att jag raderade 1336 objekt... Lite eller vad? Inte konstigt att datorn är så seg som den är/var! :o

Så snart kommer bilderna från idag upp! Ska bara fixa lite och välja ut vilka jag ska lägga upp! ;)


Smygtitt från dagens pass! ;)


Min syster är min personliga fotograf!

Nu är jag hemma från stallet. Kom hem för drygt en timme kanske. Min syster var med till stallet idag och fottade och sånt! Hon fottar mig väldigt ofta! :) Iallafall så var vi i stallet i typ 4 timmar. Så vi började med att mocka och hämta ryktpåsen och skydd osv. Sedan hämtade vi in Flippan från hagen och borstade henne. Ren blev hon!

Jag började med att skritta och trava fram ute i ungefär 20 minuter. Hon var jätte snäll och rätt lugn, för att vara Flippan! Sedan så jobbade jag henne i ridhuset i 30 minuter. När jag red programridning på Flippan så gav domaren mig och Antonia "tips" om hur vi skulle kunna träna Flippan för att göra henne mer liksidig och kunna rakrikta henne, och så gav hon tips på övningar och så. Så jag tränade på att rida henne låg och rund hela passet. Det var mitt mål. Sedan så red jag snirklar väldigt mycket, serpentiner och red på små 10 m volter i hörn, på kortsidorna och på långsidorna. Jag red endast i skritt och trav idag :) Ibörjan var hon lite stel och ville inte riktigt ta stödet och ställa igenom. Men tillslut släppte det och hon blev mjuk och fin och tog mitt stöd väldigt bra. Jag slutade när det kändes som bäst, för jag ville inte alls sluta rida när jag hade den undebara känslan. Men jag tycker att det är viktigt att inte sitta och nöta fast det går jätte bra! Jag är verkligen super nöjd med dagens pass, och det gjorde verkligen min dag! :D

Efter det så borstade vi av Flippan och satte på henne täcket och lät henne äta ifred. Sedan smörjde vi lite och städade i Antonias skåp. Blev inte en så jätte stor skillnad men det blev mer ledigplats! Jämförelse bilder kommer senare! ;)

Bilderna kommer snart upp! Jag skulle lägga upp dom i samma inlägg men det tar sån tid för bilderna att ladda in i datorn! :o


Bildbomber väntar!

Godmorgon alla glada! Jag har mycket bilder som ska upp på bloggen! Bilder från när jag red Cindy i tisdags, från när jag red Flippan igår och bilderna på mig och Parma. Jag orkade inte lägga in dom igår, så ni får mycket bilder idag istället! Dock kanske jag inte kan ljusa upp dom för jag är hos min mamma ikväll och där har jag som sagt inget photoshop. Jag ska försöka att lägga in några bilder innan jag åker mot Flippan! ;)







Bilder på mig och Flippan från igår! :)


Nu är jag helt slut

Kom hem från Ågesta för drygt en timme sedan. Jag red Parma, en jätte fint sto. Hon var super trevlig att rida men mycket svårare än vad jag trodde. Hon slog sig gärna fri om hon blev för hög i formen. Ibörjan gick det väl lite sisådär. Men det gick bättre och bättre allt eftersom! :) Jag är verkligen nöjd med passet, för att vara första gången på Parma! ;)

Sedan red jag ju Flippan idag också! Det gick faktiskt okej. Ibörjan var hon lite spänd och så för vi var tre som red på en liten volt för att den var en annan tjej som longerade sig häst på andra volten, och jag tror Flippan kände sig lite instängd när de andra två red runt henne i galopp osv. Det jag jobbade mest på idag var att få henne något lägre och lugn, så att hon vilade på steget. Jobbade jätte mycket skrittarbete i början och sedan jobbade jag mycket i trav också. Jobbade henne på åttor och serpentiner så att hon verkligen fick böja igenom och bli mjuk. Hon är svagare i sin vänster sida så där tog hon inte alls min vänsterskänkel, hon trängde inåt och "vek" sig inåt i halsen. Så jag jobbade mycket i vänster och tillslut accepterade hon mina vänster hjälper och började släppa lös lite. I höger bet hon sig fast väldigt mycket och stundtals blev hon tung i högerhand. Men det blev också bättre och när jag travade av kändes hon riktigt trevlig. Sedan hoppade jag av och ledde ut henne på en promenad. Hon tyckte att det var jätte härligt!

Jag ska iallafall stänga av datorn nu och sova lite. Imorgon ska jag nog rida ut och det blir så fint väder eftersom att hon fick gå ett hårdare pass, och hon tycker det är så roligt att rida ut! :)


bowlat

jag har varit & bowlat med anna matilda och sofi! ni kan väl gissa vem som vann? Jag såklart! Igår köpte vi över ett kilo godis så vi åt nästan upp allt medans vi bowlade! Jag har inte varit hos Gucci idag för vi hann inte det! men jag ska dit nu och sen ska jag hem till Sandra jag ska sova hos henne!

goodmooorniiiing

Godmorgon nu ska jag och Sofi till stallet jag bloggar sen! :D

Godmorgon kära läsare

Nu har jag vaknat till liv och ska strax gå hem till mamma med Frida och sedan ska vi byta om och åka iväg till Flippan! Sedan kommer pappa och hämtar oss och efter det ska jag åka iväg till Ågesta med min mamma. jag ska rida igen i hennes hästgrupp så det ska bli jätte kul. Jag hoppas att jag får någon stor häst eller någon jag inte har ridit. men nu ska jag stänga av datorn. Ska försöka blogga när jag kommer hem från Flippan! :)


Jag rider storhästen Bend It! :)


svar till Elsa!

Elsa om Cornelia & Gucci:
Gud va fin hon är, och du rider så sjukt bra! Ni passar jättebra tillsammans! :)
Tack så himla mycket du fattar inte hur glad jag blir! du är så snäll, och du rider också jättebra! ♥

Jag rider Lavenza!

Nu kommer lite fler bilder från idag när jag red Lavenza! :)














You are my life

Nu har jag precis kommit hem från Flippan! Jag red ut som jag hade planerat, och det var bäcksvart så jag red med pannlampa, mysigt. Flippan var jätte glad över att få komma ut igen. Hon vilade ju igår, så hon var väldigt pigg! :D Vi skrittade mest eftersom att det var rätt halt på vägen, men vi hittade en liten väg där vi kunde galoppera en bit. Hon vart ännu mer taggad så påvägen hem så taktade hon hela tiden, så jag blev lite sur för såfort jag gjorde halt och försökte få henne att skritt, taktade hon iallafall. Och ibland började hon galoppera på stället så jag gick in i ridhuset och travade av henne där för att få henne att slappna av, och då var hon verkligen jätte fin! Hon var lugn och lyssnade jätte bra. Fick till och med beröm från en privatryttare där att jag rider Flippan så bra! :D Då blev jag glad ^^ Haha, iallafall sen skrittade jag av henne en stund och sen fick hon äpple och lite havre! :)

Just nu sitter jag och typ redigerar lite bilder och skickar bilderna till Johanna på hon och Lavenza! :)


Bilder från idag!
















mer bilder kommer ikväll!


min dag idag!

hejheej! va i stallet idag, Emma var också där & hon har skrivit om det mesta redan! jag red ut med emma och vi red mot parkeringen men emma orkade inte bära sin stora stövelgrej väska så jag red med den! Jag red utan något täcke på Gucci så hon var pigg & busig! På hemvägen vart hon lite rädd och jag blev tvungen att galoppera hela vägen hem! för skrittar jag taktar, hoppar, stegrar & bockar hon! men det här händer väldigt sällan, bara när hon blir skrämd för något! då brukar jag skritta tills hon skärper sig och sen travar jag bara för att inte riskera att ramla av! hon brukar bli lungn efter ett tag då :)
Emma lägger nog ut bilder snart! :D


En underbar dag! [långt inlägg!]

Det har vart så varmt ute idag! Gick med endast min softshelljacka och min väst utan på, utan att frysa och jag brukar gå med dubbla dunjackor! :o

Iallafall så har jag haft en undebar dag och den är inte över än! Jag åkte som sagt tidigare till Johanna idag för jag hade inget att göra. När Johanna hade mött mig så hälsade vi lite på shettisarna och sen bestämmde vi att vi skulle löshoppa dom. Dom var super duktiga, men efter var dom alla tre rätt så trötta. Vi fottade super gulliga bilder som ni kommer få se sen! ;) Jag, Johanna och Cornelia gick och hälsade på hästarna i hagen efter det och busade lite. Johanna hoppade upp på Lavenza bak och fram och såklart smackade corre och jag på Lavenza, men hon rörde sig inte så då börjar cornelia att springa med lavenza och det såg så roligt ut när Johanna försökte hålla sig kvar!

Johanna började att rida fram Lavenza sen, och jag skulle rida henne efter. Johanna red fram lavenza jätte bra för sen när jag skulle rida var hon jätte fin! :)  Jag tyckte att hon var jätte svår att rida, och sedan var det ju första gången också, men jag tyckte iallafall att det var jätte roligt! :D

Sedan gick jag med Cornelia när hon red ut fottade lite och sedan kom pappa och hämtade mig. Snart ska jag åka till Flippan, så jag ska rida två gånger idag! Jag ska rida ut med Flippan eftersom att det är så härligt väder ute, trots att det lär ha blivit mörkt ute när jag kommer dit! ;)

Juste, Cornelia filmade lite när jag red La Venza idag så filmen kommer upp när jag kommer hem från Flippan!

Bilder kommer i ett nytt inlägg för annars blir det här inlägget jätte långt!


Solblomma- bild tagen idag!


Tidigare buss

Jag tar en tidigare buss till Johanna idag! :) Jag har inget att göra och jag är klar redan, eller jag väntar bara på att bilderna ska laddas över och det verkar ta ett tag. Men jag ska bre mig några mackor att ta med mig. Onödig information... Iallafall så bloggar jag inte först än när jag kommer hem från Johanna, om jag hinner eftersom att jag ska hinna äta middag innan jag åker till Flippan! :)




Tidig morgon

Godmorgon! Idag vaknade jag kvart över sju men jag lyckades somna om till 8. Sen gick jag upp och åt frukost och nu ska jag gå och sätta på mig ridkläder och plocka iordning alla saker. Sedan är det bara att knalla över till pappa och ladda över mina kamera bilder för mitt minneskort är fullt och vi ska ju fotta massor av nya bilder idag! ;)

Min buss går 11.42 så jag kanske slänger in ett litet inlägg hemifrån pappa!





Finafina Cindy!

Nu har jag kommit hem från stallet! Jag red ju underbara Cindy och det gick så himla bra! :D Hon kändes lite stel och så ibörjan men sen så gick det jätte bra och hon kändes super fin! Galoppen blev mer runda språng och "luftig" istället för hennes små studdsiga språng. Så jag är verkligen super nöjd!

Vi tränade på bakdelsvändningar och galoppfattningar från skritt. Bakdelsvändningarna gick väl sådär, dom började som en bakdelsvändning och slutade med en framdelsvändning. Men dom blev bättre och bättre! :) Galoppfattningarna gick jätte bra och blev aldrig fel galopp som hon lätt kan fatta! :)

Det blev många bilder idag! Över 200 bilder som min snälla syster fottade. Så jag orkar inte gå igenom dom just nu så ni får bara ett par stycken nu så får ni fler imorgon! :)



Några bilder från idag! Mer kommer imorgon!


bebis

Hej nu är jag på bättre humör, hihi :P
kan börja med att bärätta att jag kommer att blogga på corneliaochgucci.blogg.se också! så läs gärna den bloggen också!
Och ska berätta om uteritten! Jag och Hanna red barbacka och "råkade" rida ut i snö upp till Guccis mage...  hur lyckas man! sen tappade Gucci ett skydd så jag fick hoppa av och ta av ALLA och jag hade ingen ficka så jag a dom i jackan så jag såg superfet ut! :P haha! :D men lilla prinsässi var så duktig! jag var i stallet i typ 10 timmar! :O

sur!

hejsan , är väldigt sur just nu och vet inte alls vad jag ska göra jag får snart panik. va i stalet från 7 idag tills typ halv sex. Red med Hanna fast det blev helt failat... skriver snart.

!

kommentera... inte kul att "prata för döva öron"

Rida Cindy idag!

Idag ska jag rida Cindy :D Kaleria ringde och berättade det för hon är redan i stallet. Jag är verkligen jätte glad och det ska bli så roligt att få sitta på ponnybus igen! :D Jag hoppas att hon är lika fin idag som hon var på framridningen i lördags. Hon kändes så bra då! Men vi får se!

Iallafall, nu ska jag stänga av datorn och ska snart börja göra mig iordning. Skulle verkligen behöva smörja av mina ridstövlar.. Dom ser rent förjävliga ut! :S




tävling

/cornelia

1 mars= Vårmånad!

Jag kom på att det är första mars idag, vilket innebär at det är en vårmånad!

Idag ska jag och sofi som sagt till Hööks och handla lite. Jag hoppas verkligen att jag hittar något fint när jag äntligen ska dit.

Efter det ska jag åka till stallet och vara där tills jag ska rida. Jag hoppas att jag tror att jag kommer få rida Cindy idag eftersom att jag hade henne förra veckan! Jag skulle så gärna vilja rida Rita igen, men jag har blivit för lång för henne, tyvär.

Men jag bloggar när jag kommer hem och visar vad jag har köpt, om jag har köpt något! ;)


Jag och Rita våren 2010 ♥


tävling

'
http://lmochhb.blogg.se/2011/march/for-att-ge-bloggen-en-liten-rivstart.html?_tmp=217c27e8876a0c6246e1e3c9d7c3519e91911b34

RSS 2.0